بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.

اگر بوی بد می دهید با ما باشید!

زماني كه شما كاري انجام مي‌دهيد يا در گرما و آفتاب حركت مي‌كنيد، بدن شما عرق مي‌كند و اين عرق به‌خصوص زير بغل، بوي نامطبوعي ايجاد مي‌كند. شما براي از بين بردن اين بو چه مي‌كنيد؟




هيچ‌چيز بدتر از اين نيست كه در يك روز گرم يا بعد از يك پياده‌روي يا بعد از هيجان و فعاليت يا. . . . وقتي دست‌هاي‌تان را بالا مي‌بريد ناگهان متوجه بوي نامطبوع زير بغل خود مي‌شويد و مي‌فهميد كه لباس‌تان كاملا بوي بدي گرفته‌ است و در نتيجه مجبور مي‌شويد از جمع دوستان يا. . . فاصله بگيريد تا آن‌ها متوجه اين بو نشوند. گاهي هم پيش مي‌آيد كه ما خود متوجه اين بو نمي‌شويم ولي مي‌تواند اطرافيان‌مان را بسيار آزار دهد. به‌خصوص در اين فصل گرما كه به راحتي بدن ما حتي بدون فعاليت خاصي هم عرق فراواني مي‌كند. اين بوي نامطبوع مي‌تواند كاملا روابط اجتماعي شما را تحت‌تاثير قرار دهد و حتي تصور ديگري از شما در ذهن آن‌ها بنشاند پس بايد به‌دنبال راه حلي موثر براي حل اين مشكل باشيد.




چگونه باكتري ها را از بين ببريد؟



به‌طور كلي مي‌توان گفت، وقتي فردي سالم باشد عرق زير بغل او خودش به‌طور طبيعي بو مي‌گيرد. متهم اصلي باكتري‌هايي هستند كه از عرق شما تغذيه مي‌كنند. در واقع ترشحات و عرق زير بغل از غددي به نام اپويريل به‌وجود مي‌آيند. در واقع بوي زير بغل، ناف و سينه ناشي از برخي غدد عرقي به نام اپويريل است. ترشحات اين غدد حاوي كلسترول، تري‌گليسيريد و اسيدهاي چرب و. . . است.

اين ترشحات به‌خودي خود بدبو نيستند اما باكتري‌ها عاشق مواد درون اين ترشحات هستند و وقتي زير بغل شما مرطوب و گرم باقي بماند، باكتري‌هاي بيشتري از اين مواد تغذيه مي‌كنند و در نتيجه بوي بدتري از خود منتشر مي‌كنند. در اين روزها كه هوا گرم است گاهي احتياج است زير بغل بيش از يك‌بار در روز شسته شود به‌خصوص در هنگام فعاليت كردن. بعضي از صابون‌ها مواد آنتي‌باكتريال دارند كه مي‌توانند بسيار كمك‌كننده باشند. اگر هم وقت حمام كردن نداريد مي‌توانيد با يك حوله يا پارچه مرطوب اين باكتري‌ها را از بين ببريد.



نکته : اولين قدم براي از بين بردن اين بوي نامطبوع، رهايي از باكتري‌هايي است كه در اين منطقه وجود دارند. مهم‌ترين اقدام براي نابودي اين باكتري‌ها،حمام كردن است يا شست‌وشوي زير بغل نيز مي‌تواند مفيد باشد




چه زمان به پزشك مراجعه كنيد؟


وقتي راه‌حل‌هاي مختلفي را به كار برديد ولي همچنان نمي‌توانيد بوي نامطبوع زير بغل خود را كنترل كنيد، در اين حالت ممكن است شما به لحاظ پزشكي مشكلي داشته‌باشيد. بوي نامطبوع بدن مي‌تواند نشانه‌ از بيماري‌هاي مختلف باشد مثل: بيماري‌هاي كبدي، كليوي يا. . . . بنابراين در اين صورت بايد حتما به يك پزشك مراجعه كنيد. در بعضي از مواقع نيز ممكن است نوعي خاص از مشكلات پوستي باعث به‌وجود آمدن اين بوي نامطبوع شود.

بنابراين در اين حالت‌ها پزشك يا براي شما ضدعرق‌هاي خاص تجويز مي‌كند يا قرص‌هايي مي‌نويسد كه ميزان تعرق را كم مي‌كنند و حتي در بعضي از موارد خيلي حاد، احتمال جراحي براي برداشتن غدد عرقي را توصيه مي‌كند. جالب است بدانيد كه در بعضي از حالت‌ها نيز تزريق بوتاكس مي‌تواند بسيار مفيد باشد، سم بوتاكس فعاليت ‌ماهيچه‌ها و غدد را كم مي‌كند و در نتيجه بوي نامطبوع عرق كاهش مي‌يابد. در بسياري از موارد نيز پزشك براي كاهش باكتري‌هاي عامل به‌وجود آورنده بوي بد آنتي‌بيوتيك‌هاي موضعي يا خوراكي تجويز مي‌كند. البته راه‌حل‌هاي ديگري نيز وجود دارد كه پزشك با توجه به شرايط‌تان مي‌تواند به شما پيشنهاد كند.






ضدعرق‌ها با دئودورانت‌ها چه فرقي دارند؟



يكي از عادت‌هايي را كه بايد در خود به‌وجود بياوريد اين است كه به‌طور روزانه از يك محصول ضدعرق (مام‌) استفاده كنيد. افراد بسياري هستند كه قبل از خروج از خانه از ضدعرق‌ها يا دئودورانت‌ها براي كنترل عرق كردن زير بغل و بوي بد آن استفاده مي‌كنند. اما آيا مي‌دانيد، بين دئودورانت‌ها و ضدعرق‌ها چه تفاوتي وجود دارد؟

اين 2نوع محصول كاملا كاركردي متفاوت دارند. دئودورانت‌ها به جنگ باكتري‌هايي مي‌روند كه از عرق تغذيه مي‌كنند، در واقع به اين محصولات رايحه‌هاي گوناگوني افزوده شده است تا به شما احساس تازگي و مطبوعي دهد اما كار اصلي آنها اين است كه پوست زير بغل شما را براي باكتري‌ها نامناسب كنند. درحالي‌كه ضدعرق‌ها موادي دارند كه براي متوقف كردن عرق‌ريزي طراحي شده‌اند اين نوع محصولات باعث مي‌شوند، پوست كمتر عرق كند.

در اين ضدعرق‌ها موادي چون، نمك‌هاي آلومينيوم وجود دارد كه مانع ترشح غدد عرق مي‌شوند. البته بسياري از اين ضدعرق‌ها موادي دارند كه باكتري‌ها را از بين مي‌برند و كمي هم رايحه مطبوع دارند اما كاركرد اصلي آنها خشك نگه داشتن زير بغل است. جالب است بدانيد، روي دستورالعمل بعضي از ضدعرق‌هاي خيلي قوي نوشته شده‌است كه بايد شب‌ها استفاده شوند چون وقتي فرد خواب است، پوست او خيلي بيشتر پذيراي چنين موادي است و اين مواد فرصت پيدا مي‌كنند كه كاملا ذوب شوند و سپس در طول روز اثربخشي خود را نشان دهند.




درمان خانگي‌ براي رفع بوي بد بدن



راه‌حل اول: شما مي‌توانيد با استفاده از روش‌هاي خانگي و با همان مواد درون آشپزخانه نيز به جنگ بوي نامطبوع زير بغل برويد.

يكي از اين راه‌حل‌ها استفاده از جوش شيرين است ؛جوش‌شيرين از قديم به‌عنوان يك پاك‌كننده و ضدبو طبيعي به كار مي‌رفته ‌است، مثلا از آن براي از بين بردن چربي‌ها و كثيفي‌هاي ظروف آشپزي استفاده مي‌شده است؛ آن را براي تميز كردن ظروف استيل به كار مي‌بردند بدون اينكه روي آنها خراش و خطي به‌وجود بيايد و. . .

اين ماده بو‌هاي مختلف را نيز به‌خود جذب مي‌كند مثلا شايد شنيده باشيد، بعضي براي از بين بردن بوهاي نامطبوع يخچال ظرفي سرباز از جوش شيرين را داخل يخچال مي‌گذارند. به خاطر همين ويژگي‌هاي پاك‌كنندگي و بوگيري، شما مي‌توانيد ازاين ماده براي از بين بردن بوي زير بغل استفاده كنيد، اين ماده عرق كردن شما را متوقف نمي‌كند اما به خاطر داشتن بعضي از ويژگي‌ها مانع از اين مي‌شود كه باكتري‌ها بتوانند از عرق شما تغذيه كنند و در نتيجه باكتري‌ها تكثير نمي‌شوند و عرق شما بو نمي‌گيرد. افراد مختلف به روش‌هاي مختلف از اين ماده استفاده مي‌كنند.

بعضي‌ها جوش‌شيرين را بعد از حمام به زير بغل‌شان مي‌مالند، بعضي ديگر، مقداري جوش‌شيرين را روي پارچه تميزي مي‌گذارند و سپس پارچه مرطوب شده را زير بغل خود مي‌مالند.

راه حل دوم: مي‌توانيد از پودر بچه استفاده كنيد، يك از ويژگي‌هاي پودر بچه نم‌گيري (رطوبت گيري) است و در نتيجه مي‌تواند پوست زير بغل را تا حدي خشك نگه دارد علاوه بر اين‌ها پودر بچه، بوي مطبوعي نيز دارد.

راه حل سوم: استفاده از محلول پراكسيد هيدروژن و آبنيز مي‌تواند مفيد باشد. جهت ساختن اين محلول، يك قاشق چاي خوري از پراكسيد(3 درصد) را با يك فنجان آب تركيب كنيد. سپس اين محلول را در نقاط مستعد تعريق استفاده كنيد. اين محلول، باكتري‌هاي مولد بو را از بين مي‌برد.




مراقبت‌هاي ويژه تابستاني

ده نكته درباره محافظت از كودكان در برابر آفتاب‌سوختگي و گرمازدگي كه شما بايد پيش از آغاز تابستان بدانيد

آيا مي‌دانستيد تابستان، فصلي كه بچه‌ها اين‌قدر دوستش دارند، ممكن است براي آنها فصل خطرناكي باشد؟! بچه‌ها در روزهاي گرم تابستان مراقبت‌هاي مخصوصي لازم دارند. از لباس‌ شان گرفته تا خواب و خوراك‌شان بايد تغيير كند. تغييرات ظريفي كه حتما شما هم دوست داريد، آنها را بدانيد.
پس با ما همراه شويد و 10 نكته تابستاني درباره مراقبت از فرزندتان را از دست ندهيد.






چه ضد آفتابي؟


براي مراقبت از پوست فرزند نازنين‌تان در اين روزهاي گرم حتما از ضدآفتاب استفاده كنيد. لازم نيست ضدآفتاب مخصوص كودكان تهيه كنيد. فقط بايد SPF ضد‌آفتابي كه مي‌خريد حداقل 30 باشد و هر 2 ساعت يك بار آن را تجديد كنيد.




خطر خطر !



هوا گرم شده! هيچ‌وقت نوزادتان را تنها در ماشين رها نكنيد. شايد فكر كنيد چند دقيقه تنها ماندن در خواب ناز توي ماشين خطري براي كودك ندارد اما بايد بدانيد حتي 10 دقيقه ماندن در ماشين در بسته زير آفتاب ممكن است به حدي دماي بدن نوزادتان را بالا ببرد كه او را گرما زده كند و تا خطر مرگ پيش ببرد.




بيماري شايع تابستان



اين روزها بيماري‌هاي اسهالي هم كم‌كم سرو كله‌شان پيدا مي‌شود. اگر مي‌خواهيد كوچولوي‌تان را در برابر بيماري تابستاني بيمه كنيد، دست‌‌هاي او را مرتب بشوييد و به او ياد دهيد اين كار را تكرار كند. در ضمن به كودك‌تان ياد بدهيد با دست آلوده غذا نخورد.




عينك آفتابي مناسب بچه‌ها چيست؟


براي خانوم كوچولو عينك آفتابي تهيه كنيد. نه براي قشنگي! بلكه براي اينكه چشم‌هاي كودكان، نيازمند مراقبت در برابر آفتاب هستند. در ضمن يادتان باشد عينك آفتابي را از فروشگاه معتبر تهيه كنيد و نه از كنار خيابان! عينك‌هاي ارزان‌قيمت و غيراستاندارد ضررشان بيش از منفعت‌شان است و به چشم‌هاي كودك‌تان آسيب مي‌رسانند.



نکته : يادتان باشد هيچ‌وقت از جايي كه مطمئن نيستيد نوشيدني تهيه نكنيد و به كودك‌تان هم اين موضوع را آموزش دهيد






جنس پارچه مناسب لباس



اگر دوست داريد كوچولوي‌تان در اين روزهاي گرم، خنك بماند بهتر است به جاي پوشاندن لباس باز به او، از لباس‌هاي نخي، روشن و گشاد استفاده كنيد. لباس‌هاي باز براي بچه‌ها خطر آفتاب‌سوختگي پوست را تشديد مي‌كنند.






مراقب آب آلوده باشيد


اگر فرزندتان را براي بازي بيرون برده‌ايد و يا در مسافرت به سر مي‌بريد حتما حواس‌تان به آب آشاميدني باشد. به فرزندتان ياد بدهيد در پارك فقط از شير آب آشاميدني آن هم با ليوان تميز خودش آب بخورد.




لباس تنگ ممنوع!


لباس‌هاي تنگ و چسبان را در اين روزها كنار بگذاريد. همچنين الياف مصنوعي را براي بچه‌ها انتخاب نكنيد چون نه تنها عرق بدن كودك را جذب نمي‌كند، بلكه باعث آلرژي و جوش‌هاي پوستي هم مي‌شود.




كوچولو را سيراب‌كنيد


يادتان نرود ني‌ني اين روزها بيشتر از هر وقت ديگري احتياج به آب دارد. آب، آبميوه‌هاي طبيعي و شير بهترين مايعات براي روزهاي گرم هستند. دادن مايعات به كوچولوها آنها را از خطر كم‌آبي و گرمازدگي نجات مي‌دهد.




با خودتان‌آب برداريد


هر جا مي‌رويد با خودتان آب همراه داشته باشيد. البته حواس‌تان باشد قرار دادن بطري آب‌معدني در فريزر و يخ درست كردن در آن اصلا كار درستي نيست. بطري‌هاي نوشابه و آب معدني در دماي فريزر از خودشان مواد سرطان‌زا آزاد مي‌كنند. به جاي اين كار از يك فلاسك يا قمقمه كوچك براي همراه بردن آب سرد استفاده كنيد.
 





تاریخ: دو شنبه 6 تير 1390برچسب: اگر بوی بد می دهید با ما باشید!,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی