مجله خانه داری
فوت و فن خانه داری برای خانم هایی که وقت ندارند
1- روز را به محض بیدار شدن، با مرتب کردن بستر شروع کنید. با صرف 3-2 دقیقه وقت برای مرتب کردن ملحفه و انداختن روتختی، همیشه اتاقخوابی مرتب خواهید داشت.
2- از اعضاء خانواده بخواهید هر چیزی را که برمیدارند، سرجای خود بگذارند.
هر چیزی که خراب میکنند، تعمیر کنند.
هر چیزی که میپوشند را تمیز کنند.
موارد فوق را به عنوان مقررات و برای یادآوری در جایی که همه بتوانند ببینند، نصب کنید.
افراد را به جمع و جور کردن وسایلی که از آنها استفاده میکنند، عادت دهید.
3- برای رسیدن به استقلال به کودکان آداب خانهداری را بیاموزید.
4- اسباببازیهای اضافی را جمع کنید. هر چند هفته یک بار جای آنها را با اسباببازیهای جمع شده عوض کنید تا برای کودکان تازگی داشته باشند. این کار از میزان ریختو پاشها کم خواهد کرد.
5- بعد از صرف شام، افراد را به مشارکت در جمع کردن وسایل عادت دهید. این که هر کس 15 دقیقه به جمع کردن وسایل بپردازد و هر چیز را در جای خود قرار دهد. یک ربع، وقت زیادی از افراد نمیگیرد ولی در مرتب بودن خانه تاثیر زیادی دارد.
6- اشیائئ که زود خاک به خود میگیرند را محدود کنید، آنها را پشت ویترین قرار دهید یا به چند مورد شیئ تزیینی اکتفا کنید.
7- سعی کنید هر چند وقت یک بار برای تمیز کردن خانه از شرکتهای خدماتی کمک بگیرید.
اگرچه خانمهای خانهدار معمولا برای سال جدید اقدام به این کار میکنند، ولی اگر از هزینههای اضافی دیگر بزنید و هر دو هفته یک بار از این افراد کمک بگیرید، متوجه تفاوت محسوس آن و راحتتر تمیز نگه داشتن خانه در این فاصله خواهید شد.
راهنمای استفاده از لوازم برقی
اولین نکتهای که هنگام خرید وسایل برقی مثل چایساز، کتری برقی و سماور که با آب سروکار دارند باید به آن توجه داشت، داشتن نشان استاندارد است. اما اگر نشان استاندارد نداشت یا اینکه خریدار با جزییات استاندارد آشنا نبود، باید دقت كند جاهایی مانند دستگیرهها و دستهها عایق باشند...
برخی سماورها و کتریهای غیراستاندارد وجود دارند كه در ظاهر عایق كاری شدهاند اما این عایق اصولی نبوده و ممكن است مصرفكننده را با خطر برق گرفتگی مواجه كند. مثلا گاهی تنها قسمت روی دستگیره عایقكاری شده است و هنگام گرفتن دستگیره دست با پیچ یا قسمتهای فلزی عایقكاری نشده در زیر دستگیره تماس پیدا میکند. اگر عایق به شکلی باشد که پیچ از درون آن بیرون نیاید و با دست استفادهکننده تماس نداشته باشد، از ایمنی کافی برخوردار است. همچنین لازم است نقطه و محلی که پایه روی سینی قرار میگیرد هم در سماور و هم در چایساز و کتری عایق باشد تا اتصال الکتریکی بین بدنه و قسمت برقی و سینی ایجاد نشود.
حتی شیر سماور که دسته دارد و فرد با تماس با دست آن را باز و بسته میکند باید عایق باشد. در شرایطی که وسیله برقی روشن باشد، مثلا سماور را روشن کردهاند تا آب جوش بیاید یا در حال جوش است یا روی ترموستات است، باید توجه کرد که دست با بدنه فلزی تماس پیدا نکند. البته دست زدن به بدنه فلزی در این حالت مشکلی پیش نمیآورد. مشکل زمانی پیش خواهد آمد که بدنه دارای برق باشد. در این شرایط دست زدن به بدنه فلزی خطرناک خواهد بود.
گاهی المنتهای داخل سماور یا کتری در اثر کم یا تمام شدن آب کمی داغ کرده و به نظر میرسد که میخواهد بسوزد. در این گونه موارد اگر ناگهان متوجه شدید که سماور یا کتری یا چایساز خالی و به برق متصل است، بهترین کار این است که ابتدا وسیله را از برق بکشید یا اینکه کلید برق را خاموش کنید تا برق وارد دستگاه نشود و بعد صبر کنید تا سرد شود. ریختن آب سرد یا آب گرم بلافاصله در سماور کار اشتباهی است. ممکن است المنت سماور نسوخته باشد و فقط داغ کرده باشد و با ریختن آب بلافاصله بترکد و خراب شود.
نکته ایمنی دیگر اینکه محل ورود سیم برقی که وارد دستگاه برقی میشود به هیچوجه نباید با بدنه فلزی دستگاه تماس داشته باشد. اگر بدنه فلزی را سوراخ کردهاند تا سیم را وارد دستگاه کنند و به موتور برقی برسانند، حتما لبه این سوراخ باید با واشرهای عایق پوشانده شده باشد تا اگر سیم در این نقطه دچار آسیب شد، با بدنه تماس پیدا نکند. البته در دستگاههای برقی استاندارد که با آب در تماس هستند، این موضوع رعایت شده اما توصیه ما این است که مصرفکننده چه قبل از خرید و چه بعد از آن، هنگام استفاده به ویژه در وسایلی که عمری از استفاده از آن گذشته است، این مسایل را كنترل کند و همیشه دقت داشته باشد که سیم دستگاه سالم باشد.
بهترین کار این است که دوشاخه کتری، چایساز و سماور را مستقیما به پریز برق نزنید. پریز بهتر است یک کلید روشن و خاموش داشته باشد تا وقتی خاموش است دو شاخه را به برق بزنید و بعد با کلید آن را روشن کنید. این ایمنترین راه است اما متاسفانه بسیار کم رعایت میشود و اغلب ما مستقیما دو شاخه را به پریز دارای برق میزنیم.
جاهای بد برای چیزهای خوب !
انتخاب جایی که مسواکتان را قرار میدهید، جایی که تلویزیون تماشا میکنید و مکانی که مواد غذایی را نگهداری میکنید و خیلی انتخابهای دیگر میتواند تاثیر زیادی بر سلامت شما داشته باشد. باور ندارید؟ ۱۴ نکته زیر را بخوانید تا ببینید بدترین جاهای خانه و هواپیما و کلاسهای بدنسازی و... کجاست.
۱) بدترین جا برای نگهداری مسواک
بدترین محل برای قرار دادن مسواک سینک دستشویی است. البته خود سینک مشکلی ندارد و همه مشکل به نزدیکی آن به توالت مربوط است. به گفته محققان و میکروبشناسان دانشگاه آریزونا، به طور متوسط در یک کاسه توالت حدود ۳ میلیون میکروب وجود دارد. این میکروبها میتوانند تا ۲ متر جابهجا شوند و روی زمین، دیوارها و روی مسواک قرار بگیرند. بهتر است مسواک را بیرون توالت در کابینت دارو یا یکی از کابینتهای آشپزخانه نگهداری کنید.
۲) بدترین جا برای گذاشتن کفش و دمپایی
بدترین محل برای گذاشتن کفش و دمپایی کمد اتاق خواب است. راه رفتن در خانه با کفشی که با آن بیرون خانه راه رفتهاید، مهمترین راه انتقال میکروبها، مواد آلرژن و آلایندهها به داخل خانه است. بهتر است کفشها را در قفسه یا کمد کوچکی در نزدیکترین نقطه به در ورودی آپارتمان قرار دهید و با این کار از ورود آلودگی به خانه پیشگیری کنید.
۳) بدترین جای خواب
بدترین محل برای خوابیدن زیر پتو است. موقع خواب به طور کامل زیر پتو نروید و پتو را روی سرتان نکشید. گرم شدن زیاد موجب میشود نتوانید خواب راحتی داشته باشید.
هلن برگز، متخصص چرخه بیولوژیک از دانشگاه راش شیکاگو در این باره میگوید: آ«هنگام خواب به طور طبیعی دمای بدن کاهش پیدا میکند و این موضوع موجب میشود افراد خواب راحتی داشته باشند. در واقع بدن برای داشتن خواب راحت دما را از طریق دستها و پاها از دست میدهد.آ»توصیه میشود هنگام خواب ابتدا برای اتساع رگها جوراب بپوشید بعد جوراب را درآورید و اجازه دهید پاهایتان از پتو بیرون باشد.
۴) بدترین جا برای نگهداری باقیمانده غذا
بدترین محل برای گذاشتن باقیمانده غذا یخچال است. قرار دادن یک ظرف بزرگ غذای داغ بهطور مستقیم در یخچال روش مناسبی برای سرد کردن غذا و پیشگیری از مسمومیت غذایی نیست. دکتر پیتر سیندر، محقق و استاد مدیریت و تکنولوژی در این باره میگوید: آ«در این صورت ممکن است برای کاهش دمای قسمت میانی غذا زمان زیادی لازم باشد و این محل به مکان مناسبی برای رشد و تکثیر باکتریها تبدیل شود.آ» شما میتوانید غذا را تا یک ساعت پس از پخت برای خنک شدن بیرون نگهدارید و سپس در یخچال قرار دهید. یا غذا را در ظروف کوچکتر بریزید و در یخچال قرار دهید. در این صورت غذا زودتر سرد میشود.
۵) بدترین جا برای نصب برگهیادآوری
بدترین محل برای چسباندن برگه یادآوری کارها، درب یخچال است. چون شما وقتی میخواهید چیزی از یخچال بردارید سراغ آن میروید و ممکن است اصلا به برگهای که روی یخچال نصب کردهاید توجه نکنید. به عقیده روانشناسان، دیدن کمککننده است اما به شرطی که به آن توجه شود. در یک بررسی مشخص شد نصب تابلویی که افراد را تشویق میکند به جای استفاده از آسانسور، از پله استفاده کنند، موجب میشود افراد تا ۲۰۰ درصد بیشتر از پله استفاده کنند. بهتر است برگه یادآوری کارها را در محلی که به آن توجه میکنید مثلا کنار تلویزیون قرار دهید. نکته دیگر آنکه ذهن خیلی سریع به این محل عادت میکند و توصیه میشود هر چند وقت یک بار محل برگههای یادآوری را تغییر دهید.
۶) بدترین جای هواپیما
بدترین جای نشستن در هواپیما انتهای سالن است. اگر در پروازهای هوایی حالتان بد میشود، انتهای سالن ننشینید. انتهای هواپیما از قسمت جلویی بلندتر است و هر چه از مرکز دورتر شوید حرکات بالا و پایین شدن را بیشتر احساس خواهید کرد. بهترین محل برای نشستن در هواپیما نزدیکترین محل به بالهاست.
۷) بدترین جا برای گذاشتن کیف دستی
بدترین محل برای گذاشتن کیف دستی میز آشپزخانه است. کیف دستی شما وسیله حملونقل میکروبهاست. محققان در بررسیهای خود در هر سانتیمتر مربع از سطح کیف دستی و کیسههای خرید ۶۵ هزار باکتری مشاهده کردهاند. شاید باور نکنید اما یک سوم کیف دستیها و کیسههای خرید حاوی باکتریهای مدفوعی بودهاند. خانمها کیفشان را همه جا همراه خودشان میبرند. با قرار دادن کیف روی میز رستوران، کف اتوبوس و ایستگاه مترو آلودگیها روی آن قرار میگیرند. بهتر است کیفتان را در کشو یا روی صندلی و خلاصه هرجایی به جز جایی که غذا تهیه یا خورده میشود قرار دهید.
۸) بدترین جای کلاس بدنسازی
بدترین محل برای ایستادن در کلاسهای بدنسازی و ورزش، ردیف جلو و روبهروی آینه است. شاید به دلیل اینکه خودتان را در آینه ببینید، جایتان را تغییر دهید اما نتایج یک بررسی که در سال ۲۰۰۳ انجام شده است، نشان داده است اگر خودتان را هنگام انجام تمرینات ورزشی نبینید، بهتر است. در این تحقیق بررسی ۵۸ زن که شدت و نوع ورزش یکسانی داشتند، نشان داد آنهایی که هنگام انجام تمرینهای ورزشی خودشان را در آینه میدیدند در مقایسه با افرادی که در اتاقی بدون آینه ورزش میکردند احساس بدتری نسبت به بدنشان داشتند. بهتر است جایی از کلاس که روبهروی آینه نباشد و در ضمن بتوانید تمرینات را به خوبی ببینید و تمرکز داشته باشید انتخاب کنید.
۹) بدترین جای چراغ مطالعه
برخی افراد عادت دارند قبل از خواب مطالعه کنند و کتاب داستان بخوانند. بدترین محل تابیدن نور مطالعه شبانه بالای سر است. نتایج مطالعات نشان داده است نور مستقیم در بالای سر موجب تاخیر در ترشح ملاتونین و اخلال در خواب شبانه میشود. بهتر است یک نور موضعی ملایم را روی کتاب بتابانید. در این صورت شما میتوانید کتاب بخوانید در حالیکه اتاق تاریک است و بدنتان میتواند برای خواب آماده شود.
۱۰) بدترین جا برای گذاشتن داروها
بدترین محل برای نگهداری داروها قفسه دارو در حمام است. دمای یک حمام حاوی بخار به راحتی به ۳۷ درجه سانتیگراد میرسد که از دمای پیشنهادی برای نگهداری بیشتر داروها بالاتر است. بهترین محل برای نگهداری داورها جایی سرد و خشک مانند یخچال است.