بهداشت حرفه ای
بهداشت کامل در زندگی فردی و اجتماعی است و عمل به این توصیه های بهداشتی، ضامن سلامت فردی و اجتماعی اوست.

 

به اشتراک بگذارید.

آیا موارد استفاده ی زالو را میدانستید؟
1- دُمَل ها و زخم های چرکی و جوش هایی که در اثر عفونت خون یا در اثر ترشح هورمون جنسی در خون ( در اوایل بلوغ) بر پوست چهره و بدن ظاهر می شود و آفت زیبایی دختران جوان است. زیر هر زخم یک عدد زالو بیندازید.
2- غده های عفونی زیر پوست که درد دارد با انداختن یک عدد زالو زیر غده و یا ورم گلو از بیرون معالجه می شود.
3- برای گرفتگی رگهای قلب که موجب عوارض قلبی و تنگی نفس می شود و دکترها با عمل باز و هزینه های کلان بدون ضمانت عمل می کنند. با انداختن 4 عدد زالو بالای پستان چپ با ضمانت و هزینه کم رگها باز می شود و این مجمع صدها تجربه در این زمینه دارد.
4- عوارض سکته مغزی و نرسیدنن خون به مغز به صورت فلج یک طرفه و رعشه و لرزش سر و دستها و ضعف مغز ظاهر می شود. با انداختن 2 عدد زالو به پشت گوش طرف مقابل آن طرفی که فلج شده ، مویرگهای مغز باز و معالجه می شود.
نکته مهم : در موراد سکته مغزی به دلیل اینکه سلولهای مغز بیشتر از غذا به اکسیژن نیاز دارند ، از دست ندادن زمان خیلی مهم است ، لذا قبل از هر اقدامی و در کمال خونسردی باید زالو تهیه کرد و پشت گوش بیمار انداخت. تجربه ما در مورد سکته های مغزی که بلافاصله زالو انداخته شده این است که بیمار پس از نیم ساعت به حالت عادی خود بر می گردد( دست و پا و دیگر اعضای بدن فرمانهای مغز را اجرا می کنند) و پس از 5 ساعت قادر به سخن گفتن می باشد. اکنون که خطر تا حدود90% برطرف شده برای تحت نظر داشتن بیمار به بیمارستان مراجعه کنید.

آیا می دانید؟!
آیا می دانید که کشور ترکیه مثل بانک خون ، بانک زالو هم دارد. به امید روزی که بیمارستانهای ما هم به بانک زالو مجهز شوند.

5- عوارض قند بر چشمها ( مویرگهای چشم از خون غلیظ قند آلود پُر می شود و موجب کوری می گردد) با انداختن 2 عدد زالو به دو طرف چشمها خون مویرگهای چشم تخلیه و بینایی بر میگردد.
6- عوارض قند روی پاها که باعث سیاه شدن و گاه زخم شدن پاها می شود و جراح ها پای مریض را از مچ قطع می کنند. با انداختن 4 زالو به محل سیاه شده که هر 15 روز تکرار شود ، خون قند آلود تخلیه و رنگ پوست پا طبیعی می شود.
7- واریس و برجسته شدن و ورم کردن رگهای ساق پا که گاه با درد شدیدی همراه است. با انداختن 5 عدد زالو روی پاها و تکرار آن هر 20 روز واریس و درد شدید و ورم آن خوب می شود.
8- آرتروز مزمن و درد شدید زالو و آب زانو و ورم زانو و زیر زانو با انداختن 4 عدد زالو روی پاها تکرار هر ماه آن معالجه میشود.
9- سردرد و سینوزیت مزمن و عفونت سینوسها با انداختن 4 عدد زالو به شقیقه ها ، عفونت تخلیه و سردرد خوب می شود.
10- کیست و عفونت پستانها با انداختن 4 عدد زالو زیر هر پستان برطرف می شود
11- ورم لوزه ها و عفونت آن و خنازیر ( زخم خطر ناک گلو ) با انداختن 4 عدد زالو از بیرون به لوزه ها و زخم خناریز معالجه می شود.
12- نقرس و درد شدید پاها با انداختن 4 عدد زالو بین انگشتان پا معالجه می شود.
13- بادسرخ (ورم بینی ) و پوست سر با انداختن 4 عدد زالو به محل ورم کرده معالجه می شود.
14- واریکوسل و عوارض بیضه ها و ضعف اسپرم مردان با انداختن 3 عدد زالو زیر بیضه ها معالجه می شود.
15- گل مژه و عفونت چشم با انداختن یک عدد زالو به هر طرف چشم معالجه می شود.




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

خواص درمانی معجون عسل و سیاهدانه (دوسین )
،دوای هر بیماری و دردی است ، به جز مرگ."

معجون سیاه دانه و عسل ،معروف به معجون دوسین ،از داروهای ساده و در عین حال معجزه اسای است که از قدیم در طب سنتی محبوب بوده و برای درمان بیماریهای مختلفی از آن زیاد استفاده می شده ،خوراکی برای درمان بسیاری از بیماری ها و اختلال های جسمی که از ان استفاده میکنند.
به اعتقاد متخصصان تغذیه و طب سنتی،مصرف سیاه دانه می تواند معجزه ای در درمان بسیاری از بیماریها از قبیل بیماری های دستگاه کلیه، دستگاه گوارش (مثل نفخ، تورم معده، زخم معده) و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های مزمن و سرطان موثر باشد.این معجون خواص بسیار زیادی و شگفت انگیزی دیگری هم دارد. حتما بخوانید ..

1-از اصلی ترین خواص معجون سیاه دانه و عسل
این است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

2- برای درمان سرماخوردگی های پی در پی مفید است.
و تب را برطرف میکند.دردرمان تب های بلغمی و سوداوی تاثیر بسیاردارد.

3-مصرف یک قاشق مرباخوری از ترکیب روغن سیاه دانه و عسل خالص به نسبت مساوی باعث درمان اضطراب و تپش های قلب و تنظیم ضربان قلب می شود.

4-ادرار آور است و برای مردان مبتلا به پروستات مفید است.
همچنین عفونت های ادراری را درمان می کند.

5-خواص این معجون در دفع سنگ های کلیه و درد مثانه و ناراحتی های کلیوی ، درمان کننده سردرد ومیگرن ، درمان ناراحتی های کبدی ، کاهش درد روماتیسم : دل پیچه و درد های روده ای ،بسیار موثر است

6- افزایش دهنده طبیعی میل جنسی،و افزایش،
تعداد اسپرم و درمان ناباروری حاصل از کمبود تعداد اسپرم

7-تاثیر خوبی بر دستگاه گوارش و انگل های روده دارد.ضد کرم است.
و باعث دفع کرم دستگاه گوارشی می شود.

8- نفخ معده و دل درد های ناشی از آن را درمان می کند.
برای پیشگیری و درمان زخم معده موثر است.

9- سیاه دانه دارای ماده ای هست که در بدن تولید انتی هیستامین می کند به همین دلیل برای درمان حساسیت و آسم بسیار مفید است.

10-.مصرف موضعی و خوراکی این معجون علاوه بر جنبه درمانی در حوزه بهداشت و زیبایی نیز کارکردهای متنوعی دارد که مهم ترین آن درمان جوش های چرکی و ناشی از چربی پوست و بهبودی بیماری های پوستی پیسی و لک مفید میباشد

11-این معجون به دلیل داشتن ماده ای موسوم به تیموکیتون، دارای اثرات ضد تشنجی است. بررسی ها نشان می دهد سیاه دانه می تواند موجب درمان و یا کاهش تشنج و استرس و بیماریهای صرع شود و نیز با طبع گرم بسیار انرژی زا و باعث از بین رفتن افسردگی می شود.

نکته مهم :سیاه دانه و عسل،حاوی "اسیدهای چرب" ضروری و مواد معدنی بیشمار میباشد و عصاره به دست آمده به دلیل ویتامین‌های موجود در این معجون یک آنتی بیوتیک گیاهی قوی در درمان بسیاری ازبيماري هاي قلبی و عروقی، سل، دیابت،کم خونی و "میگرن" عوارض ناشی از مصرف داروهای شیمیایی و مدرنی است که امروزه برای درمان بیماری های سخت و مزمن همچون سرطان مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف این معجون باعث کاهش عوارض داروهای شیمی درمانی برکلیه ها میشود چون اثر معجون سیاه دانه و عسل به مدت طولانی در بدن باقی میماند، این معجون در درمان بیماریهای فوق بسیار موثر و مفید است.حتما امتحان کنید تا معجزه ان را ببینید..

طرز تهیه :یک استکان سیاه دانه را در یک لیتر آب به مدت 20 دقیقه بجوشانید و سپس با با 6 قاشق غداخوری عسل شیرین کنید در یخچال نگهداری کنید و به مدت یک هفته، صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری از آن را میل نمایید. و یا میتوانید: یک لیوان شیر کم چرب را با یک قاشق مربا خوری پور سیاهدانه به مدت 5 دقیقه حرارت دهید و سپس با یک قاشق غذتاخوری عسل مخلوط و نوش جان کنید..بهترین زمان برای تاثیر بیشتر..قبل از خواب و یا قبل از ناشتا میباشد..

سیاهدانه جهت اثر بخشی بیشتر باید به صورت کوبیده یا پودر استفاده شود.در ظرف در بسته نگهداری شود،نبایددر هوایی ازاد قرارگیرید،و بلافاصله بعداز استفاده بایددرپوش ان را ببیندید،تا اثر دارویی آن کاهش نیابد

هشدار: پیشنهاد میکنم خانم های باردار در این دوران از این معجون استفاده نکنند ،چون ممکنه باعث سقط جنین گردد.در زمان شیر دهی بلامانع میباشد..و نیز سعی کنید سیاهدانه را به تنهایی مصرف نکنید زیرا ممكن است باعث كاهش شدید فشار خون شود.

همیشه شاداب و سالم زندگی کنید.




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی




 

همه روزه از کشف علمی جدیدی درباره فواید عسل باخبر می شویم . یکی از آخرین آنها اینکه عسل حاوی ضد باکتری( آنتی بیوتیک ) های قوی می باشد...

در یک بررسی جدید که دانشگاه سیدنی آن را انجام داده است . پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که عسل دارای قدرت شگفت انگیزی در صیانت از بدن در برابر باکتری ها دارد . "دی کارتر" استاد شرکت کننده در دانشکده علوم زیستی و میکروبی از دانشگاه سیدنی می گوید : عسل می تواند جایگزین بسیاری از آنتی بیوتیک ها باشد . همچنین استفاده از عسل بعنوان کمک دهنده آنتی بیوتیک عمر مفید بودنشان را افزایش می دهد

  

عسل بهترین غذا برای کودکان ، جوانان و بزرگسالان می باشد. عسل صدها ماده مفید برای بدن را داراست: ویتامین های ضروری برای رشد ، املاح و مواد معدنی و....

 

  

در زیر به صورت بسیار خلاصه وار چند مورد از فواید عسل را مرور می کنیم...

عسل و درمان سرطان پوست:

بعد از تحقیقات طولانی دکتر Glenys Round  متخصص امراض سرطان کشف عجیبی در مورد عسل انجام داد. او می گوید ما از عسل برای درمان سرطان پوست استفاده می کنیم عسل از پوست عبور می کند و آنچه که دارو های شیمیایی از انجام آن عاجز می مانند را انجام می دهد.

عسل و درمان زخم ها:

بسیاری از دارو ها از درمان زخم ها عاجز ماندند . در حالی که عسل می تواند زخم ها را بدون هیچگونه عوارض جانبی درمان دهد. (سالانه 6 بلیون دلار صرف درمان سوختگی ها و زخم ها می شود که در صورت استفاده از عسل مقدار قابل توجهی از این مبلغ صرفه جویی می شود)

  

عسل و درمان زخم معده:

عسل در درمان زخم معده و التهاب حنجره کاربرد فراوان دارد. عسل سبب پراکنگی تجمع میکروب ها و در نتیجه ضعیف شدن و از بین رفتن آنها می شود.

و اکنون تیتر وار...

 -  درمان بی خوابی با حل کردن یک قاشق عسل در آب و نوشیدن آن قبل از خواب...

- درمان شکاف لب ها و درمان پوست چروکیده و افتاده....

- یک قاشق عسل در هر روز می توند فرد را از سکته های قلبی ناگهانی باز دارد...

- در یک تحقیق جدید دانشمندان می گویند که خوردن یک قاشق عسل هر روز در درمان سرفه های مزمن بیشتر از دارو های شیمیایی معرف موثر است

- قدرت بالا در درمان آسم و التهاب ریه ها

- درمان اضطرابات روحی و عصبی

- درمان التهابات لثه و پوسیدگی دندان

- موثر بودن در درمان ضعف جنسی و نازایی

و فواید بی شمار دیگر که در حوصله این مطلب نمی گنجد....

قرآن چه می گوید...

خداوند حکیم ، خالق زبور و عسل به خاصیت درمانی عسل اشاره کرده است و می فرماید:

(يَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآَيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ) [النحل: 69]

ترجمه:« از درون [شكم] آن شهدى كه به رنگهاى گوناگون است بيرون مى‏آيد در آن براى مردم درمانى است راستى در اين [زندگى زنبوران] براى مردمى كه تفكر مى‏كنند نشانه [قدرت الهى] است»





تاریخ: دو شنبه 10 تير 1392برچسب:عسل و ویژگی های درمانی باور نکردنی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

توصيه هاي دكتر خدادادي

اصلي ترين آيه در مورد غذا مي گويد دقت كنيد و بنگريد چه ميخوريد. يعني با توجه به طبع كه ارثي است و هميشگي و مزاج كه با توجه به غذاي خورده شده بوجود مي آيد غذاي خود را انتخاب كنيد تا هميشه بزرگترين ثروت كه همان سلامتي است را از خداوند دريافت كنيد.


بدن انسان بدون غذا 45 روز بدون مشكل تحمل كرده و بعد از اين مدت از خودش تغذيه مي كند.

اين جزوه خلاصه اي از تحقيقات آقاي جمشيد خدادادي است كه طي ساليان بطور عملي انجام داده و نتيجه صد در صد گرفته و اينجانب با عمل و جواب گرفتن از مباحث ايشان علاقه مند به تايپ گفته ايشان كه در يك سی دی به دستم رسید و در اختيار علاقه مندان بطور رايگان قرار داده و فقط طلب دعاي خير براي آقاي جمشيد خدادادي و نويسنده اين جزوه مي نمايد و هر گونه درامدي از اين جزوه را غير مشروع ميداند.

توجه:از محتويات اين جزوه مي توانيد فقط براي رفع بيماري يا عوض كردن نوع غذايتان استفاده كرده و خود را بهتر بشناسيد البته ناگهاني همه غذايتان را تغير ندهيد بلكه مرحله به مرحله مثلا ابتدا نوشيدنيها و اگر نتيجه خوب آنرا عملا مشاهده كرديد بقيه غذاها را ادامه دهيد و با كپي گرفتن از اين جزوه به ديگران به طور كامل انتقال دهيد تا گامي براي سلامتي جهاني هر چند اندك برداشته باشيم.

و سفارش آخر اي برگزيده شدگان براي اين دنيا و آخرت اگر بدنبال بركت در زندگي هستيد و از خداوند آنرا مي خواهيد خداوند در قرآن مي گويد و ما قرآن را بركت براي همگان آنان كه با دقت (در ترجمه آن) مطالعه كنند قرار داديم. پس با مطالعه قرآن بزرگترين سرمايه كه سلامتي جسم و روح است را بدست آوريد.

اگر گناهی را تکرار نکردید یقین بدانید که خداوند توبه شما را پذیرفته است و دیگر عذاب وجدان نداشته باشید.(نقل از یک فیلسوف)

به امید سلامتی شما.

 


غذاي اصلي انسان

1-پروتين گياهي

2-قند گياهي(داخل سلول مي رود و انرژي توليد مي كند)

3-چربي گياهي

4-ويتامين گياهي


تشخيص بدن سالم:

يك حبه سير را بطور كامل بدون جويدن و خورد شدن قورت داده اگر قبل از 24 ساعت از بدن خارج شد بدن سالم است زيرا در اين مدت هيچ ميكروبي در بدن نمي تواند رشد كند.و اگر طولاني تر شد دچار يبوست (محل رشد ميكروب )بوده و بيماريد.


طرز غذا خوردن

1- تا گرسنه نشديد غذا نخوريد.

2- نيم ساعت قبل از غذا يك ليوان آب را در سه جرعه بنوشيد.

3- قبل از غذا دستها را بشوييد.

4- زماني كه سالم و شاداب هستيد هر چه هوس كرديد بخوريد.

5- هنگام كسالت هر چه هوس كرديد نخورده و عكس آنرا بخوريد.

1- مقدار كمي نمك بچشيد.(براي سالم ماندن دندانها وجلوگيري از پوسيدگي)

2- به زيبايي سفره و غذا خوب نگاه كنيد .(انرژي چشمان با غذا منتقل مي شود)

3- غذا را با سالاد تزيين شده شروع كنيد.(زيرا خام است و ميكروب ندارد)

4- هر لقمه را 40 تا50 بار بجويد.

5- در صورت امكان با سه انگشت 62 غذا بخوريد.(انرژي انگشتان به غذا منتقل مي شود)

6- در بين غذا آب يا نوشابه ننوشيد.

7- انرژي داده شده به غذا با خوردن آن به بدن منتقل مي شود. در اين حالت غذا ي مصرفي نصف مي شود.

8- نمك كم بخوريد.

9- دو تا سه لقمه مانده سير شويد ديگر غذا نخوريد.

10- بعد از غذا مقداري نمك بچشيد.(ترشي معده را رفع ميكند)

11- بعد از ميل غذا دراز بكشيد و پاي راست را روي پاي چپ انداخته دستها را زير گردن قرار داده چشمها را بسته و بهيچ چيز فكر نكرده بمدت 5 تا 10 دقيقه سپس بلند شده در اين حال خستگي غذا رفع شده و انگار غذا نخورده ايد.

 

خواب:

ابتدا مسواك بزنيد.

اجابت مزاج كنيد.

در شب ابتدا به سمت راست بخوابيد تا به كبد شما فشار نيايد زيرا كبد در سمت چپ بدن بوده و دريچه پيلوت سمت راست كبد بوده غذا از اين دريچه راحت تخليه شده وارد و وارد روده و اثني عشر شده و جذب مي شود وخواب ناجور نمي بينيد.

بعد از بيدار شدن دهان و صورت خود را بشوئيد.

حداقل پنج حركت كششي انجام دهيد.


قندها:

راست گرا(در حالت تجزيه نور را به سمت راست ميتاباند)محل رشد ميكروب است. مثل قند – شكر – شكلات

چپ گرا(در حالت تجزيه نور را به سمت راست ميتاباند)ميكروب نمي تواند تغذيه كند. مثل عسل – كشمش - خرما

 

عسل:

ميكروب عسل را نمي خورد(قند وشكر را ميخورد و تكثير مي شود)مگس سراغ عسل نيامده و مورچه به سراغش مي آيد بخاطر اسيد فرميك كه محصول مورچه است. عسل چپ گرا بوده وزنجيره DNA را با 20 نوع اسيد آمينه كه در قند چپ گرا وجود دارد كامل مي كند. عسل براي جذب نياز به انسولين ندارد.

 

طرز تشخيص عسل خوب:

1- وقتي در ظرف شيشه اي ريخته شود پر از حباب مي شود.

2- شكرك مي زند زيرا در آن از 12 تا 22 درصد آب است كه آنزيم(امپيلار) موجود در عسل آب آنرا به شكرك تبديل مي كند.

توجه : اگر عسل حرارت زياد ببيند(بالاتر از 63 درجه سانتيگراد) آنزيمي(متيل فورفورايد) در آن توليد مي شود كه خيلي خطرناك است.

براي شل شدن عسل ظرف آنرا در آب گرم بگذاريد.

عسل گون خوب است.


شربت عسل:

خوردن فقط شربت عسل بمدت هفت روز باعث رفع هر نوع عفونت مي شود. يك ليوان شربت عسل كه با حالت مكيدن خورده شود بمدت هشت ساعت انسان تشنه و گرسنه نمي شود. روزي سه ليوان بخوريد.

 

مواد لازم

1- يك ليوان آب

2- يك قاشق غذاخوري عسل

3- يك ليمو ترش

4- دو تكه يخ

طرز تهيه شربت عسل : يك قاشق عسل را در يك ليوان آب ريخته با چنگال هم بزنيد .سپس آب يك عدد ليمو ترش را در آن بچكانيد و دو تكه يخ را در ليوان بيندازيد بعد از خنك شدن ميل كنيد.

مفيد براي:

شربت عسل به همه مزاج ها سازگار است و حالت تعادل ايجاد مي كند.

شربت عسل براي كساني كه هيچ چيز در معده آنها نمي ماند و يالا مي آورند و مسموميت غذايي دارند مفيد است.

 

مضرات مصرف شكلات و شيريني قنادي:

1- ضد ويتامين B (موثر در سلامتي و نشاط پوست)است بدين صورت كه با توليد زياد الكل در روده بزرگ مقدار ويتامين B توليد شده در روده بزرگ را كم مي كند و يا از بين مي برد و دچار سردرد مي شويد.

1- دچار كيست تخمدان در خانمها مي شود.

2- اگر گلو درد داشته باشيد درد بيشتر مي شود.

3- نازايي

 

مضرات مصرف قند و شكر:

ميكروبها براي رشد به قند و شكر (قند راست گرا) نياز دارند واز آن تغذيه مي كنند.

1- كندي ذهن و شعور مي آورد.

2- عامل OH در روده بزرگ الكل مي سازد.

 

مضرات مصرف بيسكويت وكيك:

بعلت داشتن

1- بيكين پودر (كربنات آمونيم ياآمونياكNH3+CO3)

2- باطن انسان را خراب ميكند

 

مضرات مصرف پيتزا و سوسيس و كالباس:

1- تومور مغزي

2- ترس و كابوس در خواب

3- سنگيني معده همراه با كسالت

 

مضرات مصرف جوش شيرين(بيكربنات سديم):

1- كم خوني(كساني كه نان زياد مي خورند كه در آن جوش شيرين استفاده شده باشد).

 

مضرات مصرف كنسرو و كمپوت:

1- باعث كم خوني (داشتن افزودني مجاز EDTAجلوگيري از زود فاسد شدن)

 

مضرات مصرف رب:

1-در كنسرو رب ايجاد آلزايمر (از كار افتادن مغز) و كندي ذهن و شعور بخاطر استات سديم

2-در رب خانگي بعلت جوشيدن زياد از بين رفتن ويتامينهاي گوجه

 

مضرات مصرف مرغ ماشيني:

مرغ ماشيني بعلت اينكه 45 تا 50 روز نمي گذارند بخوابد بدنش مملو از اسيد لاكتيك مي شود و غذاها و داروهايي كه به مرغ مي دهند در نسوج مغز استخوان مرغ رسوب مي كند.سعي كنيد نخوريد مخصوصا پوست مرغ را.


بخوريد :

 

نان

طرز تشخيص نان خوب

اگر راحت تكه شود خوب است. نان اگر كش بيايد داراي جوش شيرين است و ضرر دارد.

 

نوشابه گرم(چاي)

چاي مضر:

گياه سمي است آفت كم دارد هيچ حيواني آنرا نمي خورد. بذر چاي كوچك مثل فندق بوده و بسيار تلخ است.

چاي به هضم غذا با زياد كردن اسيد معده كمك مي كند.واگر چاي را بدون قند بخورند فشار خون پايين آمده و سگيجه ميگيرند.

 

قهوه محرك است نخوريد.

 

مضرات مصرف چاي زياد 5 تا 6 ليوان در روز

بدليل از بين بردن آهن فريتين خون آنها بالا رفته كبد مخواهد كمبود آهن را جبران كند پس از آهن ذخيره استفاده كرده و فريتين خون روي 300 يا400 مي رود.(ادويه تند يا كاري)

1- دچار بيماري قلبي مي شويد.

2- ساييدگي استخوان

3- ديسك كمر

4- فتخ ديسك

5- سنگهاي كليوي

6- تومورهاي مغزي

7- كم خوني

8- سرطانزا(سرطان مري 5 تا 6 ليوان چاي داغ در روز)

9- عرق كردن زياد(كف دست – زير بغل – كف پا)

 

چاي مفيد:

چاي به:

به را رنده درشت مي كنيم سپس رنده شده به را مقابل( آفتاب - شوفاژ - بخاري - باد – پنكه)خشك مي كنيم. وقتي خشك شد آنرا در ماهيتابه مقداري تفت(بدون روغن)مي دهيم تا به رنگ قهوه اي شود. سپس آنرا در كيسه پارچه اي يا كاغذي يا شيشه ريخته دو قاشق را در قوري چيني و روي آن دو ليوان آب جوش ريخته بمدت نيم ساعت روي كتري يا سماور مي گذاريم دم بكشد . وقتي ته نشين شد و دم كشيد همراه با آب ليمو ترش يا خرما ويا عسل ميل كنيد.

 

چاي بقيه ميوه ها مثل:سيب – هلو – گلابي وغيره نيز به همين روش تهيه مي شود.

 

چاي آلبالو و گيلاس

دو قاشق آلبالو يا گيلاس ويا تركيب هر دو + دو ليوان آب جوش + نيم ساعت دم بكشد. براي دو نفر

 

پنير

پنير را صبح نخوريد و شب پنير ليقوان كم نمك بخوريد با نان و سبزي چند گردو و چند خرما

مفيد براي:1- كم خوني 2-ساييدگي استخوان 3- پوكي استخوان

 

مرباي توت فرنگي – زردآلو – آلبالو – گيلاس – تمشك :

مثال: توت فرنگي را شسته برگ سبزش را بكنيد در آبكش ريخته در جريان هوا قراردادهو زير و رو مي كنيم تا كاملا خشك شود و ذره اي آب نداشته باشد. سپس در ظرف شيشه اي ريخته و عسل را تا به روي توت فرنگي برسد ريخته درش را بسته در يخچال مي گذاريم يك هفته بماند و بعد استفاده كنيد.

 

مرباي كامل:

در بين مرباي ميوه كه درست مي كنيم اگر چهار مغز اضافه كنيم.در موقع استفاده كمي هل آسياب شده روي مربا درون ظرف ريخته و استفاده كنيد.

 

خامه گياهي:

100 گرم بادام هندي + دو قاشق غذا خوري آب 10 تا 15 ثانيه در مخلوط مخلوط كنيد خامه آماده است.

 

شكلات صبحانه:

ارده 5 قاشق سوپ خوري + عسل يك قاشق غذاخوري يا شيره انگور يا شيره خرما يك قاشق غذاخوري + پودر فندق يا پودر گردو

ارده را با عسل بمدت 5 دقيقه خوب مخلوط كنيد شكلات سفتي بدست مي آيد با رنگ شكلاتي اگر خواستيد رنگ كاكائو پيدا كند. بجاي عسل شيره انگور يا شيره خرما بريزيد.

 

بستني:

ابتدا نيم كيلو توت فرنگي را شسته و برگ سبزش را بكنيد و در آبكش ريخته در معرض هوا قرار داده و زير و رو كرده تا كاملا رطوبت آن خشك شود + 5 قاشق عسل + 100 گرم(گردو يا بادام يا فندق يا پسته)كه با پسته معمولا خوشمزه تر مي شود

+ نصف قاشق چايخوري وانيل + يك قاشق سوپ خوري گلاب + يك قاشق چاي خوري بزرگ پودر صعلب همه را در مخلوط كن ريخته و دو دقيقه مخلوط مي كنيم سپس داخل ظرف ريخته در فريزر گذاشته و هر يك ساعت يك بار هم مي زنيم و دو يا سه بار اين كار را انجام مي دهيم بستني آماده است و در موقع خوردن يك توت فرنگي سالم روي آن مي گذاريم و مي خوريم يا يك توت فرنگي روي آن گذاشته سپس دو قاشق مربا خوري تخم شربت كه قبلا خيس كرده ايد و لعاب داده و بعد يك قاشق مربا خوري عسل روي آن اضافه كرده و يك قاشق چاي خوري پودر هل روي آن ريخته ميل كنيد.

 

شيريني چهار مغز:

(بادام – فندق – گردو – پسته –كنجد با پوست – بادام هندي)از هر كدام 100 گرم – آرد جوانه گندم 200 گرم(گندم جوانه زد خشك مي كنيم سپس آسياب مي كنيم)- زعفران يك مثقال – پودر نارگيل 100 گرم – دارچين 50 گرم – هل 5 مثقال – زنجبيل دو مثقال – همه را آسياب مي كنيم و با عسل 250 گرم – يك جعبه رطب بدون هسته حدود 800 گرم و چند قاشق روغن زيتون اضافه مي كنيم مخلوط كرده و خوب هم بزنيد تا بصورت حلوا درايد سپس آنرا در ديس پهن كرده روي آن پودر پسته و نارگيل اضافه مي كنيم و برش مي دهيم و جدا كرده كنار هم چيده يك سلفون روي آن مي كشيم طبع آن خيلي گرم بوده و صفرايي مزاج ها بعد از آن خيار بخورند. اين شيريني را تا يك هفته مي توان نگه داشت.

 

تشخيص چهار مغز:

پسته خندان نبايد زبانش ترك داشته يا سوراخ باشد.بهترين آن براي دامغان است.

بادام بايد رنگ روشن خوب داشته باشد نبايد تيره باشد.و بهترين آن براي كوهپايه است.

مغز گردو بايد سفيد و تپل بوده و اگر روي آن پودر مانند پاشيده شده باشد گردو قديمي بوده مزه اش تند است و بهترين آن براي توسركان و جاهاي سرد سير است.

فندق در باز نخريد.و بهترين آن براي قم است.

 

نوشابه سرد مضر:

1- داراي بنزوات سديم(براي نگهداري گاز CO2 )كه سرطانزا است مي باشد.

2- كندي ذهن و شعور مي آورد(مصرف شكر در آن)

3- استفاده ازماده رنگي همچون كارامل (شكر سوخته در نوشابه سياه)

دريچه اول معده را از كار مي اندازد به همين دليل بعد از خوردن آروق مي زنيد.

 

نوشابه سرد مفيد :

توجه: همراه غذا آب و نوشابه ننوشيد.زيرا دچار

1- ناراحتي معده.

2- بعضي خيلي چاق وبعضي خيلي لاغر مي شوند.

3- يبوست.

 

آب

شش بار صبح ظهر شب نيم ساعت قبل از غذا(سلول معده آب را جذب مي كند وجوش شيرين موجود در سلول معده با آب تركيب شده توليد موسيلين مي كند يا همان لعاب كه از بزاق ترشه مي شود و ديواره داخلي معده را مي پوشاند و اسيد به معده نفوذ نمي كند).و 2.5 ساعت بعد از غذا(20 دقيقه بعد از اولين لقمه حركات معده شروع شده غذا را چلانده 2.5 ساعت بعد كه آب مي خوريد شيره توليد شده را طوري غلظت مي دهد كه دريچه پيلوت باز شده زيرا محرك شيميائي مي خواهد اگر غير از اين عمل كنيم صفرا عمل كرده و در گلو احساس ترشيدگي مكنيم در واقع صفرا دريچه پيلوت را تحريك مي كند)در سه جرعه ميل كنيد.

مفيد براي

فشار خون – نفخ معده

 

با خوردن اين نوشابه ها هميشه با نشاط هستيد:

روزي يك تا دو ليوان تركيب مركبات(نارنج – گريپ فروت – ليمو شيرين – پرتغال سيب – ليمو ترش ) كساني كه از ترشي بدشان مي آيد يك ليوان آب سيب + آب ليمو ترش + يك تكه يخ آرام ميل كنيد.

 

نوشابه براي كنترل فشار خون بالا:آب پرتغال + نارنج(آب نارنج بيشتر) + ليمو شيرين + ليمو ترش + گريپ فروت با هم مخلوط شود مقدار بر حسب ذائقه.

 

طرز گرفتن آب زرشك

250 گرم زرشك آبگيري را تميز كرده يك بار با آب سرد بشوئيد در ظرف لعابي يا چيني يا پيركس با دو ليتر آب خيس كرده مقداري كه زرشك نرم شد چنگ بزنيد وبگذاريد 3 يا 4 روز خيس بخورد سپس صاف كرده و استفاده كنيد.

 

شير:

افراد بزرگ بدليل آنكه آنزيم لاكتوز را ترشح نمي كنند با خوردن شير دچار اسهال يا يبوست ميشمند و براي آنان خوب نيست.

 

انواع شير:

مجموعا 50 گرم مغز خام (بادام + پسته + فندق + بادام هندي + گردو)بدون پوست + سه قاشق غذا خوري عسل + سه ليوان آب خنك را بمدت 5 دقيقه(دو تا دو و نيم دقيقه)در مخلوط كن مخلوط كنيد و 4 ليوان براي 4 نفر ميل كنيد مفيد براي ناراحتي هاي عصبي ونشاط آور

 

يا بطور سليقه اي

شير 25 گرم بادام و 25 گرم گردو پوست كنده + 3قاشق عسل + 3 ليوان آب و يا پسته و بادام با هم

يا

شير 50 گرم بادام خام پوست كنده + 3قاشق عسل + 3 ليوان آب

يا

شير موز: تخم آفتاب گردان(20 گرم مغز تخم آفتاب گردان + يك عدد موز + سه ليوان آب يخ + 3 قاشق عسل)+ 5 دقيقه مخلوط كن

 

شير كاكائو:(سه قاشق غذا خوري پريا + 50 گرم مغز تخمه آفتاب گردان + 3 قاشق عسل + 3 ليوان آب يخ) + 5 دقيقه مخلوط كن

 

شير كاكائو: (50گرم مغز بادام پوست كنده + يك قاشق مرباخوري پودر كاكائو + 3 قاشق عسل + 3 ليوان آب يخ) + 5 دقيقه مخلوط كن

 

ميوه:

سبزي و ميوه

سبزي وميوه را هر روز بخوريد. و ميوه را قبل از غذا بخوريد.

خرما

داراي پروتيين - كلسيم – فسفر – ويتامين D است.

خوردن سه تا پنج عدد (بيشتر ضرر دارد)در روز ويتامين D را تامين مي كند.سعي كنيد خرما را به همراه كشك يا گردو و يا هر دو بخوريد.

 

مفيد براي:

1- پا درد

2- زانو درد

3- ساييدگي استخوان

4- آرترز

 

پرتغال

پوست خلال شده بعنوان اسانس طبيعي بخاطر عطرش استفاده شده

هسته آنرا آسياب كرده داخل كپسول ريخته به بچه داده تا انگلش از بين برود.

 

نارنگي:دفع ادرار را زياد مي كند.

 

سيب

اگر بدون پوست خورده شود دچار يبوست مي شويد

سيب را با پوست و دون بخوريد تا دچار يبوست نشده وانگل روده بوسيله هسته سيب دفع شود و هر نوع بيماري را از بدن دفع مي كند.

همه خاصيت سيب در هسته آن است و در آن مقدارخيلي كم ماده سمي وجود دارد بنام اسيد سيانيدريك كه خود دارويي است براي دفع مواد زايد.

 

هندوانه:

هندوانه باعث نفخ شكم مي شود پوستش ضد نفخ بوده و براي ديابتي ها و كساني كه مي خواهند لاغر شوند خوب است.

پوست هندوانه را بشوئيد و رنده كنيد و روي سالاد ريخته نفخ را از بين مي برد.

 

خربزه:

بهترين داروي سيستم كليه و مثانه و ادرار است.

پوستش ادرار آور است و شستشو دهنده.

گوشتش بهترين غذا براي افراد با طبع سرد است كه زبان را پاك مي كند و خوشرنگ و نشاط آور است و بيماريها را مشخص مي كند.

پوشالهاي بين تخم خربزه سنگ شكن كليه است.

دانه خربزه:دانه خربزه را آسياب كرده سپس الك كرده و يك قاشق در يك ليوان آب همراه با مقداري عسل حل كرده ميل كنند اسپرم زا است.

 

نارگيل:نارگيل انرژي زياد دارد بخوريد.

 

انجير و زيتون را زياد بخوريد.

 

جوانه گندم

در روز چند قاشق جوانه گندم(روي آن دو قاشق روغن زيتون بريزيد)بخوريد.

مفيد براي:جلوگيري از ريزش مو – مو خوره – شادابي صورت.

 

غذاها

دو نوع غذا معمولا دچار مسموميت و ناراحتي گوارشي ما ميشود -1- قورمه سبزي – 2- جگر

 

طرز درست كردن ظرف بخار پز:

يك عدد قابلمه دو ليوان آب در آن ريخته + يك آبكش روحي يا استيل كه در ورودي قابلمه جاي بگيرد و موادي كه مي خواهيم بخار پز شود مثل سيب زميني - هويج –چغندر – شلغم و غيره در آبكش گذاشته درب قابلمه را بگذاريد . روي اجاق گذاشته بمدت لازم.

 

 

برنج :

عاري از ويتامين B است بخاطر بدون پوست بودن آن پس دو قاشق پوست برنج(شلتوك)را روي حرارت ملايم قرار داده تا جوش بيايد بمحض جوش آمدن آنرا صاف كرده و آب آنرا در برنج بريزيد و بموقع دم كنيد يا با آب ليمو ميل كنيد.

 

سوپ جو براي افرادي كه بيماري ندارند

جو پوست كنده دو پيمانه – يك پيمانه گندم با پوست – ماهيچه و قلم گوسفند يك عدد – سبزي آش كه همه نوع سبزي در آن باشد – زرد چوبه – مقدار خيلي كم زنجبيل و دارچين – را بگذاريد تا با حرارت كم بپزد وقتي لعاب انداخت وآب و دانه جدا نبود پخته است سپس مقدار خيلي كم نمك به آن اضافه مي كنيم .سپس در بشقاب ريخته يك قاشق روغن زيتون و آب ليموترش اضافه كرده ميل كنيد.

توجه:سوپ جو را بعنوان يك وعده غذايي بخوريد و روي آن غذا ديگر نخوريد زيرا دچار ناراحتي معده مي شويد.

از قلم گوساله بخاطر چربي زياد استفاده نكنيد.

كله گوسفند نخوريد.

 

آش جو:

دو پيمانه جو پوست كنده + يك پيمانه گندم با پوست + بقيه حبوبات بجز برنج ولپه يك دوم پيمانه + پياز يك عدد بزرگ + پونه كوهي يا نعناع دو قاشق + سبزي آش يك كيلو + كشك و پونه بمقدار كافي + روغن زيتون + ادويجات(دارچين + فلفل + زنجبيل + زردچوبه)

از سير داغ و پياز داغ استفاده نكنيد.

طرز تهيه آش جو:

حبوبات را شب خيس كنيد وصبح حبوبات+جو+گندم+پياز خرد شده+سير رنده شده را ميگذاريم تا بپزد بدون نمك وقتي جوشيديك مقدار ادويه مي ريزيم . ده دقيقه مانده آماده شود سبزي را خرد كرده داخل آن مي ريزيم و ده دقيقه آنرا آرام هم مي زنيم تا ته نگيرد وقتي كاملا پخت نمك مي ريزيم و بعد يك قاشق پونه كوهي يا نعناع داخل آن مي ريزيم.

توجه:از پياز داغ و سير داغ استفاده نشود.

سپس در بشقاب ريخته و روي آن يك يا دو قاشق روغن مايع يا زيتون يا كنجد + دو يا سه قاشق كشك + يك قاشق پودر گردو

اضافه مي كنيم.

بعد از خوردن آش جو سه تا پنج عدد خرما مي خوريم.

 

طرز تهيه كشك:

كشك را خرد كرده وخيس مي كنيم بعد از خيس خوردن آنرا در مخلوط كن ريخته + يك حبه سير + يك قاشق مربا خوري پونه كوهي يا نعناع و پنج دقيقه مخلوط مي كنيم.

 

كالا جوش

يك بار در هفته بخوريد.

مواد لازم:

250 گرم كشك – 100 تا 150 گرم مغز گردو يا چهار مغز آسياب شده – يك پياز خورد شده – يك حبه سير – يك قاشق پونه كوهي يا نعناع – نصف استكان روغن زيتون

طرز تهيه:

كشك را خرد كرده و خيس مي كنيم. سپس در مخلوط كن ريخته و مغز گردو يا چهار مغز وپياز خرد شده وسير خورد شده وپونه كوهي يا نعناع را با آن اضافه كرده و پنج دقيقه مخلوط مي كنيم. سپس مخلوط را روي اجاق با حرارت متوسط گذاشته بمحض جوش خوردن چند بار هم زده تا ته نگيرد و روغن مواد بالا بيايد سپس آنرا برداشته و روغن زيتون در آن ريخته سپس ميل كنيد. وبعد از خوردن 3 تا 5 عدد خرما بخوريد.

 

 

براني(بعنوان دسر):

مفيد براي همگان و بچه هاي نا آرام و عصبي

كدو حلوايي و هويج را با برس بشوييد سر و ته آن را كنده و پوست نكنيد.سپس بگذاريد بخارپز شود . وقتي پخت آنرا رنده كنيد و يك مقدار ليمو ترش ومقداري عسل اضافه مي كنيم.

 

گوشت

خوك:حيواني خودكفا است يعني از مدفوعش نيز تغذيه مي كند و آميزشش ناجور است.گوشتش حرام است.

در مصرف گوشت قرمز زياده روي نكنيد.

هفته اي يك بار گوشت گوسفند(سردست يا سر سينه)بخوريد ران نخوريد زيرا هر چقدر گوشت به مخرج نزديك باشد چيزي را كه دفع ميكند در گوشت اثر مي كند.

 

آبگوشت:

مفيد براي ضعف شديد – دوران نقاهت بيماري – MS – رماتيسم – استخوان درد شديد

هفته يا دو هفتهاي يك بار مصرف كنيد.و با ديگ سنگي بهتر است. براي انتخاب آن بايد يكنواخت مشكي باشد و رگه سفيد نداشته باشد.

يك و نيم ليتر آب داخل ديگ سنگي ريخته و 250 گرم دنبه چرخ كرده به آن اضافه مي كنيم مي گذاريم آرام بجوشد يك تا يك و نيم ساعت(براي اينكه ديگ سنگي نشكند يك توري سيمي بين اجاق و ديگ سنگي مي گذاريم)سپس زير آنرا خاموش كرده خنك شد محتوياتش را بيرون ريخته آماده براي استفاده هميشگي است.

گوشت سر سينه يا سر دست با يك عدد قلم گوسفند تميز بشوئيد داخل ديگ سنگي انداخته و يك و نيم ليتر آب به آن اضافه مي كنيم بمحض اينكه جوشيد كف آنرا بگيريد يك عدد پياز را خرد كرده به آن اضافه كرده و نيز ادويه(زعفران يك چهارم قاشق چايخوري + دارچين يك قاشق چايخوري + زنجبيل نصف قاشق چايخوري + زيره نصف قاشق چايخوري)اضافه كرده سپس نخود و گندم با پوست مي ريزيم مي گذاريم با حرارت كم بپزد بمدت دو ساعت 5 دقيقه مانده اجاق را خاموش كنيم نمك را به غذا اضافه مي

كنيم و براي ترشي دو تا سه عدد مغز ليمو عماني را داخل آن ميريزيم. خاصيت ديگ سنگي اين است كه هر مقدار آب كه اول ريختيم تا آخر نبايد آب به آن اضافه كنيم تا مزه اش خوب شود.مي توانيد تليت كنيد و بخوريد.

 

طرز تهيه زيتون شكسته كه بهترين است:

زيتون را بشكنيد در ظرف ريخته آب نمك اضافه كنيد تلخي را بيرون مي آورد چربي آن مي ماند اگر چند بار آب آنرا عوض كنيم تلخي وشوري آن از بين ميرود.

زيتون سالم بدليل اينكه سود ريخته تا تلخي گرفته شود وسركه براي بريده شدن چربي واز بين رفتن چربي استفاده مي كنند استفاده نكنيد.

 

ترشي زيتون پرورده:

بيماري هاي گوارشي و پوستي را از بين مي برد

يك كيلو زيتون شكسته گوشتي كه قبلا تلخي آن گرفته شده باشد هسته آنرا دربياوريد و ساطوري كنيد يا ريز خورد كنيد. + 250 گرم گردو آسياب شده + 5 حبه سير رنده شده + آب 5 تا 7 عدد ليمو ترش تازه و اگر فصل انار بود يك عدد انار متوسط دانه كرده و اضافه مي كنيم + گلپر سائيده شده يك قاشق غذاخوري + آب انار ترش مواد را خوب مخلوط كرده و 45 دقيقه يماند سپس مصرف مي كنيم و يك هفته بصورت دربسته ميتوان نگه داشت.

 

 

ترشي غوره غوره:

آب غوره را مي گيريد صاف مي كنيم خود غوره را داخل آن مي ريزيد.

يا

تلخي زيتون را بگيريد وقتي آب آن تبخير شد داخل شيشه ريخته و روغن زيتون به آن اضافه مي كنيم با كمي نمك.

 

ماست :

زيرا طبع ماست سرد و تر بوده و اسيد لاكتيك زياد توليد مي كند. ماستي كه چكيده نباشد در آب آن سردي بسيار است

مضرات مصرف زياد ماست چكيده نشده

1- پوكي استخوان و سائيدگي استخوان

2- شب ادراري بچه ها

3- يبوست

4- ناراحتي اعصاب و روان

5- صرع(براي كساني كه طبع سرد دارند)

6- عرق كردن زياد

7- آلرژي

8- عرق كردن زياد(كف دست – زير بغل – كف پا)

9- ارترز

10- رماتيسم

11- سيستم ايمني بدن را كم مي كند خار استخواني در پاشنه پا يا در استخوان دنبالچه ايجاد مي كند و نمي تواند روي صندلي بنشيند.

سعي كنيد بجاي ماست سالاد استفاده كنيد.

 

ماست چكيده موسير:

اگر ماست ميل داشتيد از ماست چكيده + نمك + پونه كوهي يا نعناع + كاكوتي + پودر موسير بمقدار كم استفاده كنيد.

قرقروت:

آب ماست را اگر بجوشانيد قرقروت مي شود كه بدترين مواد براي سائيدگي استخوان است و بدترين دارو براي كساني كه درد رحمي دارند مي باشد و اگر دختر خانمها ماست معمولي بخورند دچار درد شديد مي شوند.

سالاد

سالاد را قبل از غذا بخوريد.

سالاد رژيمي:

انواع كلم + كاهو + خيار با پوست و ته + هويج + جوانه گندم + پونه كوهي دو قاشق + كشمش شسته شده + 15 تا20 عدد مغز بادام خام + يك عدد سيب درختي با پوست + ليمو ترش تازه + روغن زيتون + سبزيجات معطر خورد كردني ها را خورد مي كنيم و پودر ها را اضافه و مخلوط مي كنيم.

سس :

ليمو ترش + روغن زيتون

سس قرمز :

1- دو تا سه عدد گوجه درشت رسيده را رنده كرده پوست و دانه آنرا جدا مي كنيم.

2- يك قاشق مربا خوري پونه كوهي يا نعناع

3- دو سوم استكان روغن زيتون

4- يك حبه سير متوسط رنده شده(براي عطر)

5- يك قاشق چاي خوري كوچك نمك

6- وك قاشق چاي خوري كوچك فلفل

با هم مخلوط كنيد و مصرف كنيد. نگهداري نكنيد.

سس سفيد

1- نصف ليوان روغن زيتون

2- يك عدد پياز كوچك خورد شده

3- يك حبه سير

4- نصف استكان ليمو ترش تازه

5- كمي نمك

6- كمي فلفل

اين مواد را دو دقيقه در مخلوط كن مخلوط مي كنيم.

 

خوراك سيب زميني بجاي الويه براي كوه و پيك نيك:

سيب زميني نيم كيلو را بوسيله بخار پز تهيه كرده بمدت يك ربع(اگر با آب درست كنيد دير پخته و مزه آن بد مي شود)سپس پوست كنده و رنده مي كنيم +دو قاشق مربا خوري پونه كوهي + دو سوم استكان روغن زيتون + 50 گرم پنير رنده شده(بجاي نمك) + دو يا سه قاشق غذاخوري چهار مغز آسياب شده.

ابتدا سيب زميني سپس چهار مغز و بعد پنير وپونه كوهي و در آخر روغن زيتون مي ريزيم.

 

گوشت بوقلمون

اگر بصورت بخار پز خورده شود بدن داغ مي شود.

مفيد براي:

MS – رماتيسم – فلج – صرع – ناراحتي استخوان

 

ماهي يا ميگو :

هفته اي يك بار ماهي جنوب(زيرا آلودگي ماهي شمال زياد است) يا ميگو(صورتي وحشي است بهتر است و سفيدها پرورشي است) بخوريد. و فصل مصرف ماهي زمستان است.

ماهي جنوب:حلوا – حلوا سياه - سفيد – شوريده – حلوا بندري – سرخو – سنگسر – آمور

براي ماهي شويد باقالا پلو درست كنيد و آبكش نكنيد.

 

ادويه مخصوص ماهي:

زعفران يك مثقال + زنجبيل دو مثقال + دارچين 10 مثقال – هل 5 مثقال + ميخك نيم مثقال + زرد چوبه 10 مثقال + زيره سياه 5 مثقال + فلفل سياه يك مثقال همه را آسياب مي كنيم سپس مخلوط مي كنيم ودر شيشه در بسته ريخته و مقداري را در نمكدان كه سوراخش گشادتر باشد بريزيد.

قسمت پهلوي ماهي خطي است كه گوشتش تيره است و بيرون ميريزند آن قسمت داراي روي است كه براي مغز مفيد است زيرا در آنزيمها و هورمونها روي است .

پوست ماهي را نخوريد زيرا بسيار سرد است.

 

پخت ماهي:

پوست ماهي را بكنيد يا بدهيد بكنند آبشش آنرا دربياوريد و نيز چشمها و شكم را تخليه كنيد.آنرا تميز بشوئيد در آبكش بگذاريد تا رطوبتش گرفته شود ومقداري نمك داخل شكم و بيرون بدن بزنيد بعد دو حبه سير را ريز رنده مي كنيم و مي ماليم به همه جاي ماهي بعد يك پياز نسبتا درشت يا معمولي را خلال كرده ودر كف ماهي تابه مي ريزيم سپس ماهي را در دست گرفته و ادويه را به همه جاي ماهي مي پاشيم ماهي را روي پيازها در ماهي تابه قرار داده و درب ماهي تابه را گذاشته و ماهي تابه را نيم ساعت در يخچال قرار مي دهيم بعد از يخچال بيرون آورده 2 يا 3 قاشق غذا خوري آب و 2 يا 3 قاشق غذا خوري روغن از كنار ماهي تابه ميريزيم طوري كه روي ماهي نريزد درب ماهي تابه را گذاشته سپس اجاق را روشن كرده شعله آن مثل دم كردن برنج باشد ماهي تابه را روي آن مي گذاريم تا آرام آرام آب آن بخار شود(حتي مي توان در ماهي تابه آب نريخت زيرا خود ماهي آب مي اندازد.

بعد از 15 تا 20 دقيقه وقتي آب تبخير و تمام شد و به روغن رسيد درب ماهي تابه را برداريد.آماده براي خوردن است و همه نوع ماهي را به اين شكل مي توان درست كرد.

تزئين ماهي:

ماهي را داخل ديس بگذاريد مقداري جعفري دور آن خورد كنيد و مقداري زيتون بچينيد. و ليمو ترش را از وسط نصف كرده وكنار آن بگذاريد. سپس مقداري پودر چهار مغز و يا گردو را آسياب كرده و كنار ماهي يا روي ماهي مي ريزيم.

بعد از خوردن ماهي:

بعلت اينكه ماهي سرد است لازم است بعد از خوردن ماهي چند عدد خرما يا مقداري چهار مغز يا شكلات صبحانه يك قاشق بخوريد.

 

ماهي قزل آلا:

ماهي را در ماهي تابه گذاشته وقتي كمي حرارت خورد پوستش را مي كنيم زيرا نمي گذارد ادويه ماهي خوب جذب شود و همچنين فوق الاده سرد است و ناراحتي گوارشي ايجاد مي كند ومقداري نمك داخل شكم و بيرون بدن بزنيد بعد دو حبه سير را ريز رنده مي كنيم و مي ماليم به همه جاي ماهي بعد يك پياز نسبتا درشت يا معمولي را خلال كرده ودر كف ماهي تابه مي ريزيم سپس ماهي را در دست گرفته و ادويه را به همه جاي ماهي مي پاشيم ماهي را روي پيازها در ماهي تابه قرار داده و درب ماهي تابه را گذاشته و ماهي تابه را نيم ساعت در يخچال قرار مي دهيم بعد از يخچال بيرون آورده 2 يا 3 قاشق غذا خوري آب و 2 يا 3 قاشق غذا خوري روغن از كنار ماهي تابه ميريزيم طوري كه روي ماهي نريزد درب ماهي تابه را گذاشته سپس اجاق را روشن كرده شعله آن مثل دم كردن برنج باشد ماهي تابه را روي آن مي گذاريم تا آرام

آرام آب آن بخار شود(حتي مي توان در ماهي تابه آب نريخت زيرا خود ماهي آب مي اندازد.

بعد از 15 تا 20 دقيقه وقتي آب تبخير و تمام شد و به روغن رسيد درب ماهي تابه را برداريد.آماده براي خوردن است

 

ماهي بيا مثل ماهي شمال كوچك است:

تميز بشوئيد شكمش را خالي كنيد يك سيخ داخل دهان ماهي كنيد روي آتش بگيريد تا تمام پوستش ور بيايد بعد پوستش را ميكنيم و با همان روش درست كردن ماهي عمل مي كنيم.

 

كباب ماهي كه جايگزين جوجه كباب است.

ماهي كولي(كوسه)اين ماهي گرم است(ماهي ازوم بروم نيز گرم است).

پوست كولي كه ضخيم است را بكنيد. تيره وسطش كه غضروف است را بگوييد دربياورند.سپس به ابعاد جوجه كباب خورد كنيد وداخل ظرف آب ريخته بگذاريد يك ربع بماند و پنج شش بار با آب بشوئيد تا كف آن بيرون بيايد بعد در صافي مي ريزيم و در ته ظرف لعابي پياز را خلال كرده تكه هاي ماهي را روي آن مي گذاريم وچند قاشق روغن زيتون روي آن مي ريزيم و يك مقدار زعفران آب كرده و از ادويه ماهي بمقدار كم ايتفلده مي كنيم و مقداري آب ليمو ترش تازه به آن اضافه كرده و مواد را خوب هم مي زنيم.سپس يك كيسه فريزر روي مواد كشيده و در يخچال مي گذاريم بمدت 30 تا 45 دقيقه بماند.بعد تكه ماهي را به سيخ زده(در هر سيخ از تكه درشت شروع مي كنيم به تكه ريز منتهي وبين هر تكه دو ميليمتر فاصله باشد)و بعد كباب كرده و ميل كنيد.

 

خورشت قرمه سبزي:

يك مقدار گوشت گوسفند را شسته در قابلمه مي گذاريم و آب به آن اضافه كرده ميگذاريم بجوشد وقتي كف وخون گوشت بيرون آمد كف آنرا بگيريد و دور ريخته سپس يك قلم گوسفند كه كمي چربي داشته باشد و مقداري ادويه(نمك نريزيد تا زود بپزد)و يك پياز روي آن خورد مي كنيم.

لوبي قرمز را جدا مي پزيم آب آنرا طوري تنظيم كنيد كه وقتي گوشت پخت آب لوبيا هم تمام شود اگر لوبيا آب داشت درب قابلمه را برمي داريم و زير آنرا كمي زياد كرده تا آب لوبيا بخار شود. بعد لوبياي پخته را به گوشت اضافه كرده يك جوش كه خورد سبزي(را تفت ندهيد)كه قبلا پاك و خورد كرديد به آن اضافه كنيد سپس ليموي عماني كه پوست و دانه هايش را جدا كرده ايد مغز آنرا به مواد اضافه مي كنيم و مي گذاريم دو جوش بخورد در قابلمه را برميداريم زير قابلمه را كم مي كنيم(همانطور كه برنج دم مي كنيد) و اگر گوشت چربي نداشت موقعي كه زير آنرا كم مي كنيد چند قاشق روغن زيتون يا روغن مايع بريزيد.

ابتدا از دور قابلمه چربي توليد شده هر وقت كل سطح روي مواد را چربي گرفت اين غذا آماده است 5 دقيقه مانده غذا را برداريد نمك بمقدار لازم اضافه كنيد.حدود 1 تا 1.5 ساعت خورشت مي پزد. آب غذا نبايد زياد باشد اگر ابتدا ديديد آب غذا زياد است زير آنرا زياد كنيد و بعد كه آب بخار شد زير آنرا كمتر كنيد.

 

خشك كردن سبزي:

بجاي فريز كردن خشك كنيد.

همه نوع سبزي:ابتدا بشوئيد و بعد جلو پنكه ريخته خشك كه شد برگ را از ساقه جدا كرده در كيسه پارچه اي بريزيد.

باقلا و نخو فرنگي:از غلاف جدا كرده بدون شستن خشك كرده هر دو ساعت زير و رو كنيد.

براي استفاده يك ساعت قبل از پخت در آب گرم ريخته به حالت طبيعي درمي آيد و استفاده كنيد.

گوجه فرنگي را از وسط نصف كنيد مقداري نمك بزنيد در معرض آفتاب يا هواي گرم قرار داده خشك كنيد سپس در كيسه پارچه اي آنرا جهت استفاده نگهداري كنيد.

 

پاك كردن سبزي:

نعناع – ريحان – ترخون فقط برگ خراب آنرا بگيريد و سر و ته تره را نچينيد برگهاي زائد تربچه را بكنيد و در تشت آب بريزيد سبزيها را كمي در آب با دست حركت داده سپس آب آنرا خالي كرده و دوباره آب بريزيد تا پر شود و آب را به اندازه شير سماور باز كنيد بمدت 15 تا 20 دقيقه تا تخم انگل كه سبك است بالا بيايد و از ظرف خارج شود. سپس دو بار سبزي را بشوييد تا آب ظرف زلال شود بعد سبزي را در سبد بريزيد وقتي آب آن رفت سبزي را پاك كنيد(اضافات سبزي را جدا كنيد)

بدين علت كه هر چقدر سبزي بيشتر خورد شود ميكرب از طريق آب به داخل سبزي نفوذ كرده و با ضدعفوني كردن ويتامين سبزي هم از بين مي رود.

 

فسنجان:

مغز گردو + هويج + سيب + بادام + رب انار + گوشت ليمو عماني + روغن زيتون + عصاره گز علفي

رب انار خاصيت انار را ندارد.

انار را دانه كرده جلوي پنكه خشك كنيد سپس موقع مصرف آسياب كرده و در غذا بريزيد.

 

 

كوكو:

گوشت چرخ كرده + قارچ + سيب زميني(بدون سيب زميني هم مي شود) + پياز + ادويه + آب + كمي روغن همه را مخلوط كرده بگذاريد در ماهي تابه با حرارت خيلي كم بپزد و بخوريد.

 

دسر كدو حلوايي

مواد لازم:

يك عدد كدو حلوايي + يك تا دو قاشق عسل + دو قاشق هل سبز ساييده + دو تا سه قاشق گلاب + خلال بادام + پودر نارگيل + دارچين

طرز تهيه:

كدو حلوايي را بخار پز كنيد وقتي خنك شد پوستش را كنده در مخلوط كن همراه با دو قاشق عسل ويك قاشق مربا خوري هل سبز ساييده و دو تا سه قاشق گلاب مخلوط كنيد.مايع نارنجي بدست مي آيد سپس با خلال بادام هم مي زنيم. سپس در ظرف ريخته با هل ساييده پودر نارگيل ودارچين تزيين مي كنيم شب در يخچال بماند صبح بصورت ژلاتين در مي آيد .مصرف كنيد.

 

بهترين محيط براي رشد ميكروب:

1-آب گوشت

2-خون

3-آگار(ژلاتين روي شيريني

4-بلات آگار =آگار+خون

5-شكلات

صرع:

ماهي و ماست ماهي طبع سرد دارد و ماست نيز سرد است اگر صرعي باشد همان موقع غش مي كند.زيرا اسيد بالا مي رود مغز يخ مي كند و خود مغز هم طبع سرد دارد.

 

يرقان:

روش معالجه: سه روز استراحت و غذاي اين سه روز فقط شربت عسل باشد.

بعد از سه روز سوپ جو:

جو پوست كنده دو پيمانه + هويج + پاچه گوسفند يك عدد + اگر ترشي دوست داريد آلو بخارا 10 تا 15 عدد + گشنيز + اسفناج + يك تا دو قاشق زرشك + يك قاشق مربا خوري زردچوبه با حرارت ملايم بپزد سپس نمك به مقدار كم به آن اضافه مي كنيم . موقع خوردن مقداري روغن زيتون و آب ليمو به آن اضافه مي كنيم.

 

براي تقويت هوش و حافظه:

شربت عسل يا دو مثقال كندر خوراكي + دو مثقال مستكي را آسياب كرده با 300 يا 400 گرم عسل مخلوط كرده در شيشه ريخته و هر روز صبح ناشتا يك قاشق مربا خوري مي خوريم.

چشم:

چشم داراي سه رنگ اصلي(موج) است. داراي انرژي تاثير گذار (قرمز HZ 570– آبي HZ 535– سبز HZ 445) مي باشد. همانند چشم زخم(نظر)

هفت ميليون رنگ را از طريق يك ميليمتر مربع در شبكيه در يك تريليون ثانيه مي بيند.

چشم آنزيمي ترشح مي كند بنام ردكسين(محلول شيميايي با غلظت 40 درصد

 

اين غذا ها را نخوريد.

1- چاي

2- ماست آب دار

3- نوشيدني بين غذا

4- پفك – شكلات – بيسكويت

5- جلوگيري از يبوست

 

 

اين غذا ها را بخوريد.

1- ويتامين A(اگر خيلي كم شود دچار شب كوري مي شويد) كه در هويج – گوجه فرنگي –كدو حلوايي –روغن كبد ماهي(كپسول ژلاتيني) – ليمو ترش وجود دارد براي چشم خوب است.

2- روزي 6 ليوان آب(نيم ساعت قبل از غذا و 2.5 ساعت بعد از غذا

3- سوپ جو هفته اي يك بار

4- خوردن سالاد قبل از غذا(سس سالاد روغن زيتون + ليمو ترش)

5- خوردن سه عدد سيب با پوست و هسته

6- جويدن خوب غذا(دندانها سالم مي ماند لثه خوشرنگ مي شود ناراحتي گوارشي نمي گيريد)

7- گوشت هفته اي يك بار(گوشت گوسفند)

 

جهت شفافيت چشم و بهتر شدن ديد.

 

درمان:نصف استكان آب جوشيده خنك شده + ده قطره آب ليمو ترش تازه هر روز چند قطره در چشم بچكانيد. و به مرور مقدار آب ليمو ترش را زياد كنيد.وقتي چشم عادت كرد فقط آب ليمو ترش بچكانيد. (هفته اي يك تا دو بار)

 

گوش

امواج را 22 بار افزايش مي دهد

لاله گوش صدا را جمع مي كند – چين گوش صدا را آرام و هدايت مي كند – نرمه گوش پارازيت صدا را مي گيرد.

 

داخل گوش را شستشو ندهيد.

علت غلظت گوش(وزوز كردن گوش) :

خوردن نوشيدني با غذا – غذاي پر چرب

درمان:

سه روز ماست – چاي – غذاي چرب نخورده

روزي 6 ليوان آب بنوشند(نيم ساعت قبل از غذا و 2.5 ساعت بعد از غذا)

 

دارو براي گوش

قبل از حمام يك قطره روغن بادام تلخ را در گوش بچكانيد و يك ساعت بعد از حمام با يك دستمال تميز گوش را پاك كنيد.

 

 

دارو براي گوش درد بچه(درد زياد)

پياز را مي بريم وآب آنرا مي گيريم. دو تا سه قطره آب پياز را روي پنبه مي چكانيم وتوي گوش بچه مي گذاريم.دوبار بفاصله سه ساعت.

اگر خوب نشد يك قاشق چايخوري روغن زيتون را گرم(انگشت را نسوزاند)مي كنيم و داخل كوش بچه ميريزيم و درد ساكت ميشود و تا آخر عمر درد نمي گيرد.

 

خارش گوش

چاي - ماست – ماكاروني نخوريد.

 

اين غذا ها را بخوريد.

1- مايعاتي كه ادرار را رنگي نكند.

2- نخوردن نوشيدني همراه غذا

3- روزي 6 ليوان آب بنوشند(نيم ساعت قبل از غذا و 2.5 ساعت بعد از غذا)آب را جرعه جرعه بنوشيد.

4- سبزي وميوه

 

اين غذا ها را نخوريد.

مواد غذايي كه خون را غليظ مي كند(چاي - ماست – ماكاروني)

 

اوريون:

روش معالجه: سه روز استراحت مطلق در بستر با كمترين تحرك وغذاي اين سه روز فقط شربت عسل و دو ساعت بعد سيب درختي با پوست و دانه باشد و چيز ديگر نخورند.

 

بيني:

داخل بيني دارو نريزيد

 

سينوزيت يا التهاب مخاط بيني:

1- ماست آبدار نخوريد.

2- چاي نخوريد.

3- بدليل انكه نميتوان آب نمك 5درصد درست كرد با آب نمك نشوييد.

 

روش معالجه:

يك قاشق غذا خوري گل بابونه را در يك كاسه آب جوش ريخته بمدت يك ربع در حالي كه آرام مي جوشد بخور مي دهيم.سپس

نصف استكان عرق نعناع را بجوشانيد بمحض جوشيدن برداشته تا خنك شود + يك قاشق مربا خوري عسل مخلوط كرده در قطره چكان ريخته و به پشت خوابيده و پنج قطره به فاصله يك دقيقه براي هر قطره در هر سوراخ بيني بچكانيد.

 

توجه:اگر درد شديد شد با روغن زيتون بيني را ماساژ دهيد.

 

هر بار كه اين كار را كنيد عفونت كم شده مخاط سرازير و گرفتگي بيني رفع مي شود.

 

سرما خوردگي:

خنك شدن ناگهاني بدن كه عرق كرده باشد.بايد بمرور خنك شود.

درمان سرما خوردگي و سرفه:

شيرين بيان دم كنيد و بنوشيد.

 

تب:

هل


تاریخ: سه شنبه 4 تير 1392برچسب:توصيه هاي دكتر خدادادي,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

این ویتامین از بیماری ام اس پیشگیری می کند

مطالعات اخیر نشان می دهند که میزان بالای ویتامین D در خون خطر ابتلا به بیماری ام اس را کاهش می دهد.

بر اساس این تحقیقات افرادی که میزان ویتامین D در خونشان کافی است نسبت به افرادی که کمبود ویتامین D دارند، حدود 62 درصد کمتر در خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. 

در بررسی ها ی متعدد مشخص شده است افرادی که در مناطق ابری زندگی می کنند، به دلیل نبودن در معرض آفتاب و کمبود ویتامین D بیشتر به بیماری ام اس مبتلا می شوند.

بیماری ام اس (مولیتپل اسکلروزیس) یکی از بیماری های سیستم اعصاب مرکزی (مغز و نخاع) است و در اثر تخریب غلاف میلین ایجاد می شود. میلین غلافی است که فیبرهای عصبی را احاطه می کند و در انتقال سریع امواج عصبی نقش بسیار مهمی دارد. 
 



ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

کاربردهای زالو


از زالو هم به صورت زنده استفاده می شود و هم مواد موجود در بدن آن برای ساخت محصولات بهداشتی و درمانی به کار گرفته می شود. کاربردهای درمانی زالوی زنده بسیار زیاد است. در هریک از کشورهای جهان، بخشی از این کاربردهای درمانی زالو رایج شده است. به عنوان مثال، در کشور روسیه درمان با زالو بسیار رواج یافته است، به طوری که بیماری های مختلف از سردرد و بیماری قلبی و پوستی گرفته تا ضعف قوای جنسی را با زالو اندازی معالجه می‌کنند. در کشورهای اروپای غربی، زالودرمانی تا این حد رواج نیافته است، اما به نظر می رسد اقبال به زالودرمانی رو به افزایش است. برای مثال، پروفسور ایوالیو از دانشگاه مون‌پلیه فرانسه معتقد است هنوز تمامی اسرار و خواص مثبت پزشکی زالو کشف نشده است و دست کم ده اثر درمانی برای زالو قائل است.

برخی از کاربردهای درمانی و بهداشتی زالو ذیلا آمده است:

‌درمان بیماری های مفصلی

‌درمان انواع سردرد

درمان بیماری های قلبی

‌درمان واریس

‌استفاده از زالو پس از پیوند اعضا

‌استفاده از زالو در جراحی های پلاستیک

‌کاربرد در زیبایی

‌درمان ناباروری جنسی و افزایش قوای جنسی

‌درمان بیماری های مغزی

‌درمان بعضی از بیماری های عفونی

درمان عفونت چشم و گل مژه

درمان عفونت سینوس ها و سینوزیت مزمن

درمان کیست و عفونت پستان ها

درمان غده های عفونی زیر پوست

‌درمان بیماری های پوستی

‌درمان آسم

درمان زخم معده

درمان کولیت

درمان پروستاتیت

درمان التهابات کبد و کیسه صفرا

درمان گاستریت

درمان همورویید

درمان اسپاسم عضلانی

درمان نازائی

درمان آدنوم پروستات

درمان بواسیر

درمان الکلیسم

کمک به ترک اعتیاد به مواد مخدر




تاریخ: شنبه 1 مهر 1391برچسب: کاربردهای زالو,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

دانلود جزوه (11 مگابایت، word)

 

دانلود جزوه (16.1مگابایت، pdf)

 


این جزوه شامل مباحث مفصل و متنوعی از بحث آموزش زالو درمانی میباشد. مباحث این جزوه از آشنایی با مبانی پایۀ طب سنتی آغاز میگردد تا علاقه مندان بتوانند از سطوح ابتدایی این بحث تا سطوح پیشرفته، با آن همراه باشند.

 

 

دانلود كليپ (4.48 مگابایت، flv)

زالوهای طبی پس از چسبیدن به موضع شروع به ترشح بزاق نموده و بزاق خود را که دارای آنزیم ضد انعقاد هیرودین می باشد را وارد عروق کرده بدینوسیله لختگی ها و رسوبات موجود در عروق را برطرف می کند و این مواد در جریان خون به راه می افتند و سپس خود زالو اقدام به مکیدن خون و تخلیه این رسوبات می کند که به همین دلیل در طب سنتی می گویند زالو خون را از اعماق بیشتری نسبت به حجامت می کشد و یا در تحقیقاتی در هند اثبات شد که زالو فقط خون کثیف را می خورد که در این ویدوئو کاملا مشخص است که زالو شروع به خوردن لخته ها کنار خون وریدی می کند که این عمل در درمان بیماری ها و غلظت ها بسیار کار گشا و موثر است.و به همین دلیل با چند جلسه زالو درمانی عوارض گرفتگی عروق رفع و احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی به شدت کاهش پیدا می کند.

منبعwww.zaloo.ir

چند كليپ ديگر:

۱ـ كاربرد زالو درماني در بيماري هاي پوستي از قبيل اگزما

  (۴.۵۴ مگابایت، flv)

 

۲ـ كاربرد زالو درماني در درمان سينوزيت و آرتروز گردن *كلينيكي در ايالت متحده*

  (۸۰۵ كيلوابایت، flv)

 

۳ـ استفاده از زالو در درمان عفونت لثه 

  (3.20 مگابایت، flv)

 

۴ـ گزارشي مربوط به استفاده از زالو درماني در مراكز  درماني تركيه

  (10.9مگابایت، mp4)

 


۵ـ گزارش استفاده از زالو درماني در كلينيك حيات در استراليا

  (6.73 مگابایت، flv)

 




تاریخ: شنبه 1 مهر 1391برچسب:آموزش زالو درمانی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

پایگاه طبّ شیعه منتشر کرد


سالنمای حجامت سال 1391 هجری شمسی

روزهای مناسب برای انجام حجامت بر اساس احادیث شریف اهل بیت علیهم السّلام

جهت دسترسی به این تقویم بر روی شکل بالا کلیک کنید و یا از (اینجا) دانلود نمایید




تاریخ: شنبه 18 شهريور 1391برچسب:سالنمای حجامت سال 1391 هجری شمسی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

 

درمان های غیر دارویی بیماری MS
1- زنبور درمانی

زنبور درمانی نه تنها برای بیماران MS بلکه برای دیگر بیماری ها نیز تجویز می گردد.

این روش هنوز به اثبات نرسیده است، اما مدارکی وجود دارد که نشان می دهد این روش را می توان برای درمان بیماری ها به کار برد.


2- یوگا

یوگا باعث افزایش قدرت، انعطاف پذیری و تعادل بدن می گردد. یوگا برای بیماران MS خوب است، چرا که توانایی شخصی فرد را بالا می برد و نوسازی بدن را شروع می کند. علاوه برآن، یوگا باعث کاهش گرفتگی عضلانی، افزایش قدرت عضلانی و افزایش تعادل بدن می گردد.


3- ورزش

ورزش برای بهبود علائم و نشانه های این بیماری بسیار مهم است. با ورزش کردن، خستگی، عدم تحمل به گرما و دیگر علائم ناخوشایند از بین می روند. علاوه بر آن، ورزش باعث سلامتی روح و جسم می شود.

ورزش کردن برای کاهش مشکلات حرکتی، افزایش توان و استفامت، کاهش خستگی، کاهش گرفتگی عضلات، افزایش قدرت سیستم ایمنی، افزایش دریافت انرژی، افزایش سم زدایی، کاهش تورم و کاهش ضعف عضلات مفید است.

بسیار مهم است که شما برنامه ورزشی داشته باشید و با انجام دادن آن ورزش ها، اعتماد به نفس خود را افزایش دهید و مطمئن باشید که زندگی شما بهتر خواهد شد. برای اثبات این مسئله از همین امروز ورزش کردن را شروع کنید.


4- طب سوزنی

طب سوزنی یک درمان قدیمی برای درمان انواع بیماری ها می باشد.

توجه کنید که طب سوزنی ممکن است مشکلاتی را در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند و از آنجا که MS یک بیماری خود ایمنی می باشد، ممکن است طب سوزنی علائم بیماری را بدتر کند، لذا توصیه شده قبل از طب سوزنی به متخصص اعصاب مراجعه کنید.


5- داشتن فعالیت مغزی

همانطور که می دانید، این بیماری بر روی مغز نیز اثر می گذارد. برای مقابله با علائم ناشی از این تاثیر، توصیه شده که فعالیت مغزی را بالا ببرید. برای این کار می توانید جدول حل کنید، خاطرات خود را مرور کنید، شعر یا جملات زیبا را حفظ کنید و هر کاری که باعث فعالیت مغز می شود را انجام دهید.


6- تغییر عادات زندگی برای کاهش استرس

در بسیاری از افراد مبتلا به MS، در حالت استرس علائم بیماری شدیدتر می شود. برخی تحقیقات حاکی از آن است که استرس خود می تواند بیماری MS را به وجود آورد. اما هنوز این امر ثابت نشده است.

بیماران مسائل زیادی را برای استرس داشتن بیان می کنند، از جمله:

مشخص نبودن بیماری MS، ظاهر شدن علائم MS، مسائل و مشکلات اجتماعی و احتیاج به کمک داشتن.

چگونه می توان از استرس خلاص شد؟

- هنگامی که استرس دارید، با دوستانتان حرف بزنید و بگویید چقدر برایتان مهم است که در کنار آنها هستید.

- غذا بپزید، بیرون بروید و قدم بزنید و با همسایگانتان صحبت کنید.

- از دیگران بدون هیچ خجالتی کمک بخواهید. این را بدانید که آنها نیز ممکن است احتیاج به کمک شما داشته باشند.

- نفس عمیق بکشید و ورود هوا را به ریه هایتان احساس کنید.

- یوگا، مدیتیشن و یا هر ورزشی که آرامتان می کند را انجام دهید.

- بعضی ها با شنیدن موزیک و یا گرفتن دوش آبگرم، آرام می شوند.

- برای راحت تر کردن کارهایتان برنامه ریزی کنید. یک فهرست از کارهایی را که باید در روز انجام دهید، تهیه کنید. در کنار هر کار، اگر خود قادر به انجام آن بودید نام خود را و یا اگر از کسی کمک می خواهید نام آن شخص را به همراه شماره تلفن او یادداشت کنید. فکر کنید که چه چیزهایی زندگی شما را تغییر می دهد؟ چه کسی می تواند به شما کمک کند؟ و ....

حال برنامه روز شما مشخص است و هیچگونه دلهره و اضطراب و استرسی نخواهید داشت.


7- رژیم غذایی برای کاهش علائم بیماری

رژیم غذایی خاصی برای درمان این بیماری وجود ندارد. رژیم غذایی متعادل و متنوع، نقش اساسی را در کاهش علائم بیماری MS بازی می کند.

تمام افراد برای داشتن یک رژیم غذایی خوب و سالم، نیاز به افزایش مصرف میوه ها، سبزیجات، فیبر غذایی و کاهش مصرف چربی های اشباع دارند. این رژیم غذایی برای بیماران MS نیز مفید است.

افزایش مقدار مصرف اسیدهای چرب غیر اشباع ضروری (امگا 3 و امگا 6) برای این بیماران مفید است. این اسیدهای چرب از آن نظر ضروری هستند که بدن، آن ها را نمی تواند بسازد. این اسیدها برای حفظ سلامت سیستم ایمنی، مغز و سیستم عصبی بسیار مهم هستند.

ماهی، روغن ماهی و روغن های گیاهی مثل روغن سویا، روغن گردو، روغن آفتاب گردان و روغن ذرت دارای اسیدهای چرب ضروری هستند.

به نظر می رسد افرادی که مقدار ویتامین های B12 و D در بدنشان کم است و یا بیشتر چربی های اشباع مصرف می کنند، در معرض خطر ابتلا به بیماری MS قرار دارند.

ویتامین B12 در فراورده های حیوانی نظیر: گوشت، ماهی، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.

مهم ترین منبع ویتامین D، تابش مستقیم (نه از پشت شیشه) نور خورشید بر پوست بدن می باشد. از منابع غذایی این ویتامین می توان شیر، تخم مرغ، حبوبات، ماهی ساردین و اسفناج را نام برد.

برای کاهش اسیدهای چرب اشباع باید بیشتر ماهی، مرغ و میوه و سبزیجات را مصرف کنید و از مصرف گوشت های پرچرب، سوسیس و کالباس دوری کنید. لازم به ذکر است که ماهی های پرچرب مانند، سالمون از بهترین منابع چربی های غیراشباع مفید هستند. حتما در برنامه غذایی خود 5 عدد میوه و سبزی و غلات را هر روز قرار دهید.

از آنجایی که چربی ها برای حفظ سلامت بدن لازم هستند، متخصصان تغذیه توصیه می کنند که 30 درصد انرژی روزانه از طریق چربی ها تامین شود که از این 30 درصد فقط 7 درصد آن به چربی های اشباع اختصاص دارد.

در کل چربی های اشباع باید به مقدار خیلی کم مصرف شوند.

مریم سجادپور - کارشناس علوم تغذیه 




تاریخ: چهار شنبه 1 شهريور 1391برچسب:درمان های غیر دارویی بیماری زنبور درمانیMS,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

كاربرد زالو و زالو درماني


كاربرد زالو و زالو درماني چيست؟
نام علمي : زالو
نام انگليسي : Himudomedicindlis OR Medicalleech
نامها در زبانهاي فارسي : علق ، زالو ، زلو ، ديوچه

بلفظ تركي : سلوك

خصوصيات : معروفترين زالوها ، زالوي پزشكي است كه جزء گروه خونخواران است. طول اين زالو 12 ـ 5 سانتيمتر است و گاهي تا 25 سانتيمتر هم مي‌رسد عرض آن حدود يك سانتيمتر است تصاوير شماره ( 8 و 7 )
رنگ زالوي پزشكي متنوع است و غالباً زيتوني سياه يا قهوه‌اي و يا حنايي مايل به سياه است.
زالوي پزشكي از گونه‌هاي زالوي آرواره‌دار بي خرطوم است.
زالو توانايي بسيار زيادي در توليد بزاق دارد. به طوريكه وقتي به ميزبان مي‌چسبد بزاق، مترشحه از زير بدن زالو سرازير مي‌شود.بزاق حاوي يك ماده ضد انعقاد است. به نام هيرودين Hirudin هيرودين توانايي زيادي در ممانعت از انعقاد خون دارد. چند قطره بزاق دهان زالو قادر است مقدار زيادي خون را به صورت مايع نگه دارد و مانع انعقاد آن شود.

مزاج زالو : سرد و خشک

وضع طبيعي : اكثر زالوها در آبهاي شيرين ، كم عمق، مردابها و باتلاقها زير صخره‌ها، قطعه‌هاي شناور و يا به صورت شيء در كف آب زندگي مي‌كنند. از نور گريزانند. شب رو هستند و شب به شكار مي‌روند.
تاريخچه زالودرماني : Leech Therapy
صدسال قبل از اينكه مردم مغرب زمين ( اروپا و امريكا ) زالو را بشناسند و به خواص درماني آن آگاهي داشته باشد در خاورميانه از زالو براي مقاصد درماني استفاده مي‌شود.
حجامت ، پرسش و پاسخ با 32 بيمار درمان شده
مصريها در 1500 سال قبل از ميلاد مسيح از زالو براي درمان بيماريها استفاده مي‌كردند و از نقاط ديگر خاورميانه به آنجا بيمار اعزام مي‌شده است. استفاده از زالو براي درمان بيماريها سابقه‌اي طولاني در طب دارد. شايد سابقه تاريخي آن به حدود 4000 سال قبل برگردد ايران هم جزء كشورهايي است كه در تاريخ پزشكي خود از زالودرماني استفاده مي كرده است.
اروپائيها تا قبل از قرن 19 زالو را موجودي بي مصرف و مزاحم و دورانداختني مي‌پنداشتند و از قرن 19 به بعد به خواص درماني آن پي بردند و از آن به بعد بطور وسيعي براي درمان بيماريها از آن سود جستند بطوريكه فرانسه تا اسل 1850 حدود 100 ميليون زالوي پزشكي وارد كرده است. در سال 1950 تنها در شهر فيلادلفياي آمريكا 750000 زالو مصرف شده است.
استفاده از زالودرماني منحصر به اروپا نمي‌شد. در قرن 19 در ايالات متحده آمريكا نيز از زالو براي خونگيري استفاده مي‌شد.
با كاهش زالو پيشرفت مهارت و وسايل تشخيص بعد از 1830 مجبوبيت زالو درماني رو به كاهش نهاد تا اين كه در سال 1884 كشف شد كه خون در روده زالو منعقد نمي‌شود. و جداسازي آنزيم ضد انعقاد هيرودين از غدد حلقي زالو توسط ماركواردت در سال‌هاي 1950 ، اهميت پزشكي زالو را ثابت كرد و زالودرماني طي سالهاي 1980 دوباره رواج يافت . سازمان غذا و داروي امريكا در 24 ژوئن 2004 در آخرين اقدام مهم خود استفاده از زالو را براي مقاصد پزشكي قانوني اعلام كرد.

1. Jonhaycraft
2. Hirodin
3. F. Mark wardt

خواص زالو :
زالو بيشتر از حجامت خون و مواد را از عمق بدن بيرون مي‌كشد . زالو براي اينكه بتواند خونخواري كند بايد مانع لخته شدن خون بشود براي اين كار بزاق خود را همزمان با مكيدن به داخل محل تزريق مي‌كند بنابراين بدن بيمار از خواص بزاق زالو نيز بهره‌مند مي‌گردد.
پروفسور ايواليد از دانشگاه شهر مون پليه فرانسه مي‌گويد : هنوز تمامي اسرار و خواص فيزيكي و درماني زالو كشف نشده است پيش بيني مي‌شود.
حدود يكصد ماده موثره با اثرات درماني مختلف در بزاق زالو موجود باشد. بسياري از اين مواد تا به حال كشف و شناسايي شده وحتي فرمول شيميايي و خواص آن بيان شده است.
آنزيم‌هاي مهم شناخته شده در زالو
1ـ هيرودين Hirudin
هيرودين شناخته شده‌ترين آنزيم زالو و قوي‌ترين ماده‌اي ضد انعقادي موجود مي‌باشد و از مپارين قوي تر است.
عمل هيرودين به وسيله عوامل ديگر موجود در زالو تقويت مي‌شود كه فعاليتي مشابه روي گردش خون دارند اين عوامل عبارتند از :
همنتين Hementin
آنتي استاتين Anti Statin
2ـ بدلين Bdelin
اين يك آنزيم مهاركننده پروتئاز Protease مانند تريپسين Tripsin ، كيموتريپسين Chymotripsin يا پلاسيمين Plasmin است كه فاكتورهاي تورم و پخش شدن در بافت مي‌باشد.
3ـ آپيراز Apyrase
آپيراز يك آنزيم قوي ضد تجمع پلاكت‌ها مي‌باشد كه باعث بهتر شدن جريان خون مي‌شود.
4 ـ اگلين Eglin
اگلين، ضمن اين كه يك انزيم ضد تورم است، ضد اكسيداسيون Antioxidant و ضد راديكال Antiradicalنيز مي باشد.
5 ـ داستاببلاز Desta bilase
اين آنزيم كه قدرت ضد تجمع پلاكتي بسيار قوي دارد عملش از بين بردن لخته خون مي باشد به وسيله نيكونو Nikonovكشف گرديد كه يك شيوه درماني بسيار هيجان انگيز را معرفي نمود.

6ـ هيالورونيداز Hyaluronidase
اين ماده هم به عنوان فاكتور بخشي و هم به عنوان يك آنتي بيوتيك عمل مي كند.
7 ـ ليپازها و استرازها Lipases and Esterases
اين مواد خاصيت ليپوليتيك دارند. بر مثال چربي را آب كرده كه استفاده‌هاي درماني آن شروع شده است.
8ـ يك ماده بي حس كننده Anesthetic agent
وقتي زالو پوست را نيش مي‌زند ايحاد يك زخم به شكل ستاره سه شاخه ( مانند آرم اتومبيل مرسدس بنز ) مي كند كه كاملاً بدون درد مي باشد وبه دليل وجود ماده‌ي قوي بي حس كننده، به سادگي يك احساس خنكي ايجاد مي‌نمايد .
9ـ آنتي الاستاز Antielastase
اين ماده كه از طريق كنترل عمل الاستاز فعاليت مي‌كند آنزيمي است كه الاستين جلوي را، به خصوص در پوست، تنزل Degrade مي‌دهد .
10ـ ماده گشاد كننده رگ Vasodilator
اين ماده كه هنوز به طور رسمي مشخص نشده است بسيار شبيه هيستامين مي‌باشد ( اين ماده ما را به طرف آنزيم‌هاي بسيار مهم ديگري كه در مراحل بيوانرژيك مانند نيوروترانسميترها كه از 34 نمره‌ي مغزي كه در طول بدن زالوي هيرود و مريسيناليس تقسيم شده‌اند ترشح مي‌شود.
بيماريهاي قابل درمان با زالو
1ـ بيماريهاي پوستي ـ جوش
درمان بيماريهاي پوستي يك از محدودهاي مهم و ممتاز در زمينه زالو درماني مي باشد.
2ـ صدمات
زالو درماني موقعيت خوبي را در درمان كوفتگي ما صدمات خون مردگي و ورم كسب كرده است.
3ـ جراحي پلاستيك و پيوند اعضاء
4ـ بيماري هاي دستگاه حركتي
بيماريهاي دستگاه حركتي شايعترين بيماري زمان حاضر مي‌باشد.
5 ـ آرتروز Artherose
آرتروز به معني فرسودگي مفصل مي باشد و به طور طبيعي در افراد مسن شديد‌تر ظاهر مي‌شود.
6ـ رماتيسم مفصلي Rhematism
در رماتيسم مفصلي به وسيله عمل روي كل تورم مفصل مي باشد.
7 ـ بيماريهاي چشمي
مقالات متعددي درباره استفاده موفقيت آميز زالو درماني در بيماريهاي چشمي مختلف در دسترس است.
8 ـ تورم چشم ها
زالودرماني نتايج موفقيت آميزي در درمان تورم‌هاي چشمي زير داشته است.
9 ـ بيماريهاي گوش صداي گوش Tinnitus
2 الي 4 زالو پشت هر گوشي در فواصل هر چند هفته تكرار شود تا نتيجه مطلوب حاصل گردد.
10ـ بيماريهاي قلبي عروقي ـ تنگي عروق
تنگي عروق سياهرگي مربوط به گشادي رگ مي شود كه اغلب بر اثر تضعيف بافت پيوندي مي‌باشد.
11ـ اختلال گردش خون
اختلال گردش خون دست و پا ( دست و پاي سرد ) به وسيله زالو درماني در محدوده ستون مهره‌ها قابل درمان است.
انگشتان ومناطقي كه به عللي گانگرن شده‌اند.
افراد ديابتيكي كه از سردي و مورمور و گزگز پاها شكايت دارند كسانيكه از درد ساق پا و پاشنه پا شكايت دارند.
12ـ اسپاسم و دردهاي عضلاني :
با زالو اندازي روي مناطق دردناك مي‌توان درد را كاهش داد و اسپاسم را مرتفع نمود.

زالوی طبی
استفاده از زالوی طبی برای درمان برخی بیماریها در ایران قدمتی چندین ساله دارد که از جمله موارد مکتوب آن اشاره ابوعلی سینا به استفاده از آن در درمان بسیاری از بیماریها در کتب مختلف از جمله قانون می باشد . متاسفانه استفاده نا صحیح و عدم انجام به بررسیهای تکمیلی در مورد خواص این موجود زنده باعث حذف استفاده از آن به مرور زمان گردید و باز با هزاران تا سف چون همیشه این مورد طبی ، اسلامی و ایرانی نیز در چند دهه اخیر طی تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی و استناد به مدارک قدیمی ایرانی ممالک اروپایی و آمریکایی مجددا جهت درمان بسیاری از بیماریها چه به صورت مستقیم و چه به صورت استفاده از آنزیمهای استخراج شده از زالوی طبی مورد استفاده قرار گرفت .
زالوی طبی با نام ( Hirudo Medicinalis ) معروف می باشد که اصولا جز انگلهای خون خوار به شمار می رود . طول آن به طور متوسط 12 سانتی متر و عرض آن حدود یک سانتی متر است و وزن آن 3 – 2 گرم می باشد و بصورت زنده زایی تکثیر پیدا می کند ساختمان بدنی این موجود از لحاظ سیستم عصبی بسیار ساده و ابتدایی است . جهت تکثیر و رشد معمولا در آکواریومهای بزرگ و به صورت گروهی پرورش داده می شوند بزاق زالو ( Leeches ) حاوی آنزیمهای فراوانی است که خواص درمانی متعددی دارند که به اختصار به شرح ذیل می باشند :
1 . خاصیت Anesthetic : این خاصیت باعث کاهش درد موضعی در هنگام نیش زدن میگردد که عمدتا به دلیل وجود ماده Hirudin می باشد .
2 . خاصیت Vasodilator : این خاصیت به دلیل ماده Histimine می باشد که باعث گشادگی عروق خواهد گردید .
3 . خاصیت Anticoagulant : این خاصیت به دلیل آنزیم Hyaluronidas موجود در بزاق H.M می باشد . بعلاوه این آنزیم خاصیت موکوکیتیک و آنتی بیوتیک بسیار قوی دارد در حدی که در درمان گلوکوم هم
بسیار موثر هست .
4 . خاصیت Protealitic inhibitor : این حالت به دلیل وجود سه پروتئین خاص به نامهای Hirudin و Bdelin و EgLin می باشد .
الف ) Hirudin : مهارگر اختصاصی ترومبین می باشد پس در روند تشکیل لخته موثر هست این ماده امروز به طور صناعی جهت استفاده در امور طبی ساخته می شود .
ب ) Bdelin : با وزن مولکولی 5000 ، مهارگر Tripsin و پلاسمین و Acrosin می باشد و اغلب در موارد نیاز به غیر فعال کردن پلاسمین مورد مصرف دارد .
EgLin : با وزن مولکولی کم خاصیت مهارگری ELastase و cathepsin و Subtilisin و Chymotripsin را دارد که بسیار موثر در کاهش التهاب بعد از تروما و جراحی ها و مشکلات آندوتلیوم روده ای علی الخصوص بیماری کرون می باشد بعلاوه این ماده مانع تشکیل لخته به دنبال سپتی سمی در خون می گردد .
5 . خاصیت Antibiotic : آنچه را که اخیرا مورد توجه قرار گرفته است این خاصیت Leech می باشد که عمدتا به وسیله Aeromonas Hydrophila یا ( Hirudini ) که در روده زالو زندگی می کند تولید می گردد و بر روی بیماریهای ناشی از استاف اورئوس و توبرکلوز و بیماری دیسانتری و دیفتری موثر می باشد . آنزیمها و پروتئینهای متعدد دیگری نیز در کیسه های بزاقی قدامی و خلفی ( H.M ) موجود می باشند .
با توجه به خواص فوق استفاده از زالو در بسیاری از ممالک از دو حیث مورد توجه قرار گرفته است یکی از نظراستفاده مستقیم از آن در درمان بیماران و دیگری پرورش و تکثیر جهت مصرف داخلی و صادرات می باشد . پرورش زالو از لحاظ مکانی در آکواریومهایی متناسب با تعداد و شرایط مورد نیاز جهت رشد و تکثیر آنها صورت می گیرد و نیازمند نظارت کادر مجرب جهت تامین مایحتاج و محیط مناسب و بررسیهای زیستی مورد نیاز می باشد . صادرات در مورد زالو به دو صورت می تواند انجام پذیرد :
الف ) صادر کردن خود موجود زنده به کارخانجات دارو سازی کشورهای دیگر
ب ) استخراج آنزیمها توسط شرکت های داروئی داخلی و صادر نمودن محصولات داروی حاصله
هر دو روش فوق بسیاری از ممالک از جمله آلمان و انگلستان و روسیه و فرانسه به وفور مورد استفاده می باشد و علاوه بر ارزش درمانی اشتغال زایی و ارز آوری نیز برای آنها به دنبال داشته است .

منبع: http://phytodoctor.com/PublicNewsBody.aspx?NewsID=1010


زالو درمانی

چكيده (ABSTRACT)
جانورشناسان تاكنون 650 نوع زالو را شناسايي كرده‌اند كه 50 نوع آن از خوردن پستانداران تغذيه مي‌كنند.
برخي از انواع زالو فوق‌العاده خطرناك و بيماريزا مي‌باشند اما گونه‌هاي متعددي از زالوها وجود دارند كه اثرات درماني جالب توجهي دارند. ماده آنتي كوآگولان (ضد انعقادي) كه در بزاق زالو موجود است بنام هيرودين موجب رقيق شدن خون، بازشدن عروق بسته و بالطبع افزايش خون‌رساني و اكسيژناسيون موضع مي‌گردد. پيش‌بيني مي‌گردد حداقل يكصد نوع ماده ويژه با اثرات درماني گوناگون توسط زالو ترشح مي‌شود. اكنون در شمار كثيري از كلينيكهاي معتبر اروپا و آمريكا از زالو جهت رقيق شدن خون متعاقب آنژيوپلاستي قلب، گرافتهاي پوستي و پيوند اعضاء ( جهت تسريع خونرساني موضع و پيشگيري از انعقاد خون در عروق)، واريس، ضايعات پوستي و زيبايي پوست و حتي تقويت سيستم ايمني بدن، استفاده طبّي بعمل مي‌آيد.
حتي كشورهايي نظير روسيه و انگلستان از ره‌آورد صادرات زالو درآمد هنگفتي براي اقتصادشان فراهم كرده‌اند. در طب سنتي ايرانيان كاربرد زالو بسيار وسيع بوده و در بيماري‌هاي خوني و عفوني، فشارخون، سكته قلبي، بيماري‌هاي چشمي، پوستي، واريس، بواسير، آبسه‌هاي چركي و . . . مورد استفاده قرار گرفته است.
در طب افواهي (عاميانه) مردم ايران نيز زالو همانند حجامت و فصد بعنوان يك رفتار درماني و پيشگيري پذيرفته شده و شناخته شده حضور داشته است و مردم شهر و روستاي ايران مي‌دانستند كه علاج بسياري عفونتها و زخم‌ها و كسالت‌هاي بدن با زالو اندازي ممكن است.
حكيم جرجاني در كتاب سوم ذخيره خوارزمشاهي اشاره‌اي به نحوه استعمال زالو و جايگاه درماني آن كرده منفعت زالواندازي را بيشتر در بيماري‌هاي پوستي مي‌داند و معتقد است ابتدا بايد تن را با فصد و مسهل پاكيزه كرد و سپس زالو انداخت.
در انتهاي مقاله گزارش درمان چند نوع بيماري صعب‌العاج به توسط زالو آمده است.
پيشنهادات زير منطقي بنظر مي‌رسد :
1ـ وزارت بهداشت با همكاري وزارت جهاد كشاورزي، اقدام به تكثير و توزيع نژادهاي مرغوب زالوهاي‌ يكبار مصرف نمايد و حتي در امر صادرات آن نيز سرمايه‌گذاري شود.
2ـ پژوهش‌هاي كاربردي و مفصل از سوي مراكز دانشگاهي و تحقيقاتي كشور روي فوايد و جنبه‌هاي درمان و يا خطرات احتمالي زالواندازي صورت گيرد و اطلاعات حاصل شده در اختيار علاقمندان و پزشكان قرار گيرد.
3ـ جهت قطع هرگونه سوء استفاده احتمالي و پيشگيري از انتقال بيماري‌هاي واگيردار نظير هپاتيت و ايدز مراكز اختصاصي و تأييد شده و داراي مجوز از سوي وزارت بهداشت و امر زالودرماني اختصاص يابد و به عموم معرفي شود.

متن مقاله
زالو از 2500 سال قبل در هند، يونان، روم، ايران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشكي داشته است. در قرن نوزدهم از اين جانور كوچك براي درمان هر دردي از جمله سردرد، تب، زخم‌هاي عفوني شده، دمل و آبسه، ورم‌ها، هموروئيد و . . . استفاده مي‌شده است. بدليل اثر ضد انعقادي هيرودين (Hirudin) بزاق زالو، امروزه در تحقيقات جديد ثابت شده است كه پس از عمل جراحي آنژيوپلاستي قلب و بطور كلي در بيماري‌هاي كرونري قلب، زالو مي‌تواند نقش مؤثري ايفا كند و Risk جراحي و Side Effect و خطر حملات قلبي را به حداقل كاهش دهد. در هندوستان 20بيمار با واريس اندام تحتاني (پيشرفته) كانديد زالو درماني شده و پاسخ درماني شگفت‌آوري مشاهده شده و تمامي بيست نفر (100% بيماران مورد مطالعه) كاملاً درمان شدند.
ريكاو و كولين آمريكايي در مقاله‌اي تحت عنوان كاربردهاي نوين زالو درماني گزارش اثر شگفت‌انگيز زالو درماني در بهبودي پيوند Rejecct شده انگشت قطع شده دست يك كودك سه ساله و گرافت عضلاني گردن يك مرد 67 ساله را قيد كرده‌اند.
سابقه زالو تراپي به 1500 سال قبل از ميلاد در مصر باستان بر مي‌گردد. در قرن 19 در آمريكا از زالو براي درمان هموروئيد، بيماري‌هاي لثه و دهان و بيماري‌هاي متنوع ديگري استفاده مي‌شد.
مشاهده مردي كه پاي گانگرن شده وي (كه در آستانه Amputation قرار داشت) توسط زالواندازي، نجات‌يافته بود انگيزه تحقيق ما روي زالو و جايگاه درماني زالو در طب آلوپاتي و آلترناتيو شد.
زالو جزو نرمتنان تك‌جنسي مي‌باشد كه 650گونه آن شناسايي شده و 50نوع آن از خون پستانداران تغذيه مي‌كند. زالوي طبي Hirudo Medicinalis نام دارد و مشخصه آن نوارهاي سبز زيتوني تا سبز لجني در پشت آن است. زالوهاي سياه‌رنگ يا سرمه‌اي رنگ و يا زالوي بسيار درشت (بزرگ‌تر از 12 سانتيمتر) اغلب نامناسب و خطرناك مي‌باشند.
محققين هندوستان طي بررسي‌هاي علمي متوجه شدند كه زالو خون سياهرگي مملو از Co2 را به خون شرياني حاوي O2 ترجيح مي‌دهد و در مكيدن خون، عروقي را انتخاب مي‌كند كه داراي غلظت بالاتر و خون فاسدتر مي‌باشند.
زالو از سويي خون آلوده و فاقد O2 را تخليه مي‌كند و از سوي ديگر بزاق خود را كه حاوي ماده‌اي آنتي‌كوالاگون (هيرودين) و احتمالاً بيش از يكصد نوع ماده bioactive (مثلاً تركيبات پروستا سايكلين فرم و پروتئيني شبيه گيرنده‌هاي نيكوتينيك استيل كولين) ديگر مي‌باشد، به موضع تزريق مي‌كند. يعني دو عمل تصفيه خون و ترقيق خون را همزمان انجام مي‌دهد و بالطبع اين خون سالم سازي شده به كنترل عفونتها و عملكرد بهتر سلولهاي دفاعي خون و سيستم ايمني و افزايش اكسيژناسيون بافت‌ها منجر خواهد شد.
امروزه در مهار Venous Congestion (مهمترين كمپليكاسيون جراحي‌ها پلاستيك و ميكروسكوپي و پيوند اعضاء و گرافت‌هاي پوستي) زالو به خوبي عمل مي‌كند و مانع احتقان خون، هماتوم، ادم، ترومبوز و نكروز عضو يا فلاپ پيوند زده شده مي‌گردد(البته زالو در نارسايي شرياني يا ايسكمي بافتي چندان موثر نيست و infection‌هاي مشاهده شده پس از زالو تراپي در چنين بيماراني بوده است).
Gerald و James ضمن معرفي Case هاي متعدد و متنوعي كه با متد زالودرماني Reject پيوند عضو قطع شده آنها بهبودي يافته، بحث كاملي پيرامون عفونت‌هاي متعاقب زالو و آنتي‌بيوتيك تراپي آن ارائه داده است.
زاخارسكي و همكارانش در Report خود بيماري با ملانوم بدخيم متاستاتيكي را معرفي كردند كه طي سه جلسه زالو درماني كاملاُ مداوا شده است (تحريك رشد سلولهاي سرطاني ملانوم به دليل آنزيم مترشحه از سلولهاي ملانوم است كه هيدرودين بزاق زالو مهار كننده اين آنزيم است.)
دكتر NAZAR در Lik Sprava 1998 Aug شرح درمان ميوكارديت عفوني را با هيريدوتراپي آورده است.
پژوهشگران دپارتمان فارماكولوژي دانشگاه كنتاكي از لحاظ بيوشيمي مقايسه‌اي ميان هپسارين و هيرودين به عمل آوردند كه اثر اختصاصي‌تر هيرودين نسبت به هپارين را به دليل زير توجيه كرده‌اند :
1ـ هيرودين براي فعال شدن نياز به كوفاكتور ندارد
2ـ هيرودين اثرات پايدار و يكنواخت dose-dependent دارد
3ـ هيرودين اثر مستقيم روي مهار ترومبين دارد
4ـ هيرودين toxicity (مسموميت) نمي‌دهد.
جوزف آيتون جراح ترميمي بيمارستان ماساچوست ايالات متحده در سال 1985 وازنش(Reject) پيوند گوش يك پسربچه را با زالو مرتفع ساخت.
امروزه جامعه جراحان انگلستان پس از مشاهده اثرات معجزه آساي زالو در جراحيهاي پلاستيك و گرافتهاي پوستي و پيوند اعضاء‍، كاربرد زالو پس از پيان جراحي و حتي در حين عمل، را كاملاً پذيرفته‌اند و مورد تأكيد قرار مي‌دهند.
پروفسور ايواليو از دانشگاه مون‌پليه (فرانسه) معتقد است هنوز تمامي اسرار و خواص مثبت پزشكي زالو كشف نشده است و دست كم ده اثر درماني براي زالو قائل است.
در كشور روسيه درمان با زالو بسيار رواج يافته است بطوري كه بيماريهاي مختلف از سردرد و بيماري قلبي و پوستي گرفته تا حتي ضعف قواي جنسي را با زالو اندازي معالجه مي‌كنند.
در مسكو و اوكراين كرم‌هاي آرايشي جهت رفع چروك صورت ابداع شده است كه ماده مؤثره آن از زالو استحصال شده است.
در اوايل قرن نوزدهم سالانه 30ميليون عدد زالو از آلمان به آمريكا صادر شده و مورد مصارف درماني و طبي قرار گرفته است.
در تحقيقات ارائه شده از سوي دانشگاه استانفورد كاليفرنيا كه در مجله لارنگوسكوپ (آگوست 1998) چاپ شده است، كاربرد زالو در جراحي‌هاي پلاستيك و ترميمي با درصد موفقيت بالايي همراه بوده است. (كاهش واپس زدن پيوندها و گرافت‌ها)
پروفسور مي‌ير، آلتون، اوخنر و هورتر معتقدند هر گونه كانون عفوني بدن را بوسيله زالو مي‌توان ريشه‌كن كرد.
زاخارين روسي معتقد است زالو موجب انبساط عروق موضع نيز مي گردد و بلكه اثر وازودلاتاسيون عمومي بدن را براي آن قائل است چرا كه مشاهده مي‌شود كه در crise هيپرتنشن، پس از مصرف زالو، فشار به حد نرمال ر مي‌گردد.
هر زالو پنج تا پانزده ميلي‌ ليتر خون مي مكد ( ده برابر حجم بدن خود ) طي مدت 60 - 15 دقيقه.
خونريزي پس از جدا شدن زالو 10 – 2 ساعت طول مي‌كشد ماده بي‌حسي تزريق شده توسط زالو در موضع سبب از بين رفتن درد حين نيش زدن و مكيدن خون مي‌شود.
هيرودين سبب:
1ـ مهار تبديل فيبرينوژن به فيبرين و بالطبع مهار انعقاد خون
2ـ شل‌شدن عضلات صاف ديواره ‌عروق و بالطبع گشادشدن عروق(Vasodilatation)
3- افزايش و بهبود فلوي خون در دكتر آلبرت كراشينيوك در روسيه دو Case جالب بدين ترتيب معرفي كرده است.
1) كودكي 6 ساله با سابقه cp ـ فلج مغزي ـ كه مدت 5 سال توانايي راه رفتن نداشته است و پس از جلسات زالو درماني بخوبي راه رفته و علايم cp ناپديد شده است.
2) زن جواني با سابقه حملات آسم Status و نازائي. طي مرحله اول هيرودوتراپي آسم وي كاملاً بهبودي يافته و پس از مرحله دوم هيرودوتراپي باردار شده و صاحب فرزند مي‌گردد! جالب است بدانيم فقط 2% اطفال متولد شده داراي آپگار 10 مي‌باشند كه اين نوزاد داراي آپگار 10 بود(!)
دانشمندان سن‌پترزبورگ روسيه طي سال‌هاي 97ـ93 دو تئوري زير را درباره توانايي‌هاي درماني زالو اثبات كرده‌اند :
الف ـ bioenergetical effect : زالوها توانايي ايجاد ثبات در مناطق حياتي را دارند. در آزمايشگاههاي بيوفيزيك و بيومكانيك انستيتو كورتكوف روي اثر زالو در kirlian effect (پرتوافكن luminescence بافتهاي بيولوژيك در ميدان‌هاي الكترومغناطيسي با فركانس بالا) مطالعه شده و متوجه شدند كه پس از زالو تراپي افزايش luminescence را شاهد هستيم و بطور قابل ملاحظه‌اي افزايش پايداري انرژتيك و سازه‌هاي اطلاعاتي در بافتها را شاهد هستيم كه با هيچ متد درماني ديگري اين افزايش حاصل نمي‌شود.
ب ـ neiro-throphical effect : ترشحات زالو موجب تحريك رشد نرون‌ها و نورودندريت‌ها و ترميم و نوسازي آنها مي‌گردد. اين كشف مي‌تواند افق روشني در درمان بيماري‌هاي ناعلاج CNS پاركينسون، اسكلروزيس(MS).CVA. ترومبوز عروق مغز، آلزهايمر و . . . براي ما باز كند.
كرسي زالو درماني سن‌پترزبورگ (MAPS) در آخر توصيه مي‌كند : ما معتقديم هر پزشكي اعم از جراح آنكولوژيست، ارتوپد، دندانپزشك، ژينكولوژيست و . . . بايستي توانايي‌هاي درماني زالو را بشناسد و استفاده كند. زالو توانايي درمان گروه متنوعي از بيماري‌ها را دارد نظير : زخم معده، كوليت، پروستاتيت، برونشيت، التهابات كبد و كيسه صفرا، گاستريت، هموروييد، اغلب بيماريهاي پوستي، اسپاسم عضلاني، واريس، نازائي، آدنوم پروستات، ناباروري مردان، كاهش ميل جنسي(Impotnce)، الكليسم، ترك اعتياد(مواد مخدر).
دكتر Sawyer از مؤسسه تحقيقاتي بيوفارم انگلستان معتقد است كه در دهان زالو آنزيم ژاله مانندي بنام Orgelase موجود است كه در درمان بيماري‌هاي چشمي و آرتريت روماتوئيد كاملاً كارآيي دارد. فرانسه در سال 1850 بيش از صد ميليون زالو از روسيه وارد كرده است و در سالهاي 1950 تنها در شهر فيلادلفياي آمريكا 000/750 زالو استفاده شده است.
اخيراً مطالعاتي نيز در دست اقدام است پيرامون تأثير زالو در كنترل و بهبودي تومورهاي سرطاني كه اميد مي‌رود به محافل علمي جهان عرضه گردد.
مقالات و گزارشات علمي فراواني پيرامون تكنيك‌هاي زالو اندازي، نحوه آمده‌سازي رواني بيمار.
مراقبت‌هاي پس از زالو اندازي، روش نگهداري و تكثير زالو و دهها عنوان ديگر در مدلاين و كتب رفرانس leech therapy به چشم مي‌خورد كه جمع‌بندي آنها در اين مقاله ممكن نبود.


جايگاه زالو در طب سنتي ايرانيان :
شيخ‌الرئيس ابن‌سينا باب مبسوطي پيرامون زالو دارد و چنين مي‌فرمايند :
«از زالوهايي كه كرك‌ريز و نرم دارند يا لاجوردي رنگ هستند پرهيز كنيد زيرا دچار غشي، خونريزي، تب، سستي و قرحه‌هاي بدخيم خواهيد شد. از زالويي استفاده شود كه در آب‌هاي خزه‌دار كه محل زيست قورباغه‌هاست نمو كرده و نه زالويي كه در آبهاي گل‌آلود سياه بوده است. زالو بهتر است «حجامت» خون تباه را از عمق بدن بيرون مي‌كشد. زالو را ابتدا سرازير نگهداريد تا استفراغ كند و محتويات شكمش بيرون آيد سپس اندكي خون بره به او بدهيد. سپس مواد چسبنده و كثيف بدن او را با بوراكس پاك كنيد ] استفاده از مواد صابوني عطردار مضر است[ و جايي را كه مي‌خواهيد زالو بگذاريد با دست مالش دهيد تا سرخ شود. اگر جاي زالو انداختن را با گل سرشور يا خون اندود كنند. زالو بهتر مي‌چسبد. بهتر آن است كه پس از جدا شدن زالو، محل گزش او را حجامت برنهيد تا احياناً اگر آزاري و عفونتي براثر نيش زالو عارض شده، از بين برود اگر پس از زالو اندازي خون بند نمي‌آيد مازوج سوخته، نوره، خاكستر يا سوده نرم ] يا پودر باقلا و زردچوبه[ استعمال شود. زالو اندازي براي بيماري‌هاي پوست از قبيل جوش‌ها، دمل‌ها، لكه‌هاي سياه و نقطه‌هاي سياه و سپيد و . . . مفيد است.»
در طب عاميانه نيز زالو در كوچه و بازار به فروش مي‌رسيده و تا حدود سي‌سال قبل، همه مي‌دانستند كه براي علاج زخم چركين و دمل بهترين درمان زالو اندازي است. يا براي پيشگيري از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهاي محكم بايد بناگوش را زالو گذاشت. مخبرالسلطنه در كتاب خاطرات و خطرات حكايتي جالب نقل مي‌كند : «جهانگيرخان وزير صنايع دچار قانقريا شد و دكتر تولوزان فرانسوي (پزشك مخصوص دربار) دستور به قطع پاي ايشان داد. آشنايان جهانگيرخان با قطع پا مخالفت ورزيده و ميرزاحسن‌خان جراح‌باشي محله را به عيادت جهانگيرخان آوردند. او پس از معاينه گفت به من يازده روز فرصت دهيد تا اين پا را معالجه كنم. ميرزاحسن در سه نوبت زالوي زيادي به پاي بيمار انداخت و پس از ياده روز از تولوزان فرانسوي دعوت كردند كه پا را ملاحظه كند. تولوزان وقتي پا را ديد، بهبود آن را تأييد كرد و از اينكه قبلاً به ميرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهي كرد و دويست تومان به ميرزاحسن داد».
زالو اندازي جزو سنت‌هاي درماني پذيرفته شده و به همان معروفيت و مقبوليت حجامت و قصد (رگ‌زني) بين توده‌هاي مردم رواج داشت. آري اين حيوان يك گرمي به ظاهر مشمئز كننده طي ساليان دراز بيماري‌هاي صعب‌العلاجي را براحتي درمان مي‌كرد و بيماران را از صرف هزينه‌هاي گزاف، بريده شدن از اندام‌ها، بد شكل شدن پوست، فلج شدن ناشي از سكته مغزي و . . . نجات مي‌داده است. تأييد اين نظر را با پرسش از افراد 40سال ببالا مي‌توانيد جستجو كنيد.
ديدگاه حكيم جرجاني پيرامون زالو درماني :
جرجاني معتقد است بهترين زالو، زالوي موجود در آب‌هاي پاكيزه است و شكل او بايد همانند دم موش باشد و شكم او سرخ و پشت او سبز و سرش كوچك باشد و او نيز معتقد است منفعت زالو بيشتر در بيماري‌هاي پوستي مانند ريش بلخي، قوبا، سعفه و . . . مي‌باشد. طريقه استعمال و موارد احتياطي كه جرجاني برشمرده همان ديدگاه بوعلي‌سيناست كه از تكرار آن صرف‌نظر مي‌كنيم. نكته بارز افتراق ديدگاه جرجاني با تمام حكما درباره كاربرد زالو اين جمله او در كتاب ذخيره است كه مي‌فرمايد : «نخست تن را به فصد و مسهل پاك بايد كرد و سپس ديوچه (زالو) را فراز گذاريد تا منفعت او پديد آيد»

گزارش موارد زالو درماني در يك كلينيك در تهران:
در كلينيك طب سنتي ما واقع در شهر تهران مجموعاً روي 31 بيمار عمل زالودرماني صورت گرفته است كه آمار و يافته‌هاي زير بدست آمد :
15 بيمار جهت بثورات پوستي و جوش و آكنه‌هاي مقاوم به درمان و اسكارهاي پوستي مراجعه كرده بودند كه پس از يك يا دو مرحله زالودرماني، تغييرات كاملاً محسوسي در ضايعات پوستي آنان پديدار شد و رضايت درماني بيماران مذكور بيش از 90% بوده و به جز يك نفر آنان كه مجدداً ضايعاتش عود داشته است ، مابقي يعني 14نفر (93%) طي follow up يكساله عود ضايعات نداشته‌اند.
6 نفر جهت واريس پا زالوتراپي شدند كه رضايت درماني آنان 100% بوده و هر 6نفر پس از يكسال follow up نشانه‌اي حاكي از عود واريس گزارش نكردند.
4 نفر جهت چين و چروك پوست صورت (زيبايي) مراجعه كردند و پس از زالوتراپي، 2نفر (50%) كاملاً راضي اما 2نفر (50%) نتيجه درماني خاصي مشاهده نكرده‌اند.
يك نفر با سابقه تروماي مفصل مچ‌پا و هماتوم داخل مفصل (با تأييد گرافي و متخصص ارتوپدي و كانديد جراحي مفصل) كه شكايت از سدي دايم پا، درد و سري‌پا، و كاهش قدرت عضلاني پاها داشت و در معاينه نبض‌هاي دورسال پديس ضعيف و فيل فورم بود، مورد زالودرماني قرار گرفت كه پس از يك هفته تمام ناراحتي و علايم باليني وي از بين رفت.
بيمار ديگري با آبسه و فيستول آنال (كمپليكه و مركب) كه بارها مورد جراحي قرار گرفته و عود مجدد داشته است، مورد زالوتراپي قرار گرفت و همكنون پس از حدود 5/1 سال هيچ مشكلي ندارد.
بيمار ديگر Case شناخته شده Diabetic foot مي‌باشد كه يك پاي وي پس از گانگرن شدن آمپوته شده بود و پاي ديگر نيز گانگرن شده و در آستانه آمپوتاسيون بود كه با 2 جلسه زالودرماني، پا به حد نرمال برگشته و همكنون هيچ مشكلي ندارد.
Case ديگر Squamous cell carcinoma (كانسر پوستي) invasive بوده است كه پس از زالودرماني (3جلسه) رشد تومور كاملاً محدود شده و از اگزودا و تخريب پيشرونده پوستي و بافت‌هاي جلدي جلوگيري بعمل آمد.
Case ديگر دختر و پسر جواني هستند دچار وسواس فكري (Obssesive compulsive) كه پس از زالودرماني پشت گوش، اظهار مي‌دارند ديگر از افكار مزاحم و حالات وسواس فكري اثري نمي‌بينند.
بيماران مورد نظر پس از پيگيري يكساله، غير از مورد خاصّ بيماري خود كه به جهت آن زالواندازي كرده بودند، نتايج و تغييرات جالب توجهي را در بدن خود ذكر مي‌كردند كه به برخي اظهارات آنان توجه كنيد :
1ـ متعادل شدن هيپرومنوره و متروراژي (با سابقه هشت‌ساله كه مراجعات مكرر و بي‌ثمر به متخصصان گوناگون داشته است)
2ـ كاهش اضطراب و پرخاشگري و tension

پيشنهادات
با توجه به اقبال روزافزون طب مدرن به زالودرماني و تأثيرات درماني غيرقابل انكار زالو درماني پيشنهادات زير موجه بنظر مي‌رسد.
اولا : هر پروسجور طبي در كنار مزاياي خود مي‌تواند Side effect و Risk‌هاي گوناگوني دنبال داشته باشد. درمان با زالو نيز از اين قاعده مستثني نيست. وزارت بهداشت درمان آموزش پزشكي جهت قطع هرگونه سودجويي افراد ناصالح بايد چارچوب‌هاي دقيق نظارتي بر امر درمان با زالو اعمال نمايد و با معرفي مراكز تأييد شده و كنترل شده و داراي مجوز، در عين حالي كه زالودرماني را ضابطه‌مند خواهد كرد، عموم را از مزاياي درماني زالو(كه در برخي موارد هيچ‌ جايگزيني ندارد) بهره‌مند خواهد ساخت. احتمال انتقال ايدز و هپاتيت نمي‌تواند دليلي بر تعطيلي و حذف پديده زالودرماني باشد.(بايد مسئله را حل كرد و نه اينكه صورت مسئله را حذف كرد!)
دوماً : ارزش جهاني زالو بين 6-2 دلار (هرعدد زالو) برآورد شده است. با توجه به اينكه مرغوبترين نژاد زالو ] زالوي شرقي يا پارسي (H-Medicinalis orientalis)[ در ايران قابل تكثير است. شايسته است وزارت بهداشت با همكاري وزارت جهاد كشاورزي اقدام به تكثير و توزيع زالو‌هاي طبي و يكبار مصرف جهت مصارف داخلي و صادرات خارج كشور داشته باشد. (با توجه به اين حقيقت كه مصرف زالو، در كلينيك‌هاي كشورهاي توسعه يافته بطور چشمگيري در حال افزايش است) كه با اين طريق بحث آلوده بودن زالوها نيز چاره خواهد شد.
سوماً : وزارت بهداشت، دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و مراكز تحقيقاتي و علمي كشور بايد روي مكانيسم عمل زالو، تركيبات بزاق زالو، اثرات local و general درماني زالو، انديكاسيونها و كنترا انديكاسيون‌هاي زالودرماني، و ساير جنبه‌هاي درماني زالواندازي مطالعات كاربردي و دقيق داشته باشند تا نتايج تحقيقات حاصله به مجامع علمي داخل و خارج‌ كشور عرضه شده و محققين و پزشكان علاقمند به زالودرماني با base علمي كافي درحيطه‌هاي طب سنتي و طب مدرن اقدام به درمان با زالواندازي بنمايند.

«منابع تحقيق»
1ـ كتاب طب اسلامي (حجامت و زالو) تاليف دكتر سيدعلي طبري‌پور ـ انتشارات النبي بابل 1376.
2ـ سلسله مقالات پژوهشي موسسه تحقيقات حجامت ايران
3ـ كتاب خلاصه مقالات همايش بين‌المللي طب سنتي و مفردات پزشكي ـ دانشگاه شهيد بهشتي آبان 1379
4ـ مقاله زالو حجامتگري در دامان طبيعت تأليف سيد عبدا... خليلي
5ـ اقنون در طب (شيخ‌الرئيس ابن‌سينا) ـ انتشارات سروش
6ـ كتاب ذخيره خوارزمشاهي ـ سيد اسماعيل جرجاني
7ـ خفي علائي ـ سيداسماعيل جرجاني ـ انتشارت اطلاعات
8- Golden MA & Quinn. Partington MT. Leech therapy in digital replantation Aom 1995.
9- Kocent Lc& spinner SS.Leech therapy new procedures for an old treatment 1992_18 : 481- 483.
10- Graham. CE . Leeches . Br Med 1995.
11- Biopharm LTd. Biopharm Leeches . united Kingdom : walters printer 1996.

منبع:
http://www.booali.ir/modules.php?name=Content&pa=showpage& pid=1&page=6


زالو درمانی در دندان پزشکی

زالو از 2500 سال قبل در هند، يونان، روم، ايران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشكي داشته است در قرن نوزدهم از اين جانور كوچك براي درمان هر دردي از جمله سردرد، تب، زخم هاي عفوني شده، دمل و آبسه، ورم ها، هموروئيد و... استفاده مي شده است. بدليل اثر ضدانعقادي هيرودين (Hirudin) بزاق زالو، امروزه در تحقيقات جديد ثابت شده است كه پس از عمل جراحي آنژيوپلاستي قلب و به طور كلي در بيماري هاي كرونري قلب، زالو مي تواند نقش موثري ايفا كند و خطر جراحي و Side Effect و خطر حملات قلبي را به حداقل كاهش دهد. در هندوستان 20بيمار با واريس اندام تحتاني (پيشرفته) كانديد زالو درماني شده و پاسخ درماني شگفت آوري مشاهده شده و همه 20نفر (100درصد بيماران مورد مطالعه) كاملادرمان شدند.
جوزف آيتون جراح ترميمي بيمارستان ماساچوست ايالات متحده در سال 5891 وازنش يا پس زدن عمل جراحي پيوند گوش يك پسربچه را با زالو مرتفع كرد.
جامعه جراحان انگلستان پس از مشاهده اثرات معجزه آساي زالو در جراحي هاي پلاستيك و گرافتهاي پوستي و پيوند اعضاء كاربرد زالو پس از پايان جراحي و حتي در حين عمل را كاملاپذيرفته اند و مورد تأكيد قرار مي دهند.
در كشور روسيه درمان با زالو بسيار رواج يافته است به طوري كه بيماري هاي مختلف از سردرد و بيماري قلبي و پوستي گرفته تا حتي ضعف قواي جنسي را با زالواندازي معالجه مي كنند.
در روسيه و اوكراين كرم هاي آرايشي جهت رفع چروك صورت ابداع شده است كه ماده مؤثره آن از زالو استحصال شده است.
ترشحات زالو موجب تحريك رشد نرون ها و نورودندريت هاي آنها مي شود. اين كشف مي تواند افق روشني در درمان بيماري هاي ناعلاج نظير پاركينسون، اسكلروزيس، ترومبوز عروق مغز، آلزهايمر و... براي ما باز كند.
كرسي زالو درماني سن پترزبورگ (MAPS) توصيه مي كند: ما معتقديم هر پزشكي اعم از جراح ارتوپد، دندانپزشك، ژينكولوژيست و... بايستي توانايي هاي درماني زالو را بشناسد و استفاده كند. زالو توانايي درمان گروه متنوعي از بيماري ها را دارد نظير: زخم معده، پروستاتيت، برونشيت، التهابات كبد و كيسه صفرا، گاستريت، هموروئيد، اغلب بيماري هاي پوستي، اسپاسم عضلاني، واريس، نازائي، آدنوم پروستات، ناباروري مردان، كاهش ميل جنسي (Impotnce)، الكليسم، ترك اعتياد (موادمخدر).
جايگاه زالو در طب سنتي ايرانيان:
شيخ الرئيس ابن سينا باب مبسوطي پيرامون زالو دارد و چنين مي گويد:
از زالوهايي كه كرك ريز و نرم دارند يا لاجوردي رنگ هستند پرهيز كنيد زيرا دچار غشي، خونريزي، تب، سستي و قرحه هاي بدخيم خواهيد شد. از زالويي استفاده شود كه در آبهاي خزه دار كه محل زيست قورباغه هاست نمو كرده و نه زالويي كه در آبهاي گل آلود سياه بوده است. زالو بهتر است ،«حجامت» خون تباه را از عمق بدن بيرون مي كشد. زالو را ابتدا سرازير نگه داريد تا استفراغ كند و محتويات شكمش بيرون آيد، سپس اندكي خون بره به او بدهيد سپس مواد چسبنده و كثيف بدن او را با بوراكس پاك كنيد] استفاده از مواد صابوني عطردار مضر است و جايي را كه مي خواهيد زالو بگذاريد با دست مالش دهيد تا سرخ شود. اگر جاي زالوانداختن را با گل سرشور يا خون اندود كنند، زالو بهتر مي چسبد. بهتر آن است كه پس از جداشدن زالو، محل گزش او را حجامت برنهيد تا احيانا اگر آزاري و عفونتي بر اثر نيش زالو عارض شده، از بين برود اگر پس از زالواندازي خون بند نمي آيد مازوج سوخته، نوره، خاكستر يا سوده نرم[ يا پودر باقلاو زردچوبه ]استعمال شود. زالواندازي براي بيماري هاي پوست از قبيل جوش ها، دمل ها، لكه هاي سياه و نقطه هاي سياه و سفيد و... مفيد است.»
در طب عاميانه نيز زالو در كوچه و بازار به فروش مي رسيده و تا حدود 30سال قبل، همه مي دانستند كه براي علاج زخم چركين و دمل بهترين درمان زالواندازي است. يا براي پيشگيري از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهاي محكم بايد بناگوش را زالو گذاشت. مخبرالسلطنه در كتاب خاطرات و خطرات حكايتي جالب نقل مي كند: «جهانگيرخان وزير صنايع دچار قانقاريا شد و دكتر تولوزان فرانسوي (پزشك مخصوص دربار) دستور به قطع پاي ايشان داد. جهانگيرخان با قطع پا مخالفت ورزيده و ميرزاحسن خان، جراح باشي محله را به بالين خان آوردند. او پس از معاينه گفت به من 11 روز فرصت دهيد تا اين پا را معالجه كنم. ميرزاحسن در سه نوبت زالوي زيادي به پاي بيمار انداخت و پس از 11روز از وي دعوت كردند كه پا را ملاحظه كند. تولوزان وقتي پا را ديد، بهبود آن را تأييد كرد و از اينكه قبلابه ميرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهي كرد و 200تومان به ميرزاحسن داد.»
ديدگاه حكيم جرجاني پيرامون زالودرماني:
جرجاني معتقد است بهترين زالو، زالوي موجود در آب هاي پاكيزه است و شكل او بايد همانند دم موش باشد و شكم او سرخ و پشت او سبز و سرش كوچك باشد و او نيز معتقد است منفعت زالو بيشتر در بيمارهاي پوستي مانند ريش بلخي، قوبا، سعفه واست

منبع: http://d17510455.rah150.rahnemoon.com/professional/news/scientific_news_detail.php?ID=66945


زالو از نظر رازي و ابن سينا
پزشکان نام آور اسلامي چون ابن سينا و رازي اشاره هاي فراواني داشته اند که با علم به زيان اين جانور موارد استفاده بجا و مناسب آن را در بيماري مي دانستند. در يکي از شرح حال هاي کتاب الحاوي آمده است که جواني در اثر قي خون آلود به حالت احتضار افتاده بود پزشکان از وي قطع اميد کرده بودند. وقتي رازي را بر بالين بيمار آوردند پس از گرفتن تاريخچه دقيق از بيمار بر وي معلوم شد که اخيراً اين جوان سفري داشته و در طول راه از آب چشمه نوشيده است. دستور داد سطلي از مواد محرک و قي آور را به جوان خوراندند پس از آن او را به تخليه نيرومند معده واداشت. در ميان مواد مستفرغه زالويي که از فرط مکيدن خون جثه اي عظيم پيدا کرده بود مشاهده شد و جوان محتضر از مرگ حتمي نجات يافت.
ابن سينا در کتاب قانون به مسافران سفارش مي کند که به هنگام آشاميدن آب از چاه ها و چشمه ها به ويژه در تاريکي شب دقت فراواني کنند چون که ممکن است آلوده به زالو باشد. ابن سينا با شناخت نبو غ آميز خود بر تمام علوم و فنون و قدمت انواع و اقسام زالوها را به رنگ و شکل و اندازه تشخيص مي داده و زالو هاي مفيد را از مضر جدا مي کرده است.
او زالوهايي را که به رنگ ماش و متمايل به سبز با خطوط زرنيخي در طول پشت يا زالوي سرخ مايل به زرد با حاشيه منور يا زالوهاي جگري رنگ و زالوهايي که داراي سر کوچک بوده باشند يا آنهايي که شبيه دم موش يا ملخ ريز باشند از زالوهاي مطلوب و مفيد معرفي مي کند و معتقد است که زالوهاي شکم قرمز بهتر از زالوهاي پشت سبز هستند به ويژه آنکه از آب جاري گرفته شده باشند و به زعم ابن سينا زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بيرون مي کشد.
ابن سينا طرز زالو گرفتن را بدين گونه شرح مي دهد که پس از صيد کردن و سرازير نگهداشتن زالو براي تخليه معده خون بره با خون جانور ديگري را به نزد او مي آورند تا به عنوان پيش غذا ميل کند پس از پاک کردن بدن زالو با اسفنج نرم او را در آب پاک حمام مي کنند و پس از شست و شوي پوست و مالش منطقه اي که خون بايد گرفته شود زالو را در محل مي چسبانند.
ابن سينا سفارش مي کند که مواد بند آورنده خون در هنگام زالو گرفتن بايد در دسترس باشد. ابن سينا زالو گرفتن را در بيماري هاي پوست از قبيل جوش ها، دمل هاي صورت و لک و پيس سودمند مي دانست.
ابن سينا از قول هندي ها نقل کرده است که پاره اي از زالوها سمي هستند. او تاکيد مي کند که زالوهاي با سر درشت و به رنگ سرمه اي يا سبز يا داراي کرک هاي ريز و نرم يا زالوهايي که شبيه مارماهي با خطوط لاجوردي و به رنگ بوقلموني هستند سمي اند و بايد از آنها اجتناب شود.ابن سينا اين زالوها را موجد دمل، غش، خونريزي، تب، ضعف و قرحه هاي بدخيم قلمداد مي کند و معتقد است زالوهايي که از آب هاي کثيف و گل آلود شکار مي شوند نامناسب هستند.
او در عوض زالوهاي صيد شده از آب خزه دار و محل زندگي قورباغه ها را مناسب مي داند و تاکيد مي کند اگر کسي منکر اين شد و زالوي همزيست با قورباغه را زيان آور شمرد خلاف به عرض شما رسانده و گوش به حرف او ندهيد،
در دايره المعارف بريتانيا برخلاف مندرجات متن قانون تصريح شده است که زالوي سمي وجود ندارد و هيچ يک از زالوها سمي نيستند.
هيچ کدام از زالوها به عنوان ميزبان حدواسط انگل هاي انساني شناخته نشدند ولي عادات آنها ممکن است منجر به انتقال عفونت شود از جمله شواهدي وجود دارد که زالوي بوفالو (Irudinaria manillensis) ممکن است سبب سرايت بيماري هاي واگيردار دام در فيليپين شود و نيز محتمل است که سرايت بيماري هاي عفوني از طريق زالو به انسان صورت پذيرد و مي توان تعبير سميت زالو را در کتاب قانون حمل بر آلودگي اين جانور و نقش آن در سرايت بيماري هاي واگيردار دانست.

منبع: http://www.sharghnewspaper.ir/Released/86-03-27/297.htm


خون آشام شفابخش

دکتر عبدالحميد حسين نيا*
زالو کرمي است لزج، چسبنده، خون آشام و به دليل صفات فوق چندش آميز است و نفرت انگيز. در ادبيات ما «زالوصفت» به آدم هايي مي گويند که از ديگران بهره کشي مي کنند و در واقع به آنها مي چسبند و خون آنها را مي مکند. اغلب ما از اين جانور تجسم نامأنوس داريم. زالو در مزارع برنج به ساق پا يا دست هاي دختران و زنان شاليکار که بوته هاي ظريف برنج را نشا مي کنند مي چسبد و آب باتلاق را از خون آنها رنگين مي کند. زالو از آب دلو يا جرعه اي آب چشمه که رهگذري تشنه براي آشاميدن بدان روي مي آورد داخل گلو و بيني او مي شود و ناراحتي خوف انگيزي پديد مي آورد. به خاطر نفرت از اين کرم ترسناک در دوران کودکي وقتي آن را از جويباري شکار مي کرديم بر آن نمک مي پاشانديم. ذرات نمک پوست براق و لزج زالو را مي خورد و ذوب مي کرد و زالو زير شکنجه وول مي خورد و ما کيف مي کرديم.

آيا واقعاً زالو مستحق اين همه لعن و نفرين و مستوجب اين مجازات تلخ است؟
حداقل تاريخ طب گواه آن است که خدمتي که زالو به نوع بشر کرده است بيشتر از تمام زيان هايي است که براي وي برمي شمارند.استفاده از زالويي به نام


تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:كاربرد زالو و زالو درماني چيست؟,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

تاریخچه زالو درمانی



زالو از ۲۵۰۰ سال قبل در هند، یونان، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی داشته است. در قرن نوزدهم از این جانور کوچک برای درمان هر دردی از جمله سردرد، تب، زخم‌های عفونی شده، دمل و آبسه، ورم‌ها، هموروئید و . . . استفاده می‌شده است.



بدلیل اثر ضد انعقادی هیرودین (Hirudin) بزاق زالو، امروزه در تحقیقات جدید ثابت شده است که پس از عمل جراحی آنژیوپلاستی قلب و بطور کلی در بیماری‌های کرونری قلب، زالو می‌تواند نقش مؤثری ایفا کند و Risk جراحی و Side Effect و خطر حملات قلبی را به حداقل کاهش دهد. در هندوستان ۲۰بیمار با واریس اندام تحتانی (پیشرفته) کاندید زالو درمانی شده و پاسخ درمانی شگفت‌آوری مشاهده شده و تمامی بیست نفر (۱۰۰% بیماران مورد مطالعه) کاملاً درمان شدند.

زالو کرمی است لزج، چسبنده، خون آشام و به دلیل صفات فوق چندش آمیز است و نفرت انگیز. در ادبیات ما «زالوصفت» به آدم هایی می گویند که از دیگران بهره کشی می کنند و در واقع به آنها می چسبند و خون آنها را می مکند. اغلب ما از این جانور تجسم نامأنوس داریم. زالو در مزارع برنج به ساق پا یا دست های دختران و زنان شالیکار که بوته های ظریف برنج را نشا می کنند می چسبد و آب باتلاق را از خون آنها رنگین می کند. زالو از آب دلو یا جرعه ای آب چشمه که رهگذری تشنه برای آشامیدن بدان روی می آورد داخل گلو و بینی او می شود و ناراحتی خوف انگیزی پدید می آورد. به خاطر نفرت از این کرم ترسناک در دوران کودکی وقتی آن را از جویباری شکار می کردیم بر آن نمک می پاشاندیم. ذرات نمک پوست براق و لزج زالو را می خورد و ذوب می کرد و زالو زیر شکنجه وول می خورد و ما کیف می کردیم.

آیا واقعاً زالو مستحق این همه لعن و نفرین و مستوجب این مجازات تلخ است؟

حداقل تاریخ طب گواه آن است که خدمتی که زالو به نوع بشر کرده است بیشتر از تمام زیان هایی است که برای وی برمی شمارند.استفاده از زالویی به نام زالوی پزشکی (Hirudo medicinalis) برای بسیاری از بیماری ها از دیرباز نمودار سودمندی های شایان این جانور بدنام است. کارایی مناسب زالو در طب و دامپزشکی سبب اختصاص دادن حوضچه هایی برای پرورش زالو در ممالک مختلف شده است. در روسیه زالو از رقم های مهم صادراتی محسوب می شود. سابق بر این از اقلام صادرات و واردات کشورهای اروپایی به شمار می آمد و گفتنی است که در سال ۱۸۵۰ کشور فرانسه صد میلیون زالو از کشورهای دیگر خریداری کرد.

استفاده از زالوی طبی برای درمان برخی بیماریها در ایران قدمتی چندین ساله دارد که از جمله موارد مکتوب آن اشاره ابوعلی سینا به استفاده از آن در درمان بسیاری از بیماریها در کتب مختلف از جمله قانون می باشد . متاسفانه استفاده نا صحیح و عدم انجام به بررسیهای تکمیلی در مورد خواص این موجود زنده باعث حذف استفاده از آن به مرور زمان گردید و باز با هزاران تا سف چون همیشه این مورد طبی ، اسلامی و ایرانی نیز در چند دهه اخیر طی تحقیقات بالینی و آزمایشگاهی و استناد به مدارک قدیمی ایرانی ممالک اروپایی و آمریکایی مجددا جهت درمان بسیاری از بیماریها چه به صورت مستقیم و چه به صورت استفاده از آنزیمهای استخراج شده از زالوی طبی مورد استفاده قرار گرفت .

جانورشناسان تاکنون ۶۵۰ نوع زالو را شناسایی کرده‌اند که ۵۰ نوع آن از خون پستانداران تغذیه می‌کنند.

برخی از انواع زالو فوق‌العاده خطرناک و بیماریزا می‌باشند اما گونه‌های متعددی از زالوها وجود دارند که اثرات درمانی جالب توجهی دارند. ماده آنتی کوآگولان (ضد انعقادی) که در بزاق زالو موجود است بنام هیرودین موجب رقیق شدن خون، بازشدن عروق بسته و بالطبع افزایش خون‌رسانی و اکسیژناسیون موضع می‌گردد. پیش‌بینی می‌گردد حداقل یکصد نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو ترشح می‌شود. اکنون در شمار کثیری از کلینیکهای معتبر اروپا و آمریکا از زالو جهت رقیق شدن خون متعاقب آنژیوپلاستی قلب، گرافتهای پوستی و پیوند اعضاء ( جهت تسریع خونرسانی موضع و پیشگیری از انعقاد خون در عروق)، واریس، ضایعات پوستی و زیبایی پوست و حتی تقویت سیستم ایمنی بدن، استفاده طبّی بعمل می‌آید.

حتی کشورهایی نظیر روسیه و انگلستان از ره‌آورد صادرات زالو درآمد هنگفتی برای اقتصادشان فراهم کرده‌اند. در طب سنتی ایرانیان کاربرد زالو بسیار وسیع بوده و در بیماری‌های خونی و عفونی، فشارخون، سکته قلبی، بیماری‌های چشمی، پوستی، واریس، بواسیر، آبسه‌های چرکی و . . . مورد استفاده قرار گرفته است.

در طب افواهی (عامیانه) مردم ایران نیز, زالو همانند حجامت و فصد بعنوان یک رفتار درمانی و پیشگیری پذیرفته شده و شناخته شده حضور داشته است و مردم شهر و روستای ایران می‌دانستند که علاج بسیاری عفونتها و زخم‌ها و کسالت‌های بدن با زالو اندازی ممکن است.

ریکاو و کولین آمریکایی در مقاله‌ای تحت عنوان کاربردهای نوین زالو درمانی گزارش اثر شگفت‌انگیز زالو درمانی در بهبودی پیوند Rejecct شده انگشت قطع شده دست یک کودک سه ساله و گرافت عضلانی گردن یک مرد ۶۷ ساله را قید کرده‌اند.

سابقه زالو تراپی به ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد در مصر باستان بر می‌گردد. در قرن ۱۹ در آمریکا از زالو برای درمان هموروئید، بیماری‌های لثه و دهان و بیماری‌های متنوع دیگری استفاده می‌شد.

مشاهده مردی که پای گانگرن شده وی (که در آستانه Amputation قرار داشت) توسط زالواندازی، نجات‌یافته بود انگیزه تحقیق ما روی زالو و جایگاه درمانی زالو در طب آلوپاتی و آلترناتیو شد.

زالو جزو نرمتنان تک‌جنسی می‌باشد . زالوی طبی Hirudo Medicinalis نام دارد و مشخصه آن نوارهای سبز زیتونی تا سبز لجنی در پشت آن است. زالوهای سیاه‌رنگ یا سرمه‌ای رنگ و یا زالوی بسیار درشت (بزرگ‌تر از ۱۲ سانتیمتر) اغلب نامناسب و خطرناک می‌باشند.



نظر حکمای اسلامی پیرامون زالو درمانی :

حکیم جرجانی در کتاب سوم ذخیره خوارزمشاهی اشاره‌ای به نحوه استعمال زالو و جایگاه درمانی آن کرده منفعت زالواندازی را بیشتر در بیماری‌های پوستی می‌داند و معتقد است ابتدا باید تن را با فصد و مسهل پاکیزه کرد و سپس زالو انداخت.

شیخ‌الرئیس ابن‌سینا باب مبسوطی پیرامون زالو دارد و چنین می‌فرمایند :

«از زالوهایی که کرک ‌ریز و نرم دارند یا لاجوردی رنگ هستند پرهیز کنید زیرا دچار غشی، خونریزی، تب، سستی و قرحه‌های بدخیم خواهید شد. از زالویی استفاده شود که در آب‌های خزه‌دار که محل زیست قورباغه‌هاست نمو کرده و نه زالویی که در آبهای گل‌آلود سیاه بوده است. زالو بهتر است «حجامت» خون تباه را از عمق بدن بیرون می‌کشد. زالو را ابتدا سرازیر نگهدارید تا استفراغ کند و محتویات شکمش بیرون آید سپس اندکی خون بره به او بدهید. سپس مواد چسبنده و کثیف بدن او را با بوراکس پاک کنید استفاده از مواد صابونی عطردار مضر است و جایی را که می‌خواهید زالو بگذارید با دست مالش دهید تا سرخ شود. اگر جای زالو انداختن را با گل سرشور یا خون اندود کنند. زالو بهتر می‌چسبد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو، محل گزش او را حجامت برنهید تا احیاناً اگر آزاری و عفونتی براثر نیش زالو عارض شده، از بین برود اگر پس از زالو اندازی خون بند نمی‌آید مازوج سوخته، نوره، خاکستر یا سوده نرم یا پودر باقلا و زردچوبه استعمال شود. زالو اندازی برای بیماری‌های پوست از قبیل جوش‌ها، دمل‌ها، لکه‌های سیاه و نقطه‌های سیاه و سپید و . . . مفید است.»

در طب عامیانه نیز زالو در کوچه و بازار به فروش می‌رسیده و تا حدود سی‌سال قبل، همه می‌دانستند که برای علاج زخم چرکین و دمل بهترین درمان زالو اندازی است. یا برای پیشگیری از فساد دهان و لثه و داشتن دندانهای محکم باید بناگوش را زالو گذاشت. مخبرالسلطنه در کتاب خاطرات و خطرات حکایتی جالب نقل می‌کند : «جهانگیرخان وزیر صنایع دچار قانقریا شد و دکتر تولوزان فرانسوی (پزشک مخصوص دربار) دستور به قطع پای ایشان داد. آشنایان جهانگیرخان با قطع پا مخالفت ورزیده و میرزاحسن‌خان جراح‌باشی محله را به عیادت جهانگیرخان آوردند. او پس از معاینه گفت به من یازده روز فرصت دهید تا این پا را معالجه کنم. میرزاحسن در سه نوبت زالوی زیادی به پای بیمار انداخت و پس از یازده روز از تولوزان فرانسوی دعوت کردند که پا را ملاحظه کند. تولوزان وقتی پا را دید، بهبود آن را تأیید کرد و از اینکه قبلاً به میرزاحسن ناسزا گفته بود معذرت خواهی کرد و دویست تومان به میرزاحسن داد».

زالو اندازی جزو سنت‌های درمانی پذیرفته شده و به همان معروفیت و مقبولیت حجامت و فصد (رگ‌زنی) بین توده‌های مردم رواج داشت. آری این حیوان یک گرمی به ظاهر مشمئز کننده طی سالیان دراز بیماری‌های صعب‌العلاجی را براحتی درمان می‌کرد و بیماران را از صرف هزینه‌های گزاف، بریده شدن از اندام‌ها، بد شکل شدن پوست، فلج شدن ناشی از سکته مغزی و . . نجات می‌داده است. تأیید این نظر را با پرسش از افراد ۴۰سال ببالا می‌توانید جستجو کنید.

بررسی های دقیق ابن سینا در مورد ساختمان بدن زالو و زالو درمانی، و ترجمه ی آثار او، به لاتین سبب آشنایی اطبای غرب با زالو درمانی نوین شد و موسساتی به وجود آمد که جهت جمع آوری زالو تعدادی زالو گیر حرفه یی داشتند که پس از شکار زالو، آنها را در اختیار موسسه ی مربوطه قرار می دادند تا پس از بسته بندی به مشتریان تحویل دهند.

باید توجه داشته باشیم که خون گیری از بیماران یکی از اصول پایه در طب قدیم مشرق زمین بود و گرفتن خون از بیماران به سه روش انجام می گرفت، فصد، حجامت و زالو انداختن.از روشهای مذکور، فصد و زالو درمانی مورد توجه اطبای غرب قرار گرفت، ولی حجامت مقبولیت عام نیافت، و علت آن این بود که برای حجامت لازم بود تا از یک وسیله ی شاخ مانند به نام «شاخ حجامت» (جهت بادکش کردن پوست) استفاده شود که شبیه بوق ساحران در قرون وسطی اروپا بود و اطبای غرب از بیم اتهام به جادوگری از انجام حجامت و به کارگیری وسیله ی مذکور خودداری کردند.

رازی و ابن سینا هر دو روی سه روش خونگیری کار کردند و پس از ترجمه ی آثار ابن سینا، زالو شناسی و زالو درمانی در غرب رواج یافت و کتب مرجع در این مباحث تدوین شد و انواع زالوهای اروپایی از نظر علمی مورد طبقه بندی قرار گرفتند.

ولی مرجع اصلی زالو شناسی غرب، مطالعات علمی ابن سینا بود و او بود که انواع زالوهای سمی و غیر سمی را تفکیک کرد. ابن سینا در مورد آناتومی زالو تحقیقات دقیقی نمود و بیان نمود که زالو دارای سه فک است که به کمک آنها پوست را می شکافد، این نظریه (دارا بودن سه فک در زالو) برای اولین بار توسط ابن سینا بیان شد.

ابن سینای بزرگ در مورد مکانهای به دست آوردن زالو دارای نظریه ی خاص خود بود و معتقد بود که زالوئی که در آب جاری زندگی می کند بدون سم می باشد، همچنین زالوهائی که در برکه های دارای گیاه زندگی می کنند بدون سم هستند و در عوض زالوهایی که بر بدن خود، دارای موهای شبیه پشم می باشند و آنهایی که به رنگ رنگین کمان هستند سمی می باشند.

ابن سینا معتقد بود که زالو انداختن از فصد ، مفیدتر است، زیرا فصد، خون سطحی بدن را خارج می کند(خون سیاهرگی). ولی زالو خون را از عمق بدن خارج می نماید.ابن سینا جهت درمان بواسیر(هموروئید)، زالو انداختن را توصیه می کند. یک نکته ی جالب در نظریات ابن سینا در مورد زالو درمانی، این است که او معتقد بود که در موقع زالو انداختن باید وسایل جلوگیری از خون ریزی بر بالین بیمار آمده باشد، زیرا بعضی از افراد به دلیل آنکه ماده انعقادی کمتری دارند، دچار خونریزی شدیدتر می شوند، و این امر می رساند که ابن سینای بزرگ در مورد خون شناسی دارای مطالعاتی بوده است. او به تجربه دریافته بود که افراد از لحاظ سرعت انعقاد خون متفاوت می باشند و ماده یی در خون وجود دارد که به انعقاد خون کمک می نماید.

بنابراین دانش خون شناسی ابن سینا چند قرن جلوتر از زمان خودش قرار داشت.ابن سینا در مورد فصد و حجامت نیز دارای نظریاتی بوده است که در کتاب«قانون» خود به تفصیل به این مباحث پرداخته است. او معتقد بود که حجامت بعد از غذا خوردن صحیح نیست و روز اول و آخر هر ماه نیز از لحاظ زمانی، مناسب این کار نمی باشد. ابن سینا چهاردهم هر ماه را مناسب حجامت می دانست و با این نظریه نشان داد که از تاثیر قوه ی جاذبه ی اجرام سماوی و کره ی ماه بر زمین آگاهی دارد. چون نیروی جاذبه کره ی ماه در شب چهاردهم ماه،(به دلیل بدر کامل) قوی تر از سایر مواقع می باشد و باعث بالا آمدن آب دریاها (مد) می گردد و بر مایعات بدن آدمی و خون نیز همین تاثیر را دارد. در کتاب ذخیره ی خوارزمشاهی تالیف جرجانی، مبحثی مربوط به زالو انداختن وجود دارد که اقتباس از آثار ابن سینا می باشد.

در نتیجه، مشاهدات و مطالعات و تحقیقات، ابن سینا، دانشمند عالیقدر ایرانی، مرجعی جهت استفاده ی دانشمندان ایرانی و غربی در مورد زالو شناسی و زالو درمانی می باشد.

دیدگاه حکیم جرجانی پیرامون زالو درمانی :

جرجانی معتقد است بهترین زالو، زالوی موجود در آب‌های پاکیزه است و شکل او باید همانند دم موش باشد و شکم او سرخ و پشت او سبز و سرش کوچک باشد و او نیز معتقد است منفعت زالو بیشتر در بیماری‌های پوستی مانند ریش بلخی، قوبا، سعفه و . . . می‌باشد. طریقه استعمال و موارد احتیاطی که جرجانی برشمرده همان دیدگاه بوعلی‌سیناست که از تکرار آن صرف‌نظر می‌کنیم. نکته بارز افتراق دیدگاه جرجانی با تمام حکما درباره کاربرد زالو این جمله او در کتاب ذخیره است که می‌فرماید : «نخست تن را به فصد و مسهل پاک باید کرد و سپس دیوچه (زالو) را فراز گذارید تا منفعت او پدید آید»

زالو از نظر رازی و ابن سینا

پزشکان نام آور اسلامی چون ابن سینا و رازی اشاره های فراوانی داشته اند که با علم به زیان این جانور موارد استفاده بجا و مناسب آن را در بیماری می دانستند. در یکی از شرح حال های کتاب الحاوی آمده است که جوانی در اثر قی خون آلود به حالت احتضار افتاده بود پزشکان از وی قطع امید کرده بودند. وقتی رازی را بر بالین بیمار آوردند پس از گرفتن تاریخچه دقیق از بیمار بر وی معلوم شد که اخیراً این جوان سفری داشته و در طول راه از آب چشمه نوشیده است. دستور داد سطلی از مواد محرک و قی آور را به جوان خوراندند پس از آن او را به تخلیه نیرومند معده واداشت. در میان مواد مستفرغه زالویی که از فرط مکیدن خون جثه ای عظیم پیدا کرده بود مشاهده شد و جوان محتضر از مرگ حتمی نجات یافت.

ابن سینا در کتاب قانون به مسافران سفارش می کند که به هنگام آشامیدن آب از چاه ها و چشمه ها به ویژه در تاریکی شب دقت فراوانی کنند چون که ممکن است آلوده به زالو باشد. ابن سینا با شناخت نبو غ آمیز خود بر تمام علوم و فنون و قدمت انواع و اقسام زالوها را به رنگ و شکل و اندازه تشخیص می داده و زالو های مفید را از مضر جدا می کرده است.

او زالوهایی را که به رنگ ماش و متمایل به سبز با خطوط زرنیخی در طول پشت یا زالوی سرخ مایل به زرد با حاشیه منور یا زالوهای جگری رنگ و زالوهایی که دارای سر کوچک بوده باشند یا آنهایی که شبیه دم موش یا ملخ ریز باشند از زالوهای مطلوب و مفید معرفی می کند و معتقد است که زالوهای شکم قرمز بهتر از زالوهای پشت سبز هستند به ویژه آنکه از آب جاری گرفته شده باشند و به زعم ابن سینا زالو خون را بهتر از حجامت از عمق بدن بیرون می کشد.

ابن سینا طرز زالو گرفتن را بدین گونه شرح می دهد که پس از صید کردن و سرازیر نگهداشتن زالو برای تخلیه معده خون بره با خون جانور دیگری را به نزد او می آورند تا به عنوان پیش غذا میل کند پس از پاک کردن بدن زالو با اسفنج نرم او را در آب پاک حمام می کنند و پس از شست و شوی پوست و مالش منطقه ای که خون باید گرفته شود زالو را در محل می چسبانند.

ابن سینا سفارش می کند که مواد بند آورنده خون در هنگام زالو گرفتن باید در دسترس باشد. ابن سینا زالو گرفتن را در بیماری های پوست از قبیل جوش ها، دمل های صورت و لک و پیس سودمند می دانست.

ابن سینا از قول هندی ها نقل کرده است که پاره ای از زالوها سمی هستند. او تاکید می کند که زالوهای با سر درشت و به رنگ سرمه ای یا سبز یا دارای کرک های ریز و نرم یا زالوهایی که شبیه مارماهی با خطوط لاجوردی و به رنگ بوقلمونی هستند سمی اند و باید از آنها اجتناب شود.ابن سینا این زالوها را موجد دمل، غش، خونریزی، تب، ضعف و قرحه های بدخیم قلمداد می کند و معتقد است زالوهایی که از آب های کثیف و گل آلود شکار می شوند نامناسب هستند.

او در عوض زالوهای صید شده از آب خزه دار و محل زندگی قورباغه ها را مناسب می داند و تاکید می کند اگر کسی منکر این شد و زالوی همزیست با قورباغه را زیان آور شمرد خلاف به عرض شما رسانده و گوش به حرف او ندهید، در دایره المعارف بریتانیا برخلاف مندرجات متن قانون تصریح شده است که زالوی سمی وجود ندارد و هیچ یک از زالوها سمی نیستند.

مطلب مشابهی وجود ندارد. منابع مهر طب 




تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:تاریخچه زالو درمانی,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی

عجائب و شگفتی درزالو درمانی
خداحافظی با عمل جراحی و داروی شیمیایی



خواص عجيب زالو در درمان بيماريهاي صعب العلاج

خواص عجیب زالو به قلم استاد آل اسحاق در این مقاله به صورت مختصر با خواص زالو آشنا می شوید با توجه به اهمیت زالو در طب قدیم و جدید بر آن شدیم تا این نوشته استاد آل اسحاق را هم برای شما عزیزان عرضه کنیم. امید ما بهره برداری هر چه بهتر از این مطالب است.

زالو و خواص عجیب آن زالو به عربی « عَلَق » و از نرم‌تنان آبزی است که در شالیزارها و مرداب زندگی می‌کند. جانورشناسان تا کنون 650 نوع زالو را شناسایی کرده‌اند که برخی از انواع زالو بسیار سمی و خطرناک هستند و بعضی از انواع زالوها مفید و آثار درمانی ارزنده‌ای دارند که ما در این مقاله به آنها اشاره می‌کنیم.

خاصیت درمانی زالو در بزاق دهان او است که ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین است و موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگها و در نتیجه افزایش خون‌رسانی به مغز و بدن می‌شود. به عقیده بعضی کارشناسان 100 نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو در خون ترشح می‌شود و مورد توجه پزشکان و جراحان قرار گرفته است و در اروپا و آمریکا در موارد گرفتگی رگهای قلب، گرافتهای پوستی و زیبایی پوست و جراحی قلب و پیوند اعضا و تقویت سیستم دفاعی بدن از آن استفاده می‌شود. مجمع پژوهشگران طب گیاهی بوعلی سینا با آزمایش‌های مکرر آثار درمانی زالو را تجربه کرده است.در قانون بوعلی سینا فصلی درباره زالو و علایم زالوهای سمی و زالوهای مفید آمده است. کشورهایی نظیر روسیه و انگلستان و آلمان از تولید و صادرات زالو درآمد هنگفت ارزی بدست می‌آورند. زالو از 2500 سال قبل در هند، یونان، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی قرار گرفته است و در کشور روسیه بیماریهای مختلف (سردرد و امراض قلبی و پوستی و ضعف قوای جنسی) با زالو معالجه می‌شود. در مسکو و اکراین کرم‌های آرایشی برای رفع چین و چروک صورت تولید شده که ماده مؤثر آن از بزاق دهان زالو گرفته شده است. پروفسور می یر، آلتون، اوخنر و هورنر معتقدند هرگونه کانون عفونی بدن را بوسیله زالو می‌توان ریشه‌کن کرد. هر زالو 5 تا 15 میلی لیتر خون می‌مکد (10 برابر حجم بدن خود) در مدت 15 تا 60 دقیقه، پس از جدا شدن زالو خون‌ریزی 2 تا 10 ساعت طول می‌کشد.

با انداختن زالو پشت گوشها می توان امراض صعب العلاج مغز (CXS) پارکینسون،رعشه و (VA) گرفتگی عروق مغز، آلزایمر و صرع را معالجه کرد. با زالو درمانی می‌توان زخم معده، کولیت روده، پرستات، امراض ریوی، التهابات کبد، کیسه صفرا و بواسیر را معالجه کرد. با زالو درمانی می‌توان ناباروری مردان (ضعف اسپرم- واریکوسل)، کاهش میل جنسی و ترک اعتیاد مواد مخدر را معالجه کرد. بوعلی سینا در قانون می‌فرماید: « از زالوهایی که کرکهای ریز و نرم دارند یا لاجوردی هستند یا یک خط قرمز در سراسر کمرشان هست پرهیز کنید زیرا دچار بیهوشی، خون‌ریزی، تب، سستی و قرحه‌های بدخیم خواهید شد. از زالوهایی که در آبهای خزه‌دار که محل زیست قورباغه‌ها است استفاده کنید. از زالوهایی که در آبهای گل‌آلود سیاه هستند استفاده نکنید.

زالو بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون می‌کشد.

موارد استفاده از زالو:



1-دُمَل‌ها و زخم‌های چرکی و جوش‌هایی که در اثر عفونت خون یا در اثر ترشح هورمون جنسی در خون (در اوایل بلوغ) بر پوست چهره و بدن ظاهر می‌شود و آفتِ زیبایی دختران جوان است.

2-غده‌های عفونی زیر پوست که درد دارد با انداختن زالو زیر غده و یا در ورم گلو از بیرون معالجه می‌شود.

3-برای گرفتگی رگهای قلب که موجب عوارض قلبی و تنگی نفس می‌شود و دکترها با عمل باز وهزینه‌های کلان بدون ضمانت عمل می‌کنند.با انداختن زالو بالای پستان چپ وهزینه کم رگها باز می‌شود

4-عوارض سکته مغزی و نرسیدن خون به مغز به صورت فلج یک‌طرفه و رعشه و لرزش سر و دست‌ها و ضعف مغز ظاهر می‌شود. با انداختن زالو به پشت گوش طرف مقابل آن طرفی که فلج شده، مویرگهای مغز باز و معالجه می‌شود. نکته مهم: در موارد سکته مغزی به دلیل اینکه سلولهای مغز بیشتر از غذا به اکسیژن نیاز دارند، از دست ندادن زمان خیلی مهم است سکته های مغزی که بلافاصله زالو انداخته شده این است که بیمار پس از نیم ساعت به حالت عادی خود برمی گردد (دست و پا و دیگر اعضای بدن فرمانهای مغز را اجرا می کنند) و پس از ۵ ساعت قادر به سخن گفتن می باشد. اکنون که خطر تا حدود ۹۰٪ برطرف شده برای تحت نظر داشتن بیمار به بیمارستان مراجعه کنید. آیا می دانید ؟؟!!! آیا می دانید که در کشور ترکیه مثل بانک خون، بانک زالو هم وجود دارد. به امید اینکه روزی بیمارستانهای ما هم به بانک زالو مجهز شوند.

5-عوارض قند بر چشم‌ها (موی رگ های چشم از خون غلیظ قند آلود پُر می‌شود و موجب کوری می‌گردد) با انداختن زالو به دو طرف چشم‌ها خون مویرگهای چشم تخلیه و بینایی برمی‌گردد.

6-عوارض قند روی پاها که باعث سیاه شدن و گاه زخم شدن پاها می‌شود و جراح‌ها پای مریض را از مچ قطع می‌کنند. با انداختن زالو به محل سیاه شده که هر ۱۵ روز تکرار شود، خون قند آلود تخلیه و رنگ پوست پا طبیعی می‌شود

7-واریس وبرجسته شدن و ورم کردن رگهای ساق پا که گاه با درد شدیدی همراه است.با انداختن زالو روی پاها وتکرار آن هر 20 روز واریس و درد شدید و ورم آن خوب می‌شود.

8-آرتروز مزمن و درد شدید زانو و آب زانو و ورم زانو و زیر زانو با انداختن زالو روی پاها تکرار هر ماه آن معالجه می‌شود.

9-سردرد وسینوزیت مزمن وعفونت سینوسها با انداختن زالو به شقیقه‌ ها عفونت تخلیه و سردرد خوب می‌شود.

10-کیست وعفونت پستان‌ها با انداختن زالو زیرهر پستان برطرف و معالجه می‌شود.

11-ورم لوزه‌ها و عفونت آن و خنازیر (زخم خطرناک گلو) با انداختن زالو ازبیرون به لوزه‌ها و زخم خنازیر معالجه می‌شود

12-نقرس و درد شدید پاها با انداختن زالو بین انگشتان پا معالجه می‌شود.

1--باد سرخ (ورم بینی) و پوست سر با انداختن زالو به محل ورم کرده معالجه می‌شود.

14-واریکوسل وعوارض بیضه‌ها و ضعف اسپرم مردان با انداختن زالو زیر بیضه‌ها معالجه می‌شود.

15-گل‌مژه وعفونت چشم با انداختن زالوبه هر طرف چشم معالجه می‌شود.
خواص زالو
زالو هنگام مکیدن خون ، مواد متنوعی ترشح می کند که خواص درمانی دارند. معروف ترین ماده مترشحه از زالو هیرودین است. خواص مواد ترشح شده در خون توسط زالو به طور خلاصه به شرح زیر است :

خاصیت بی‌حس‌کنندگی : باعث کاهش درد موضعی هنگام نیش زدن می‌شود که عمدتاً به دلیل وجود ماده هیرودین ( Hirudin ) است.

خاصیت گشادکنندگی عروق : به دلیل وجود ماده هیستامین است.

خاصیت ضدانعقادی:به دلیل وجود آنزیم هیالورونیداز موجود در بزاق زالو است. این آنزیم خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکوس بسیار قوی دارد به طوری که در درمان گلوکوم هم بسیار موثر است.

خاصیت آنتی بیوتیکی : این خاصیت اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته و بر بیماری‌های ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر است.

خاصیت ضدالتهابی و ضدلخته‌ای .

برخی از کاربردهای درمانی و بهداشتی زالو ذیلا آمده است:

‌درمان بیماری های مفصلی

‌درمان انواع سردرد

درمان بیماری های قلبی

‌درمان واریس

‌استفاده از زالو پس از پیوند اعضا

‌استفاده از زالو در جراحی های پلاستیک

‌کاربرد در زیبایی

‌درمان ناباروری جنسی و افزایش قوای جنسی

‌درمان بیماری های مغزی

‌درمان بعضی از بیماری های عفونی

درمان عفونت چشم و گل مژه

درمان عفونت سینوس ها و سینوزیت مزمن

درمان کیست و عفونت پستان ها

درمان غده های عفونی زیر پوست

‌درمان بیماری های پوستی

‌درمان آسم

درمان زخم معده

درمان کولیت

درمان پروستاتیت

درمان التهابات کبد و کیسه صفرا

درمان گاستریت

درمان همورویید

درمان اسپاسم عضلانی

درمان نازائی

درمان آدنوم پروستات

درمان بواسیر

درمان الکلیسم

 




تاریخ: سه شنبه 31 مرداد 1391برچسب:عجائب و شگفتی درزالو درمانی ,
ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی



خواص عجيب زالو در درمان بيماريهاي صعب العلاج

زالو وخواص عجیب آن زالو به عربی«عَلَق»واز نرم‌تنان آبزی است که در شالیزارها ومرداب زندگی میکند.جانورشناسان تا کنون 650 نوع زالو را شناسایی کرده‌اند که برخی ازانواع زالو بسیار سمی و خطرناک هستند و بعضی ازانواع زالوها مفید وآثار درمانی ارزنده‌ای دارند که ما به آنها اشاره میکنیم.

خاصیت درمانی زالو در بزاق دهان او است که ماده ضد انعقاد خون به نام هیرودین است و موجب رقیق شدن خون و باز شدن گرفتگی رگها و در نتیجه افزایش خون‌رسانی به مغز و بدن می‌شود.به عقیده بعضی کارشناسان 100 نوع ماده ویژه با اثرات درمانی گوناگون توسط زالو در خون ترشح می‌شود و مورد توجه پزشکان و جراحان قرار گرفته است و در اروپا و آمریکا در موارد گرفتگی رگهای قلب،گرافتهای پوستی و زیبایی پوست و جراحی قلب و پیوند اعضا و تقویت سیستم دفاعی بدن ازآن استفاده میشود مجمع پژوهشگران طب گیاهی بوعلی سینا با آزمایش‌های مکررآثار درمانی زالو را تجربه کرده است.در قانون بوعلی سینا فصلی درباره زالو و علایم زالوهای سمی و زالوهای مفیدآمده است.کشورهایی نظیر روسیه و آلمان و انگلستان از تولید و صادرات زالو درآمد هنگفت ارزی بدست می‌آورند. زالو از 2500 سال قبل در هند، یونان، روم، ایران و سپس در اروپا مورد استفاده پزشکی قرار گرفته است و درکشور روسیه بیماریهای مختلف (سردرد و امراض قلبی و پوستی و ضعف قوای جنسی)با زالو معالجه میشود.در مسکو و اکراین کرم‌های آرایشی برای رفع چین و چروک صورت تولید شده که ماده مؤثر آن از بزاق دهان زالو گرفته شده است.پروفسور می یر،آلتون،اوخنر و هورنر معتقدند هرگونه کانون عفونی بدن را بوسیله زالو می‌توان ریشه‌کن کرد.هر زالو 5 تا 15 میلی لیتر خون میمکد(10 برابر حجم بدن خود)در مدت 15 تا 60 دقیقه، پس از جدا شدن زالو خون‌ریزی 2 تا 10 ساعت طول می‌کشد.

با انداختن دو عدد زالو پشت گوشها می توان امراض صعب العلاج مغز (CXS) پارکینسون، رعشه، (MS) و (VA) گرفتگی عروق مغز، آلزایمر و صرع را معالجه کرد. با زالو درمانی می‌توان زخم معده، کولیت روده، پرستات، امراض ریوی، التهابات کبد، کیسه صفرا و بواسیر را معالجه کرد. با زالو درمانی می‌توان ناباروری مردان (ضعف اسپرم- واریکوسل)، کاهش میل جنسی و ترک اعتیاد مواد مخدر را معالجه کرد. بوعلی سینا در قانون می‌فرماید: « از زالوهایی که کرکهای ریز و نرم دارند یا لاجوردی هستند یا یک خط قرمز در سراسر کمرشان هست پرهیز کنید زیرا دچار بیهوشی، خون‌ریزی،تب،سستی و قرحه‌های بدخیم خواهید شد.از زالوهایی که در آبهای خزه‌دار که محل زیست قورباغه‌ها است استفاده کنید. از زالوهایی که در آبهای گل‌آلود سیاه هستند استفاده نکنید.

زالو بهتر از حجامت خون فاسد را از عمق بدن بیرون می‌کشد. اول محل زالو را با آب گرم پاک کنید ( از صابونهای عطری استفاده نکنید). جایی را که می‌خواهید زالو بیندازید اول با دست مالش بدهید تا سرخ شود. اگر جای زالو را با گل سرشوی یا خون بمالند زالو بهتر می‌گیرد. بهتر آن است که پس از جدا شدن زالو محل گزش او را حجامت بدهند.اگر پس از جدا شدن زالو خون بند نیامد پودرمازوج سوخته، نوره یا خاکستر یا پودر نرم زردچوبه استعمال شود.»

1- دُمَل‌ها و زخم‌های چرکی و جوش‌هایی که در اثر عفونت خون یا در اثر ترشح هورمون جنسی در خون (در اوایل بلوغ) بر پوست چهره و بدن ظاهر می‌شود و آفتِ زیبایی دختران جوان است. زیر هر زخم یک عدد زالو بیندازد.

2- غده‌های عفونی زیر پوست که درد دارد با انداختن یک زالو زیر غده و یا در ورم گلو از بیرون معالجه می‌شود.

3- برای گرفتگی رگهای قلب که موجب عوارض قلبی و تنگی نفس می‌شود و دکترها با عمل باز و هزینه‌های کلان بدون ضمانت عمل می‌کنند. با انداختن 4 عدد زالو بالای پستان چپ با ضمانت و هزینه کم رگها باز می‌شود و این مجمع صدها تجربه در این زمینه دارد.

4- عوارض سکته مغزی و نرسیدن خون به مغز به صورت فلج یک‌طرفه و رعشه و لرزش سر و دست‌ها و ضعف مغز

ظاهر می‌شود. با انداختن 2 عدد زالو به پشت گوش طرف مقابل آن طرفی که فلج شده، مویرگهای مغز باز و معالجه می‌شود. نکته مهم: در موارد سکته مغزی به دلیل اینکه سلولهای مغز بیشتر از غذا به اکسیژن نیاز دارند، از دست ندادن زمان خیلی مهم است، لذا قبل از هر اقدامی و در کمال خونسردی باید زالو تهیه کرد و پشت گوش بیمار انداخت. تجربه ما در مورد سکته های مغزی که بلافاصله زالو انداخته شده این است که بیمار پس از نیم ساعت به حالت عادی خود برمی گردد (دست و پا و دیگر اعضای بدن فرمانهای مغز را اجرا می کنند) و پس از ۵ ساعت قادر به سخن گفتن می باشد. اکنون که خطر تا حدود ۹۰٪ برطرف شده برای تحت نظر داشتن بیمار به بیمارستان مراجعه کنید. آیا می دانید ؟؟!!!که در کشور ترکیه مثل بانک خون، بانک زالو هم وجود دارد. به امید اینکه روزی بیمارستانهای ما هم به بانک زالو مجهز شوند.

5- عوارض قند بر چشم‌ها (مویرگهای چشم از خون غلیظ قندآلود پُر می‌شود و موجب کوری می‌گردد) با انداختن 2 عدد زالو به دو طرف چشم‌ها خون مویرگهای چشم تخلیه و بینایی برمی‌گردد.

6- عوارض قند روی پاها که باعث سیاه شدن و گاه زخم شدن پاها می‌شود و جراح‌ها پای مریض را از مچ قطع می‌کنند. با انداختن 4 عدد زالو به محل سیاه شده که هر ۱۵ روز تکرار شود، خون قندآلود تخلیه و رنگ پوست پا طبیعی می‌شود.

7- واریس و برجسته شدن و ورم کردن رگهای ساق پا که گاه با درد شدیدی همراه است. با انداختن 5 عدد زالو روی پاها و تکرار آن هر 20 روز واریس و درد شدید و ورم آن خوب می‌شود.

8- آرتروز مزمن و درد شدید زانو و آب زانو و ورم زانو و زیر زانو با انداختن 4 عدد زالو روی پاها تکرار هر ماه آن معالجه می‌شود.

9- سردرد و سینوزیت مزمن و عفونت سینوسها با انداختن 4 عدد زالو به شقیقه‌ها، عفونت تخلیه و سردرد خوب می‌شود.

10- کیست و عفونت پستان‌ها با انداختن 4 عدد زالو زیر هر پستان برطرف و معالجه می‌شود.

11- ورم لوزه‌ها و عفونت آن و خنازیر (زخم خطرناک گلو) با انداختن 4 عدد زالو ازبیرون به لوزه‌ها و زخم خنازیر معالجه می‌شود.

12- نقرس و درد شدید پاها با انداختن 4 عدد زالو بین انگشتان پا معالجه می‌شود.

13- باد سرخ (ورم بینی) و پوست سر با انداختن 4 عدد زالو به محل ورم کرده معالجه می‌شود.

14- واریکوسل و عوارض بیضه‌ها و ضعف اسپرم مردان با انداختن 3 عدد زالو زیر بیضه‌ها معالجه می‌شود.

15- گل‌مژه و عفونت چشم با انداختن یک عدد زالو به هر طرف چشم معالجه می‌شود.

چند نمونه از تجربه‌ در مورد زالودرمانی یک آقا و خانم آمریکایی که 5 رگ از رگهای قلبشان گرفته بود، بالای پستان هر یک 4 عدد زالو انداخته شد،فردا نیامدند، روز بعدش با خوشحالی مراجعه کردند که به متخصص مراجعه کردیم و همه رگهای قلب باز شده است.گفته شد: چرا در آمریکا معالجه نکردید که هم متخصصین بهتری دارد و شما هم فقیر نیستید. گفتند: به 2 دلیل، اولاً جراحان آمریکا ضمانت نمی‌کنند و شما ضمانت می‌کنید، ثانیاً هزینه عمل در آنجا چنان بالاست که درآمد ما توان پرداخت نداشت و حال متوجه شدیم که شما ارزان تر درمان می کنید.

نمونه‌ای دیگر؛آقای70ساله مراجعه کرد که از فرزندان امام رضا(ع) هستم و خود آقا مرا راهنمایی کرده است.قندش600وچشمهایش در اثر عوارض قند کور شده بود.پرسیده شد: چرا به دکتر مراجعه نکرده‌اید؟گفت:به بهترین متخصصین مراجعه کردم گفتند علاج ندارد و مویرگهای چشمت پُر از خونِ قندآلود است،با لیزر هم قابل علاج نیست و باید کوری را تحمل کنی.ما به دو طرف چشم‌ها زالو انداختیم،دو روز بعد آمد و در حضور مریض‌ها شروع به رقصیدن کرد که چشمهایم واشده و روز نامه خواست و مشغول مطالعه شد.
خواص زالو

زالو هنگام مکیدن خون ، مواد متنوعی ترشح می کند که خواص درمانی دارند. معروف ترین ماده مترشحه از زالو هیرودین است. خواص مواد ترشح شده در خون توسط زالو به طور خلاصه به شرح زیر است :

· خاصیت بی‌حس‌کنندگی : باعث کاهش درد موضعی هنگام نیش زدن می‌شود که عمدتاً به دلیل وجود ماده هیرودین ( Hirudin ) است.

· خاصیت گشادکنندگی عروق : به دلیل وجود ماده هیستامین است.

· خاصیت ضدانعقادی : به دلیل وجود آنزیم هیالورونیداز موجود در بزاق زالو است. این آنزیم خاصیت آنتی بیوتیکی و حل کردن موکوس بسیار قوی دارد به طوری که در درمان گلوکوم هم بسیار موثر است.

· خاصیت آنتی بیوتیکی : این خاصیت اخیراً مورد توجه بسیاری قرار گرفته و بر بیماری‌های ناشی از استاف طلایی و میکروب سل و اسهال خونی و دیفتری موثر است.

· خاصیت ضدالتهابی و ضدلخته‌ای

خواص بزاق زالو ذیلا به تفصیل آمده است :

آب دهان زالو ( بزاق ) حاوی بیش از یکصد نوع ماده حیاتی مفید است که موجب درمان بیماریهای مختلفی می شود. این انگل کوچک و شگفت آور به علت توانایی فوق‌العاده ای که در درمان بیماری ها دارد جایگاه ویژه‌ای در طب دارد. کشور ما دارای ذخایر بسیار زیادی از این جانور است و با داشتن تجربیات بسیار گرانقدر و طولانی در این زمینه ، متأسفانه با روش زالو درمانی بیگانه است. در کشور ما از این نعمت خدادادی برای رفع آلام و دردها استفاده مطلوب نمی شود ، در حالی که ایران می‌تواند یکی از مراکز زالو درمانی دنیا باشد. در بین گونه‌های زالوی پزشکی بهترین نوع آن نوع شرقی است که زالوهای موجود در ایران از این نوع است. عمده خواص درمان زالو در بزاق درمان است ، به طوری که شاید بیشتر از وزن بدنش قادر به تولید بزاق باشد و وقتی به جایی از بدن می‌چسبد آن قدر آب بزاق تولید می‌کند که از زیر بدن حیوان بزاق می‌چکد. عصاره‌ی آب دهان زالو شامل دو دسته از مواد هستند که گروهی به عنوان نروترانسمیتر بر روی پایانه‌های عصبی عمل می‌کنند و موجب تحریک عمومی روی نقاط طب سوزنی می‌شوند و دسته‌ دیگر که بر روی گردش خون عمومی و مویرگ‌ها عمل کرده و به عنوان ضد انعقاد ، ضد تورم و ضد درد ایفای نقش می‌کنند.

در زیر به مهمترین آنزیم‌ها و ترکیبات موجود در بزاق زالو می‌پردازیم :

1 ) هیرودین : در بزاق زالو‌ی پزشکی ترکیبی وجود دارد به نام هیرودین که از انعقاد خون جلوگیری می‌کند. ترکیبات بزاق زالو به عنوان ماده فیبرینولیتیک عمل کرده ، از عمل فیبرین جلوگیری می‌کند ؛ ضد پلاکت است و از بهم چسبیدن پلاکت‌ها جلوگیری می‌نماید. امید است در آینده بتوان با شناسایی مولکولی ترکیبات بزاق زالو از آن به عنوان درمان بیماری‌های ترومبوتیک استفاده کرد. در سال 1884 پروفسور فیزیولوژی دانشگاه ولز به نام جابن هی‌کرافت به خاصیت ضد انعقادی ترشحات گوارشی زالو پی برد و در سال 1950 فریتس مارکواست از آلمان توانست پروتئین هیدرودین را از زالو‌ی پزشکی جدا کند.

خواص هیرودین :

هیرودین مهمترین ماده ضد انعقاد بزاق زالو است. پروتئینی‌ متشکل از 65 اسید آمینه است و ردیف اسیدهای آمینه آن با تکنیک PCR مشخص شده است. خاصیت ضد انعقادی هیرودین قوی تر از هپارین است. عمل هیرودین به وسیله عوامل دیگر موجود در زالو مانند همنتین و آنتی استاتین تقویت می‌شود. فعالیت هیرودین را از روی خاصیت ترومبین آن بیان می‌کنند. امروزه فرم نوترکیب هیرودین به نام لیپرودین سنتز شده است. هیرودین توانایی زیادی در ممانعت از انعقاد خون دارد به طوری که چند قطره بزاق دهان زالو قادر است مقدار زیادی خون را به صورت مایع نگه‌دارد و مانع انعقاد آن شود ( با آزمایشی که به صورت تجربی بر روی خون مکیده شده توسط زالو انجام شد زمان لخته شدن خون به بیش از 6 ساعت افزایش یافته بود ).

وقتی که خون با لبه بریده بافت تماس حاصل می کند فاکتور 12 یا هاگمن فاکتور فعال می‌شود. متعاقب فعال شدن این فاکتور انعقادی یک سری آنزیم‌ها از جمله آنزیم پروتئاز ترومبین فعال می‌شود این آنزیم سبب تبدیل فیبرینوژن به فیبرین می‌شود و فیبرین به صورت رشته‌های کلاف مانند ، محل بریدگی را می‌بندد و مانع خونریزی می‌شود و خون را منعقد می‌کند. هیرودین به صورت خیلی اختصاصی و قوی از فعالیت آنزیم پیروتئاز ترومبین جلوگیری می‌کند و مانع انعقاد خون می‌شود. فیبرینوژن یک مولکول دایمر است و دو محل اتصال ( FG ) یا ( Binding sites ) برای رسپتور پلاکت‌های فعال شده دارد. ( Gp116-111a ) این محل اتصال می‌تواند سبب اتصال پلاکت‌ها و ایجاد تجمع پلاکتی کند. احتمالاً هیرودین مانع اتصال دور رسپتور ( Fg/Gp ) می شود و از این طریق مانع انعقاد خون می شود از تجمع پلاکت‌ها جلوگیری میکند.اتصال پلاکت‌ها در داخل عروق میتواندمرجع به تشکیل پلاکت‌های عروقی وانسداد عروق شود.

خواص دیگر هیرودین :

هیرودین با انبساط ماهیچه‌های صاف جدار عروق سبب گشادی عروق و افزایش جریان خون می‌شود. هیرودین خاصیت بی‌حس کنندگی دارد ؛ لذا دقایقی بعد از چسبیدن زالو به محل و ترشح بزاق منطقه بی‌حس می شود و احساس سوزش ناشی از نیش زالو از بین می‌رود و بیمار به راحتی وجود زالو و خونخواری آن را تحمل میکند.بطور کلی برای هیرودین اثرات آنتی کواگولانت ، آنتی ترمبوتیک ، ترمبولیتیک ، آنتی ایسکمیک ، هیپوتنسیو ، تحریک کننده سیستم ایمنی ، ممانعت از تصلب شرائین ، بی حس‌کنندگی ، آنتی باکتریال و خاصیت ضد التهابی شناخته شده است. پژوهشگران دپارتمان فارماکولوژی دانشگاه کنتاکی طی تحقیقاتی ، اثرات ضد انعقادی هیرودین را با هپارین مقایسه کرده‌اند :

· هیرودین برای فعال شدن نیاز به کوفاکتور ندارد.

· هیرودین اثرات پایدار و یکنواخت وابسته به دوز دارد.

· هیرودین اثر مستقیم روی مهار ترومبین دارد.

· هیرودین مسمومیت ندارد.

· هیرودین بی حسی موضعی می دهد.

2 ) بدلین : این یک آنزیم مهار کننده پروتئازها مانند تریپسین کیموتریپسین یا پلاسمین است که فاکتورهای تورم و پخش شدن در بافت می‌باشند.

3 ) آپیراز : آپیراز یک آنزیم قوی ضد تجمع پلاکت‌ها با اثرات روان سازی جریان خون است.

4 ) اگلین:اگلین،ضمن این که یک آنزیم ضد تورم است،ضد اکسیداسیون و ضد رادیکال نیز می‌باشد.

5 ) دستابیلاز : این آنزیم که یک فاکتور ضد تجمع پلاکتی بسیار قدرتمند است ، با اثرات فیبرینولیزی و هیدورلیزکنندگی منجر به حل شدن لخته‌های خونی تشکیل شده می‌شود ، این آنزیم به وسیله‌ی نیکونوف کشف گردید که یک شیوه‌ی درمانی بسیار هیجان‌انگیز را معرفی کرد.

6 ) هیالورونیداز : این ماده هم به عنوان فاکتور پخش کننده و هم به عنوان یک عنوان یک آنتی بیوتیک عمل می‌کند. این آنزیم با حل کردن مواد بافتی ، زمینه پخش بزاق زالو را در بافت‌ها فراهم می‌کند و با این کار زالو توانایی می‌یابد بافت‌های دور دست را نیز تحت تأثیر قرار دهد و اثرات درمانی در همه‌ جای بدن به خصوص در نزدیکی محل اتصال زالو به بدن بر جای بگذارد.

7 ) لیپازها و استرازها : از لیپولیتیک فاکتورها هستند و چربی‌ها را تجزیه می‌کنند و استفاده‌های درمانی از آن شروع شده است.

8 ) یک ماده بی حس کننده : وقتی زالو پوست را نیش می‌زند ، ایجاد یک زخم به شکل Y می‌کند ، که کاملاً بدون درد می‌باشد و به دلیل وجود ماده قوی بی‌حس کنندگی ، به سادگی ، احساس خنکی ایجاد می‌نماید. و بعد از حدود 5 دقیقه پس از چسبیدن زالو به محل ، بیماری دیگر احساس درد و سوزش ندارد و تا آخرین مرحله زالو درمانی ، موجود زالو روی بدن به راحتی تحمل می‌شود. 




ارسال توسط علیرضا مرادی , عشق خدائی
آخرین مطالب

صفحه قبل 1 صفحه بعد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی